ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
zintegrowane phpBB by Pieka
Next_Level
Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób można zintegorwać forum phpBB by Pieka (ale chyba nie ma różnicy między tym a normlanym pod tym względem) aby forum było zintegrowane ze stroną i wyświetlało się tak jak podstawowe Forum PHP-Fusion, czyli po środku strony a nie w nowym oknie ;]

www.nldesign.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.12.2024 18:07:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Shaolin
phpBB by Pieka? im.buziaczki.pl/b/em/1/rotfl.gif

//żeby nie było niejasności - Pieka raczej nie napisał swojej wersji phpBB, bo raczej by się pochwalił... Chyba, że znowu o czymś nie wiem Grin.
Chodzi prawdopodobnie o phpBB by pRzemo - poszukaj na forum, może znajdziesz jakieś wskazówki... Wink
Edytowane przez Shaolin dnia 08.01.2006 23:16:11
working

zszywak
Nie Shaolin, mylisz się, tu chodzi o phpBB by Pieka, aż sie dziwie, że nie wiesz o co chodzi Pfft Grin Pieka się nam nie zdążył pochwalić swoim phpBB GrinGrinGrin albo jest taki skromny Grin

http://z-themes.pl
Shaolin
On się ostatnio zamyka w sobie... Grin
working

zszywak
Tak, jest bardzo małomówny ostatnio... to jest nawet nieco podejrzane... Pfft Wink, od razu widać, że coś kombinuje... tak kombinował, że wyszło mu phpBB Grin Wink

Shaolin
Nawet o Security Departament dowiedzieliśmy się przez przypadek... Grin

Pieka zdecydowanie coś knuje (znowu...) Grin.
working

zszywak
Ale kolega lodowa23 zadał nam pytanie:

Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób można zintegorwać forum phpBB by Pieka

więc odpowiadam:
Raczej nie można zintegorwać tego forum, jest to fizycznie nierealne. Wink

Shaolin
No, chyba że dostaniesz na to pisemną zgodę od Pieki - ale na to nie licz... Wink
working

zszywak
nie licz, bo Pieka pobiera horrendalne opłaty za swoją modyfikację, mało kogo stac na phpBB by Pieka, ba... nie widzialem żeby ktoś na tym stawiał fora, może gdzieś zagraniczne firmy, może... SmileGrin

Shaolin
Uwierz mi, nie chciałbyś widzieć cennika opłat pobieranych za to forum! A zintegorwanie go z PHP-Fusion pozostaje dla większości jedynie w strefie marzeń... Podobno Pieka rozmawia właśnie z Microsoftem - chcą upustu... Wink
working

zszywak
Pieka nie chce tego udostepnić Billowi, rozmowy sie zakończyły... Sad... czy phpBB by Pieka nie ujrzy już nigdy światła dziennego? Sad

Wink Grin

JazOOn
zszywak napisał/a:
Pieka nie chce tego udostepnić Billowi, rozmowy sie zakończyły... Sad... czy phpBB by Pieka nie ujrzy już nigdy światła dziennego? Sad

Wink Grin

podejrzewam że pan B.G nie dysponuje odpowiednimi środkami na koncie do wykupienia licencji na phpBB by Pieka...no cóż tak bywa...nie każdy może...

Next_Level
dobra sorry za zamieszanie, pomylilem sie i to jest phpBB by Przemo Cool

www.nldesign.pl
Shaolin
Lodowa23: poszukaj na forum :-)
JazOOn - widać, że czasem nawet wielcy i bogaci muszą obejść się smakiem... Pieka, spasuj trochę z tymi cenami, bo wpędzisz micro$oft w kompleksy... Wink
working

Pieka
lodowa23 napisał/a:
dobra sorry za zamieszanie, pomylilem sie i to jest phpBB by Przemo Cool

Zerknij do tego tematu: http://php-fusion...post_12160
Oczywiscie jest tego wiecej na forum, ale tu akurat jest najbardziej sensownie Grin
Pliki znajduja sie w Laboratorium.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Next_Level
ale mi nie chodzi o to aby byli ci sami użytkonicy i nie musieli się ponownie rejestrować tylko o to aby Forum phpBB wyświetlało się razem z themem strony tak samo jak podstawowe. Bo jeżeli teraz klikne na link do Forum w swoim menu to otwiera całe forum bez themu strony, a ja chcę aby wyświetlało się w środkowym bloku strony... Cool

www.nldesign.pl
Pieka
lodowa23 napisał/a:
ale mi nie chodzi o to aby byli ci sami użytkonicy i nie musieli się ponownie rejestrować tylko o to aby Forum phpBB wyświetlało się razem z themem strony tak samo jak podstawowe. Bo jeżeli teraz klikne na link do Forum w swoim menu to otwiera całe forum bez themu strony, a ja chcę aby wyświetlało się w środkowym bloku strony... Cool

Zawsze mozesz wstawic w iframe, ale to i tak nie bedzie tym, czym chcesz by bylo..
Nie ma takiej integracji.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JazOOn
Pieka napisał/a:
Zawsze mozesz wstawic w iframe, ale to i tak nie bedzie tym, czym chcesz by bylo..

chyba że napiszesz osobny theme do phpbb podobny i umieścisz go w linkach lub iframe
ale to już zupełnie inna bajka....

crasch
JazOOn napisał/a:
Pieka napisał/a:

chyba że napiszesz osobny theme do phpbb podobny i umieścisz go w linkach lub iframe

Chodzi Ci o coś w stylu jak to jest w CMSie Post-Nuke?
To nie jest zły pomysł, jeżeli takie coś by powstało i ziintegrowane z Fusionem w sposób że można by przenieść posty to by było naprawde miło Smile.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

JazOOn
crasch napisał/a:
JazOOn napisał/a:
Pieka napisał/a:

Chodzi Ci o coś w stylu jak to jest w CMSie Post-Nuke?
To nie jest zły pomysł, jeżeli takie coś by powstało i ziintegrowane z Fusionem w sposób że można by przenieść posty to by było naprawde miło Smile.

pozdro

samo przeniesienie postów czy też podłączenie phpbb do bazy fusiona (do czesci od forum) nie jest raczej problemem, wystarczy skrobnąć pare linijek kodu z odpowiednimi odnośnikami, zaś druga kwestia to napisanie i zintegrowanie thema...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl