ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Strona głowna - otwieranie - wazne
mike_PL
Jak zrobic zeby przy klikaniu w Strona glowna, otwieralo sie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
a nie

Edytowane przez Pieka dnia 13.10.2007 21:27:07

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.01.2025 22:44:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
SZUKAJ temat napewno był!

http://www.mortek.pl
mike_PL
Probowalem cos znalezc, ale nie moge. Moze Tobie sie nawinie gdzies tego typu temat?

proton
Czytałeś to:

SZUKAJKA!
Ponieważ do dzisiaj nie nauczyłeś się korzystać z szukajki, to zapoznaj się z poniższym szybkim kursem jej obsługi:
po otwarciu strony php-fusion.pl skieruj wskaźnik swojej myszki na link Szukaj
kliknji lewym przyciskiem na powyższy link
w polu Szukaj wpisz szukane słowo/zdanie/wyrazy - wyrazy oddzielaj spacjami (to taki dłuuuugi klawisz na klawiaturze)
wybierz następnie, czy interesują Cię którekolwiek z szukanych wyrazów, czy też w wynikach mają znaleźć się wszystkie z wpisanych
następnie zdecyduj się, gdzie chcesz szukać, np. w artykułach, newsach, itp. Jeżeli wybierzesz forum, to możesz również wskazać, które forum Cię interesuje
następnie wybierz datę ważności do spożycia szukanego produktu
wskaż także, czy chcesz szukać w tytule, treści czy też w obu polach
zdecyduj się, jak mają być posortowane wyniki
i na końcu, aby Ci ułatwić Twe trudne życie, możesz się zdecydować jak duża część tekstu z Twych trudnych poszukiwań, ma się ukazać Twym zmęczonym oczom
Gwarantujemy Ci, że jeżeli zastosujesz się do powyższych wskazówek, to na pewno znajdziesz bądź całe rozwiązanie, bądź chociaż trop, który naprowadzi Cię na właściwą drogę życia.

Jednocześnie informujemy Cie, najmilszy naszym sercom, użytkowniku, że w przypadku ewidentnego unikania korzystania z szukajki i powtarzania na forum problemów, które zostały już rozwiązane, zgodnie z §3 naszego Regulaminu Forum, grozi Ci nawet skazanie na dożywotnią banicję.

mike_PL
Nie ma takiego tematu, albo jego nazwa calkowicie do niego nie pasuje. Nie mozesz poprostu napisac jak to zrobic? A jesli nie wiesz to po co zasmiecasz temat?

proton
Zastępuje po prostu adminów bo wyjechali, sprawa jest prosta zmień nazwę z news.php na index.php i gotowe.

mike_PL
Odpada, bo znika wtedy panel "Witamy"

proton
Czy po zmianie w pliku index.php masz u góry:

Jesli masz to w index.php to dziwne bo u mnie wszystko normalnie jak tak mam.

mike_PL
news.php zaczyna się:

a index.php:

Więc jak zamieniam nazwę news.php na index.php i wysyłam to znika panel Witamy. A jest dla mnie ten panel bardzo ważny.

W ogóle u Ciebie na stronie cserwis.com gdy kliknie się na Strona Głowna to otwiera się cserwis.com a nie cserwis.com/index.php. Jak to zrobiłeś?

proton
Proste normalnie link dałem do ".BASEDIR." ja mam menu wszystkie w html.

Zaraz skończe instalować najnowszego fusioa i ci powiem bo ja mam EF.
Edytowane przez proton dnia 04.07.2006 14:58:24

mike_PL
OK. Z góry dzięki Smile

proton
Już mam musisz jeszcze wejść do PA/Zarządzanie Strona/Panele i panel Witamy ustawić jako zawsze widoczny.

kketrab
Kurde mam podobny problem. Tez jestem w tych sprawach ciemny. No wiec jak chce wejsc na moja str klikajac na nazwamojejstrony.domena.pl to nie wyswietla sie strona tylko logowanie do zarzadzania nia/do skrzynki itp. Jak zrobic zeby wpisujac sam adres bez /news.php na koncu wejsc na strone.
Edytowane przez Milka dnia 14.10.2007 09:35:30

ICEK
Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to wystarczy, że wejdziesz w Panel Administracyjny>>Zarządzanie stroną>>Główne Ustawienia i w opcji Otwórz jako Stronę Główną: wpisujesz news.php

www.modlinski.net
kketrab
No mam ta juz ustawione, ale nadal jak wpisuje sam adres bez /news.php albo /index.php to wyskakuje mi- ze to tak ujme- nie to co trzeba.

Pieka
kketrab napisał/a:
Kurde mam podobny problem. tez jestem w tych sprawach ciemny. No wiec jak chce wejsc na moja str klikajac na nazwamojejstrony.domena.pl to nie wyswietla sie strona tylko logowanie do zarzadzania nia/do skrzynki itp. Jak zrobic zeby wpisujac sam adres bez /news.php na koncu wejsc na strone.

Wystarczy poprawnie skonfigurowac domene dla konta.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kketrab
tez jestem w tych sprawach ciemny.

Za bardzo nie wiem jak to zrobic. W panelu administracyjnym mam tylko przeglad domen i dodaj subdomene

Pieka
kketrab napisał/a:
tez jestem w tych sprawach ciemny.

Za bardzo nie wiem jak to zrobic. W panelu administracyjnym mam tylko przeglad domen i dodaj subdomene

Strone masz jak sadze w podkatalogu?
Podaj prosze adres, to zobaczymy jak to wyglada.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kketrab
chemiap.cba.pl ale ten link i tak nie zadziala trzeba dodac /news.php (chemia.cba.pl/new...) Smile A chce zeby owego news.php nie bylo trzeba wpisywac

A i pliki powrzucalem do katalogu publicznego
Edytowane przez kketrab dnia 13.10.2007 21:25:03

Pieka
Usun plik index.html.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl