ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Subkategorie- problem z zainstalowaniem
maya
Ściagnalem TWB ARTICLES INFUSION 1.0.0 w polskiej wersji z tej strony i mam problem z instalacja na fusionie 6.01.6. W instrukcji nie rozumiem drugiego polecenia
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

nie zrobilem tego podpunktu ale zainstalowalem i nie moge dodac subkategorii, a jak dodam artykul to sie wlacza jakis blad. Moja strona www.odblokuj.neos... (serwer jest na lycosie neostrada to tylko domena)

pozdrawiam
Edytowane przez maya dnia 25.01.2007 19:29:31

Wścibski Gość
Dodany dnia 13.01.2025 03:37:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ten punkt odpowiada za dodanie dodatkowego pola w bazie w tabeli article_cats odpowiedzialnego włąśnie za subkategorię.
Postępujesz jak przy tworzeniu nowej strony z poziomu Panelu Administratora. W edytorze nowej strony wklejasz na żywca skopiowany kod:
<?php
$result = dbquery("ALTER TABLE ".DB_PREFIX."article_cats
ADD article_cat_parent tinyint(3) NOT NULL;");
?>
i wciskasz podgląd ta operacja = wykonaniu zapytania do bazy = dodanie tego pola.
Należy wstawić jakąś nazwę strony bo bez tego nie pójdzie jak ok to nie wywali błędu tulko wyświetli tą nazwę.
Nie zapisywać strony TYLKO PODGLĄ-CZY TO JUŻ JASNE?

wlodekp.europa.pl
maya
ok to wszedlem w Panel Administracyjny->Strony Informacyjne

i wpisalem w polu
Nazwa - cos
Zawartosc -
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

kliknalem "Podglad" i wywalilo takie cos

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /data/members/free/tripod/uk/o/d/b/odblokuj/htdocs/administration/custom_pages.php(71) : eval()'d code on line 2

Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/o/d/b/odblokuj/htdocs/administration/custom_pages.php(71) : eval()'d code on line 4

Edytowane przez Pieka dnia 26.01.2007 19:42:34

To lykos możesz zapomnieć o temacie czegoś poważnego na tym serwerze bez obejść i gruntownej znajomości php i mysql ZMIEŃ SERWER! jak nie chcesz ciągłych kłopotów.

wlodekp.europa.pl
maya
tzn ze zrobilem wszystko tak jak trzeba ??

jaki serwer proponujesz ?? freehost.pl moze byc ??

Nic Ci nie proponuje bo to Twoja rola na ten temat na forum jest morze postów nawet temat przyklejony FREE HOSTING.
Posiadam kilka testowych stron na free ale wyłącznie do pomocy i rozwiązywania problemów-jakie na nich występują.
A twój Likos przerobiłem też dość dokładnie-i ZAPOMNIJ nie było gołosłowne:
http://members.lycos.co.uk/wlodekpol

Każdy w końcu opuszcza darmowe serwer-one są tylko dobre do ćwiczeń, a konkrety niestety bez płatnego się nie obejdzie z G.... bicza nie ukręcisz-piszę to patrząc już 1.5 roku na strony fusion-użytkowników i ich migrację serwerową.

wlodekp.europa.pl
maya
dzieki za radę

przniosłem wszystko na serwer yoyo.pl i wszystko idealnie działa. Polecam ten serwer jesli ktos mial podobny problem.

Bebop
Wykonałem wszystkie kroki wg instrukcji instalacji i mam takie problemy:

1. Nie działają mi subkategorie... albo nie wiem jak je edytować... W każdym razie kiedy wybieram Kategoria nadrzędna i podaję nazwę dla nowej kategorii, to po wykonaniu zapisu mam kolejną "równorzędną" kategorię - czyt. nie tworzy mi się żadna struktura.

EDIT: Mój błąd - działa.

2. Jak mogę włączyć edycję za pomocą TinyMCE dla nowych artykułów? Dodam, że w PA mam zaznaczoną opcję TinyMCE, a po instalacji tego MOD'a edycja artykułów odbywa się przez uproszczony interfejs - wcześniej TinyMCE działał bez problemów.

EDIT: Edycja przez TinyMCE działa, ale tylko z listy artykułów z PA. Mnie jednak bardzo zależy na edycji przez TinyMCE przez "ołówek" w widoku artykułu oraz przez "EDYCJA-DODAJ" z widoku zawartości subkategorii artykułów.

Pogrzebałem trochę w plikach i wydaje mi się, że problem jest w uruchomieniu TiinyMCE dla userów. Temat był poruszany tutaj: http://www.php-fu...ad_id=8868, jednak wciąż mam z tym problem. Może jakaś życzliwa duszyczka pomoże mi...?
Edytowane przez Bebop dnia 24.04.2007 19:06:33
______
Bebop

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl