Odświeżam temat, ponieważ mam ten sam problem i nie mogę sobie z nim poradzić. Nie pomogła całkowita podmiana plików na świeże na serwerze ani kombinacje z chmod'ami. Podmieniłem w kodzie maincore.php wg wskazówek wyżej i wyskoczyło mi coś takiego, kiedy próbuje wejść w PA:
Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/home3/gr/gryonline.w8w.pl/maincore.php on line 578
Fragment z linią 578 w maincore.php wygląda następująco (pogrubiony tzn. w znacznikach [b] to linia 578):
// Scan image files for malicious code
function verify_image($file) {
$txt = file_get_contents($file);
$image_safe = true;
if (preg_match('#&(quot|lt|gt|nbsp|<?php);#i', $txt)) { $image_safe = false; }
elseif (preg_match("#&\#x([0-9a-f]+);#i", $txt)) { $image_safe = false; }
elseif (preg_match('#&\#([0-9]+);#i', $txt)) { $image_safe = false; }
[b]elseif (preg_match("#([a-z]*)=([\`\'\"]*)script:#iU", $txt)) { $image_safe = false; }[/b]
elseif (preg_match("#([a-z]*)=([\`\'\"]*)javascript:#iU", $txt)) { $image_safe = false; }
elseif (preg_match("#([a-z]*)=([\'\"]*)vbscript:#iU", $txt)) { $image_safe = false; }
elseif (preg_match("#(<[^>]+)style=([\`\'\"]*).*expression\([^>]*>#iU", $txt)) { $image_safe = false; }
elseif (preg_match("#(<[^>]+)style=([\`\'\"]*).*behaviour\([^>]*>#iU", $txt)) { $image_safe = false; }
elseif (preg_match("#</*(applet|link|style|script|iframe|frame|frameset)[^>]*>#i", $txt)) { $image_safe = false; }
return $image_safe;
Ktoś ma jakiś pomysł gdzie może tkwić przyczyna?
Edytowane przez mat1984 dnia 29.06.2010 22:00:07
|