Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Dziura w Fusionie, jak załatać? SQL Injection
|
|
tomekpl |
Dodany dnia 13.02.2008 19:58:47
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 01.12.2007 21:12 ZBANOWANY: Dożywotnio Złamana licencja |
pieka (proszę tego nie poprawiać) Fósion ma dzióry i bedzie je miał i Za Bardzo sie wywrzszaż pieczk0 karzdy Broni swojej koścI Zostawie na pamiatke i bez komentarza/Pieka Edytowane przez Pieka dnia 13.02.2008 20:07:59 http://www.webmas... - forum webmasterskie
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 04:36:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 13.02.2008 20:02:47
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Fusion jest tak bezpieczny, że większość łatek pojawiających się ma dopisek "Zapomniałem o...". Proszę Cię... Nie broń tak fusiona, wtyczki swoją drogą - fusion swoją... Najlepszą łatką jest czujny admin i ew. umiejętność posługiwania się dostepnymi urządzeniami - próby łamania haseł, sprawdzanie odwiedzanych przez usera adresów (Po tym możemy dostrzec czy `haker` próbuje wywołać zapytanie do bazy przez pasek adresu...) |
|
|
czarny_ |
Dodany dnia 13.02.2008 20:07:45
|
Bywalec Postów: 538 Data rejestracji: 13.01.2007 12:04 |
@MeTeo spójrz na support. Nie ma co fusion jest bezpieczny. I koniec panowie z offtopem. Posty nie na temat będę usuwał. Nie chcesz, to nie odpowiadaj! |
|
|
rafnal |
Dodany dnia 13.02.2008 20:22:07
|
Początkujący Postów: 119 Pomógł: 2 Data rejestracji: 02.12.2007 22:08 |
Witam odnośnie wszystkich wypowiedzi dodam coś od siebie i może nie będzie złe stwierdzenie. Nie ma co się nad tym kłucić jest jak jest czy jest w 100% bezpieczny tego powiedzieć nie można bo nikt z programistów zajmujących się pisanie systemów czy później dodatków do nich nie jest nieomylny i może błędy popełniać. Ale do sedna moje zdanie w tej sprawie jest takie jeżeli ktokolwiek pobiera wersję instalacyjną Fusiona ze strony supportu to moze być pewien że jest to wersja sprawdzona jak i madyfikacje czy infusiony które przechodzą kilkukrotne testy zanim zostaną dopuszczone do użytku przez innych do czego sam się w małym stopniu przyczyniam na Beta Team-ie. Zdarzają sie przypadki że ktoś nie zna się dobrze na php oraz mysql a ingeruje w kod zmieniając wartości których zmieniać się nie powinno to mogą występować później tzw: "dziury w fusionie" które są wywołane z winy użytkującego a nie samego systemu. pozdrawiam rafnal It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk, Risk Will Take You... |
|
|
ELO320 |
Dodany dnia 13.02.2008 20:45:06
|
Początkujący Postów: 152 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 28.04.2007 18:08 |
Gdybym wiedział że ten temat taką zażarta dyskusję wprowadzi to bym go nie zakładał... W tych czasach nic nie jest bezpieczne a szczególnie fusion, biorąc pod uwagę co umieją Polacy, sam włam do Pentagonu o czymś świadczy (tam nieco, ale tylko troszeńkę mają większe zabezpieczenia). Wszystkim krzykaczom proponuję aby zamiast krzyczeć zabrali się do poprawy bezpieczeństwa. Może i macie racje, ale i tak nic nie wskóracie.... brutalne ale prawdziwe. Co do wyższości Admin'a nad User'em nie ma co tu dyskutować było jest i będzie a jak macie inne zdanie to pokażcie mi portal/forum itd gdzie tak nie ma. Co do Pieki to powiem że już dawno zauważyłem jego manie dużych czerwonych liter jak i kropek, ale każdy ma swoje zboczenie :) Dziękuje wszystkim za mniej czy więcej pomocne uwagi dowiedziałem się już wszystkiego i póki co nie potrzebuję pomocy. W takim razie pozwole sobie zamknac temat. Jesli zajdzie potrzeba otwarcia, zapraszam na PW/Pieka Edytowane przez Pieka dnia 13.02.2008 20:47:10 |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |