ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dziura w Fusionie, jak załatać? SQL Injection
tomekpl
pieka (proszę tego nie poprawiać) Fósion ma dzióry i bedzie je miał Smile

i Za Bardzo sie wywrzszaż pieczk0 Smile karzdy Broni swojej koścI Smile

Zostawie na pamiatke i bez komentarza/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 13.02.2008 20:07:59
http://www.webmas... - forum webmasterskie

www.dragon-ball.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 04:36:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Fusion jest tak bezpieczny, że większość łatek pojawiających się ma dopisek "Zapomniałem o...". Proszę Cię... Nie broń tak fusiona, wtyczki swoją drogą - fusion swoją... Najlepszą łatką jest czujny admin i ew. umiejętność posługiwania się dostepnymi urządzeniami - próby łamania haseł, sprawdzanie odwiedzanych przez usera adresów (Po tym możemy dostrzec czy `haker` próbuje wywołać zapytanie do bazy przez pasek adresu...)

czarny_
@MeTeo spójrz na support. Nie ma co fusion jest bezpieczny.

I koniec panowie z offtopem. Posty nie na temat będę usuwał.
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

rafnal
Witam odnośnie wszystkich wypowiedzi dodam coś od siebie i może nie będzie złe stwierdzenie.

Nie ma co się nad tym kłucić jest jak jest czy jest w 100% bezpieczny tego powiedzieć nie można bo nikt z programistów zajmujących się pisanie systemów czy później dodatków do nich nie jest nieomylny i może błędy popełniać.

Ale do sedna moje zdanie w tej sprawie jest takie jeżeli ktokolwiek pobiera wersję instalacyjną Fusiona ze strony supportu to moze być pewien że jest to wersja sprawdzona jak i madyfikacje czy infusiony które przechodzą kilkukrotne testy zanim zostaną dopuszczone do użytku przez innych do czego sam się w małym stopniu przyczyniam na Beta Team-ie.

Zdarzają sie przypadki że ktoś nie zna się dobrze na php oraz mysql a ingeruje w kod zmieniając wartości których zmieniać się nie powinno to mogą występować później tzw: "dziury w fusionie" które są wywołane z winy użytkującego a nie samego systemu.

pozdrawiam rafnal
It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

ELO320
Gdybym wiedział że ten temat taką zażarta dyskusję wprowadzi to bym go nie zakładał...

W tych czasach nic nie jest bezpieczne a szczególnie fusion, biorąc pod uwagę co umieją Polacy, sam włam do Pentagonu o czymś świadczy (tam nieco, ale tylko troszeńkę mają większe zabezpieczenia).

Wszystkim krzykaczom proponuję aby zamiast krzyczeć zabrali się do poprawy bezpieczeństwa. Może i macie racje, ale i tak nic nie wskóracie.... brutalne ale prawdziwe.

Co do wyższości Admin'a nad User'em nie ma co tu dyskutować było jest i będzie a jak macie inne zdanie to pokażcie mi portal/forum itd gdzie tak nie ma.

Co do Pieki to powiem że już dawno zauważyłem jego manie dużych czerwonych liter jak i kropek, ale każdy ma swoje zboczenie :)

Dziękuje wszystkim za mniej czy więcej pomocne uwagi dowiedziałem się już wszystkiego i póki co nie potrzebuję pomocy.

W takim razie pozwole sobie zamknac temat. Jesli zajdzie potrzeba otwarcia, zapraszam na PW/Pieka

Edytowane przez Pieka dnia 13.02.2008 20:47:10

www.imperium-gier.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl