Zobacz temat
TinyMCE zmienia ?cie?ki absolutne na relatywne w dodawanych grafikach
|
|
Jaguar |
Dodany dnia 09.01.2011 14:16:48
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 39 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 05.01.2011 08:42 |
Witam, Po intensywnych poszukiwaniach nie uda?o mi si? znale?? odpowiedzi na nurtuj?ce mnie pytanie wi?c postanowi?em si? zg?osi? o pomoc :) Problem polega w tym, ?e w v. 7.01.00 TinyMCE zmienia mi ?cie?k? do obrazów i emotikon na wzgl?dn?. Efekt jest taki, ?e gdy pisze newsa, dodaje obraz to na pogl?dzie wszystko jest ok. Po zapisaniu natomiast pojawia si? ?cie?ka wzgl?dna i obraz na stronie si? nie pojawia.(serwer wymaga ?cie?ki absolutnej). Jedynym sposobem jest wy??czenie TinyMCE i zmiana r?cznie w kodzie. Dla mnie to nie jest jaki? wi?kszy problem, ale do zarz?dzania stron? chcia?bym zaanga?owa? wi?ksz? liczb? osób, które kodu HTML czy CSS si? boj? i one musz? mie? edytor WYSIWYG :) Na forum TinyMCE znalaz?em wskazówki: http://tinymce.mo...ve_URLs.3F. W plikach fusiona znalaz?em plik includes/jscripts/tiny_mce/tiny_mce_src.js. W nim znalaz?em wskazane zagadnienia, ale w innej formie: Pozmienia?em wg sugestii, nadpisa?em na serwerze, wyczy?ci?em pami?? przegl?darki i niestety nic si? nie zmienia. Nie wykluczam, ?e by? mo?e znalaz?em odpowied?, ale z powodu raczkowania w php nie potrafi? jej dostosowa? do konkretnej sytuacji. Podsumowuj?c szukam pomocy w zmianie ?cie?ki obrazów i emot ze ?cie?ki relatywnej na ?cie?k? absolutn?. Wiadomo?? doklejona: Nikt nic nie wie? To nie jest ze mn? tak ?le :P Edytowane przez Pieka dnia 26.04.2011 16:18:43 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 03:44:29
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
![]() |
Dodany dnia 28.03.2011 21:57:12
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 63 Data rejestracji: 20.12.2008 21:50 |
Do??czam si?, mam identyczn? sytuacj? z administratorami. Z linkami jest równie? ten sam b??d a praca z edytorem traci sens. |
|
|
Jaguar |
Dodany dnia 14.04.2011 00:17:37
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 39 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 05.01.2011 08:42 |
W dalszym ci?gu mi si? nie uda?o rozwi?za? tego problemu. Dodaj?c zdj?cie z listy edytora, (np. podczas pisania newsa) edytor wstawia tak? ?cie?k?: /images/zdjecie.jpg Efekt jest taki, ?e obraz nie pojawia si? ani na podgl?dzie strony (?cie?ka relatywna powinna wygl?da? ../images/zdjecie.jpg) ani na stronie g?ównej (tu ?cie?ka relatywna powinna wygl?da? po prostu images/zdjecie.jpg). Ma kto? pomys? co z tym zrobi?? Najlepiej by by?o, aby edytor wstawia? pe?na ?cie?k?, czyli poczynaj?c od http:// Pomimo up?ywu czasu wci?? prosz? o pomoc w tym temacie. W obecnej sytuacji korzystanie z edytora kompletnie nie ma sensu. @Admin - równocze?nie prosz? Administratora o zmian? tematu, gdy? jest dok?adnie odwrotnie, ni? napisa?em. Po??dana jest ?cie?ka absolutna. Wiadomo?? doklejona: Mo?e dodam tylko, ?e je?li by trzeba by?o to jestem w stanie prac? wynagrodzi? ![]() Edytowane przez Jaguar dnia 18.04.2011 19:20:38 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 26.04.2011 16:17:25
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
W przypadku starszych wersji PHP-Fusion tj. v7.00.xx oraz v7.01.xx nalezy dokonac zmian w pliku themes\templates\admin_header_mce.php. W przypadku nowszych jest to juz w standardzie i nie ma potrzeby jakiejkolwiek ingerencji w pliki systemu. Edytuj plik themes\templates\admin_header_mce.php, znajdz (linia ~47): i dodaj ponizej: Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |