Zobacz temat
Dodawanie zdjęć do albumu
|
|
wiesio |
Dodany dnia 01.07.2006 11:08:52
|
Przedszkolak Postów: 22 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 03.03.2006 07:24 |
Aktualizowałem wersję 6.00.307 do 6.01.2. Mam problem z dodawaniem zdjęć do galerii. Po kliknięciu Albumy pokazują się dwa okienka Dodaj album i Obecne albumy (albumy wyświetlane są tak jak w galerii, a nie tak jak poprzednio była widoczna lista albumów). Po dodaniu miniaturki nie mogę więc wyjść do albumu i dodać zdjęcia. Zniknęło dawne okienko z listą albumów, a wyświetlene jest to, które pojawia się po kliknięciu odnośnika Galeria. Jak dalej dodać zdjęcia do utworzonego albumu? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 14:21:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 01.07.2006 11:20:18
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Aby dodać zdjęcie do albumu, należy po pierwsze kliknąć na jego miniaturę w sekcji Obecne Albumy. Następnie pojawi się nam coś takiego jak na Rysunku. Uzupełniamy pola Nazwa, Opis, Kolejność (jeśli to pole zostawimy puste, zdjęcie będzie dodane na końcu albumu). Klikamy na Wybierz, w celu wskazania kolejnego zdjęcia do albumu. Decydujemy się, czy pozostawiamy użytkownikom możliwość komentowania zdjęć oraz ich oceniania (poprzez zaznaczenie/odznaczenie pól Włącz komentarze i Włącz ocenianie). Gdy wszystko już jest gotowe, klikamy na Zapisz. Gdy dodamy kolejne zdjęcia, w podglądzie miniatur pojawią się strzałki pomiędzy zdjęciami. Umożliwiają one zmianę kolejności zdjęć, bez zbędnego ich edytowania i ustawiania kolejności poprzez wpisywanie odpowiedniej wartości w polu Kolejność. Po dodaniu wszystkich zdjęć klikamy na Zamknij Album (powoduje to powrót do menu Albumy). Cytat z nowej, jeszcze nie wydanej (bo nie skończonej ) wersji kursu. |
|
|
wiesio |
Dodany dnia 01.07.2006 11:45:42
|
Przedszkolak Postów: 22 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 03.03.2006 07:24 |
Dziekuję za wyjaśnienia w sprawie albumu. Zobaczę jak to zadziała |
|
Przejdź do forum: |