Zobacz temat
Jak wstawić własną wyszukiwarkę , w v9.
|
|
Zbigniew@ |
Dodany dnia 02.06.2024 11:52:35
|
Początkujący Postów: 135 Pomógł: 13 v9.03.80 Data rejestracji: 07.03.2021 11:36 |
Być może ktoś ma jakieś doświadczenie,w umieszczaniu wyszukiwarki Google na własnej stronie w w w. Napisze, jakie są problem. Wstawienie wyszukiwarki, która jest dostępna bez żadnej rejestracji, jest bardzo prosta , wystarczy ograniczyć zakres wyszukiwania do własnej strony, i wszystko działa. Wyszukiwarka wyświetli wszystkie strony, które są zindeksowane. Ale na tym kończą się zalety. 1. Ogromnych rozmiarów plik JS, spowalnia stronę o 300 milisekund. 2. Zmieniła się na niekorzystnie ilość treści, do kodu HTML. 3. Największa wyrenderowana zawartość treści znacznie pogorszyła się. Więc wstawiłem na probe wyszukiwarkę, z własnym kluczem API. Ta wyszukiwarka nie zawiera tak dużego pliku JS. Ale wyniki wyszukiwania są tak bezsensowne, iż sam nie jestem w stanie domyśleć się, jaką treść zawiera jakiś artykuł. Jak się domyślam, musiałem popełnić jakiś błąd. Więc może ktoś doradzi, co należy zrobić, aby wyszukiwarka z Kluczem API działała tak jak ta standardowa. Demo z wyszukiwarką z API. Wyszukiwarka którą proponuje Google , znajduje się na mojej stronie startowej . Kod wyszukiwarki z własnym API. Edytowane przez Zbigniew@ dnia 02.06.2024 12:04:25 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 07:26:59
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |