ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
masowe uploadowanie zdjęć
marines
ściągnąłem sobie ten mod, zastąpiłem plik i nie wiem jak teraz dalej robić. folder /images/photo_uploads jest i ma 777. w dodawaniu zdjęć jest dodatkowe puste pole do wybierania i przycisk "add selected directories...". co powinienem zrobić aby to działało? mam php-fuxion 6.0.108

http://marines.jogger.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 23:11:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Najlepiej jak wejdziesz na ftp'a i wrzucisz do nowopowstalego katalogu o nazwie photo_uploads wszystkie pliki graficzne, ktore chcesz umiescic w galerii za pomoca tego moda.
Potem wejdz do Panela Admina => Fotogaleria i zobacz co masz w tym okienku, o ktorym piszesz Grin
Jesli nic, to F5 Smile

Temat przenioslem do wlasciwego dzialu/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 27.09.2005 18:17:15
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
marines
a nie dałoby się jakoś tego zrobić żeby nie trzeba było przez ftp? albo żeby dało się odpowiednio uploadować np. cału folder ze zdjęciami? lub czy jest od razu taka modyfikacja photos.php z dodawaniem lokalnych folderrów?

Pieka
marines napisał/a:
a nie dałoby się jakoś tego zrobić żeby nie trzeba było przez ftp? albo żeby dało się odpowiednio uploadować np. cału folder ze zdjęciami? lub czy jest od razu taka modyfikacja photos.php z dodawaniem lokalnych folderrów?

To, co masz jest i tak postepem w stosunku do tego, co bylo.
Co nie oznacza, ze ktos nie zrobi nastepnej wersji z mozliwosciami, ktore Cie zadowola Grin
Edytowane przez Pieka dnia 27.09.2005 19:53:18
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
erdei
ew. mozna zrobic, bo widzialem w jednym w galerii, ze zipowane pliki mozna uploadowac,

http://erdei.aplus.pl
marines
to może gdzieś istnieje taki mod-menedżer plików z uploadowaniem spakowanych do zipa zdjęć i potem rozpakowanie ich na serwerze (serv obsługuje dekompresję zip)?

erdei
no moda nie znam, mówie ze raz widzialem w którejs innej galerii...na bazie php...tylko ze w gdzie? Nie pamietam...Smile

http://erdei.aplus.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Sam jpg to skompresowany format zdjęć. Zipowanie jpg to tylko tyle że, kilka zdjęć jest w jednym pliku, ale wielkość pliku jest sumą poszczególnych jpg.
Więc czas przesyłu na serwer taki sam. FTP jest zdecydowanie szybszy od uploadu html.
zip z innymi plikami tak, ale jpg?(% kompresji)

wlodekp.europa.pl
lupus
mam pytanko - co to za mod?Smile
www.lupus.boo.pl

www.BB.boo.pl
lupus
moglby mi ktos powiedziec jak sie nazywa ten mod?

Slyszales kiedys o edytowaniu postow??/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 12.10.2005 19:26:18
www.lupus.boo.pl

www.BB.boo.pl
Pieka
lupus napisał/a:
moglby mi ktos powiedziec jak sie nazywa ten mod?

MOD-Masowe Dodawanie Zdjęć do Galerii - 12.21 Kb
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lupus
po dodaniu zdjec we wszystkich galeriach (nawet tych utworzonych bez uzycia moda), jak sie kliknie na fote pojawia sie:

Warning: filesize(): Stat failed for images/photoalbum/1.jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/accounts_m/mporycki/public_html/photogallery.php on line 53

Co sie stalo?

Wstawiaj w quote. Poprawilem/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 12.10.2005 20:13:12
www.lupus.boo.pl

www.BB.boo.pl
Pieka
lupus napisał/a:
po dodaniu zdjec we wszystkich galeriach (nawet tych utworzonych bez uzycia moda), jak sie kliknie na fote pojawia sie:

Warning: filesize(): Stat failed for images/photoalbum/1.jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/accounts_m/mporycki/public_html/photogallery.php on line 53

Co sie stalo?

Pomyslales, by umieszczane zdjecia byly w wielkosci i wadze ustawionej na stronie?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lupus
pomyslalem, ale to i tak nie dziala...Sad
www.lupus.boo.pl

www.BB.boo.pl
Pieka
Pieka napisał/a:
lupus napisał/a:

Co sie stalo?

Pomyslales, by umieszczane zdjecia byly w wielkosci i wadze ustawionej na stronie?

Zobacz zaznaczone...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lupus
waga ustawiona na stronie jest duzo wieksza niz fot ktore dodawalem.
www.lupus.boo.pl

www.BB.boo.pl
Pieka
lupus napisał/a:
waga ustawiona na stronie jest duzo wieksza niz fot ktore dodawalem.

Nawet nie mam jak zerknac do Ciebie...
BŁĄD domeny
Nie ma takiej domeny na serwerze! Jeśli jesteś nowym użytkownikiem BOO.PL a podany adres jest adresem Twojej nowo zarejestrowanej witryny, odczekaj aż zostanie aktywowana (szczegóły na ten temat można znaleźć w dziale Pomocy)

Info po kliknieciu na Twoj link Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Podaj stronę, bo czy tam chodzi wogóle GD?
Komunikat mówi:
1. nie ma pliku jpg.1 w katalogu images/photoalbum(chmod 777?)
2. jest wynikiem pierwszego błędu
są to komunikaty bazy, gdzie są zapisane odwołąnia po rzekomym umieszczeniu plików jpg w kat images po wykonaniu upload(mas)
filesize nie odwołuje się do wagi, taki początek jest zawsze przy jakimkolwiek błędzie.
przy błędnej wadze, a działającej galerii komunikat jest normalny i mówi o tym.(mas. upload)

wlodekp.europa.pl
lupus
sorry ale zapomnialem ze tamta strona juz nie istniejePfft
www.lupus.boo.pl - to jest ta
www.lupus.boo.pl

www.BB.boo.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
Podaj stronę, bo czy tam chodzi wogóle GD?
Komunikat mówi:
1. nie ma pliku jpg.1 w katalogu images/photoalbum(chmod 777?)
2. jest wynikiem pierwszego błędu
są to komunikaty bazy, gdzie są zapisane odwołąnia po rzekomym umieszczeniu plików jpg w kat images po wykonaniu upload(mas)
filesize nie odwołuje się do wagi, taki początek jest zawsze przy jakimkolwiek błędzie.
przy błędnej wadze, a działającej galerii komunikat jest normalny i mówi o tym.(mas. upload)

@lupus:

Sprawdziles powyzsze??
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl