ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,376
Najnowszy użytkownik: martyna23

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
31.12.2022 15:41:05
W nowym roku 2023 moc uścisków! Dużo zdrowia i pomysłów

JazOOn
29.12.2022 21:41:25
Nie musze przywoływać, mam ją na facebooku Grin

khaman
07.12.2022 20:38:37
Jeszcze broń boże przywołacie Milkę Wink

piterus
07.12.2022 18:19:33
Łoooo matko jedyna... Toż to tu się jakby muzealnie zrobiło... Pfft

jantom
05.12.2022 23:14:45
Znowu zlot emerytów? Zróbcie trochę miejsca na tej ławce, też sobie klapnę i powspominam.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Jak wyświetlić losowy plik php z katalogu?
Zbigniew@
Szukałem ale nie znalazłem więc proszę o pomoc.
Chciał bym include/ować losowy plik .PHP lub txt z wybranego katalogu .
Znalazłem
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Zbigniew@ dnia 03.01.2023 18:24:15
 
nw.ct8.pl
adi
Witam nie wiem do czego ci to, ale to ci powinno pomóc

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zmienia się za każdym odświeżeniem strony można w div dać a wtedy to już chulajdusza
Pozdro all
Edytowane przez adi dnia 05.01.2023 14:44:05
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Albert Einstein

Nie posiadam GG FB czy tam jeszcze czegoś innego jak co PW
 
Zbigniew@
Ten skrypt wygląda mi na losowe wyświetlanie liczb .
Przyda się ponieważ ja aby wyświetlić 2 liczby 2 razy wstawiałem skrypt.Później kombinowałem jak rozdzielić liczby
Mam zamiar zrobić panel troszkę iny jak były robione dla v7.
Dla siebie zrobiłem i działa.
Aby zademonstrować jak działa potrzebuje losowo wyświetlać pliki PHP.
Ponieważ sam panel ma za zadanie wyświetlić tekst raz na dzień.
A daty na serwerze nie zmienię.
to co ja przerobiłem obecnie wyświetla losowo pliki .php lub .txt.
A raczej wykonuje losowo include .

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
nw.ct8.pl
adi
Kolego to tylko funkcja php i nie wyświetla cyferek a to co tam przypiszesz, cyferki dałem by było ci łatwiej zrozumieć, tu inny przykład do fusiona v9
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

albo tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


oczywiście pliki php muszą mieć taką samą nazwę jak l1 l2 l3 itd
Pozdro
Edytowane przez adi dnia 05.01.2023 23:34:14
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Albert Einstein

Nie posiadam GG FB czy tam jeszcze czegoś innego jak co PW
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl