ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,275
Najnowszy użytkownik: chelsea

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

chelsea
19.10.2018 18:29:27
szkoda że na forum w wersji fusiona 6 nie można zakładać wątków, chciałem się o coś zapytać

khaman
12.10.2018 07:18:13
A może regulamin trzeba sobie przypomnieć.

Pyrczyn
11.10.2018 23:31:29
Pieka mistrzu, jak już tu jesteś Grin spróbujesz pomóc? Bardzo mi zależy na rozwiązaniu problemu

Pieka
11.10.2018 21:36:08
Pomorze to bardziej na północy. Kolega poczyta słownik nim coś napisze.

Pyrczyn
11.10.2018 21:34:40
Czyli znikąd pomocy odnośnie php-f 7? Czy może jest jakieś inne miejsce gdzie mógłbym szukać?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Biznes-Host.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Próba wyłączenia komunikatów o błędach
KasacjaDerty
Witam. Od jakiegoś czasu na mojej stronie bardzo uporczywym stały się komunikaty:
Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated
i bardzo chciałabym je wyłączyć raz na zawsze.
Moglibyście powiedzieć mi przede wszystkim gdzie jest plik, który muszę edytować i dodać do niego komendę? Z góry dziękuję
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 20.10.2018 14:21:31
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Biznes-Host.pl
IP: localhost  
Lukeup
Jak sam komunikat wskazuje, funkcja jest zdeprecjonowana (sugerowane jest użycie nowszych), w nowym PHP, już w ogóle jej nie ma. Odpowiednikiem tej funkcji jest:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jeśli nie mysqli, to PDO lub wyłączenie komunikatów o zdeprecjonowaniu, np. ustawić w pliku PHP:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jednak prędzej, czy później będzie trzeba przejść na wyższe PHP, więc lepiej zająć się tym problemem, a nie udawać, że go nie ma.

Nie ma żadnych informacji odnośnie wersji PHP-Fusion (o ile używasz PHP-Fusion), więc ciężko precyzyjnie napisać. Większość funkcji operujących na bazie danych, znajduje się w pliku maincore.php. Niedawno na forum był poruszany temat o aktualizacji funkcji (https://php-fusio...ost_184869), może Ci on pomóc.
Edytowane przez Lukeup dnia 29.03.2018 09:11:49
Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
https://lukeup.pl
KasacjaDerty
Okej, dziękuję a gdzie jest plik php? W sensie jego pełna nazwa? Używam TotalCommandera i mam pełno plików .php. Jestem totalnie zielona. Proszę o pomoc.
 
Lukeup
W sensie ukrywanie błędów? Analogicznie. Przede wszystkim w maincore.php, bo jest dołączany do wielu innych plików, a potem dla składnika, gdzie jeszcze będzie występował błąd.
Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
https://lukeup.pl
KasacjaDerty
Dziękuję bardzo. Czyli gdziekolwiek w pliku maincore.php i innych gdzie błąd występuje mam wpisać: error_reporting(0);
ale z użyciem jakiegoś selektora czy tak o.
 
Lukeup
Nie gdziekolwiek - na początku pliku, w kolejnej linii po <?php chyba, że plik korzysta z sesji (session_start()), to wtedy lepiej na wszelki wypadek poniżej tego zapisu.
Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
https://lukeup.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl