ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Kilka pytań nowicjusza.
fotoarte
Jestem na tym forum świeżutki jak... świeże bułeczki. Wink Dosłownie dopiero przed chwilką się zarejestrowałem i jeszcze na temat tego CMS-a praktycznie nic nie wiem.
Czym się różnią od siebie PHP-Fusion i Extreme-Fusion i który z nich jest lepszy?
Jaką najnowszą wersję PHP-Fusion lub Extreme-Fusion należy obecnie instalować, najlepiej całkowicie po polsku?
Czy są do nich jakieś dobre moduły ogłoszeniowe i galerie foto, najlepiej całkowicie po polsku?
Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź. Już teraz, z góry bardzo za to dziękuję.
Edytowane przez fotoarte dnia 07.02.2007 19:18:07

Wścibski Gość
Dodany dnia 11.01.2025 16:49:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
1. EP to PF z wbudowanymi dodatkowymi modami np. systemem punktacji.
2. PF w wersji 6.01.6 EF w wersji 4.03.
3. Jest bodajże jakiś moduł ogłoszeniowy, galeria foto jest wbudowana, ale jest również rozszerzona do pobrania w Laboratorium.
Edytowane przez Piotrroger dnia 07.02.2007 19:20:11

http://spartabks.boo.pl
fotoarte
Piotrroger napisał/a:
1. EP to PF z wbudowanymi dodatkowymi modami np. systemem punktacji.
Bardzo przepraszam za to, że tak upierdliwie pytam. Czy to jest tylko jedyna różnica między nimi? Do czego służy ta punktacja? Czy te dodatkowe mody do PHP-Fusion są razem z tym CMS-em, czy też trzeba je pobierać oddzielnie. Jeżeli oddzielnie, to jakiej wersji tych dodatków szukać?
Piotrroger napisał/a:
2. PF w wersji 6.01.6 EF w wersji 4.03.
A skąd to wszystko "zassać"? W Laboratorium jakoś tego wszystkiego nie zauważyłem, niestety.
Piotrroger napisał/a:3. Jest bodajże jakiś moduł ogłoszeniowy, galeria foto jest wbudowana, ale jest również rozszerzona do pobrania w Laboratorium.
Moduł ogłoszeniowy jakiś znalazłem. Czy tylko jeden jest i nie ma tutaj większego wyboru?
A co do galerii, to mam tu jeszcze następny zestaw pytań. We wspomnianym przez Ciebie powyżej Laboratorium znalazłem jakieś mody drugiej galerii, trzeciej galerii, galerii tylko dla zarejestrowanych, galeria użyszkodników. O co tu chodzi? Co to za druga i trzecia galeria oraz te inne? Na razie deczko nie mogę się w tym wszystkim połapać.
Edytowane przez fotoarte dnia 07.02.2007 19:49:06

Piotrroger
Hmm.... myślę że nie jesteś wogule obeznany w żadnym CMS`ie oraz w PHP.
1. EF ma wbudowane mody, których nie można dodać do PF (niektóre). Mody trzeba pobierać oddzielnie i "instalować" jednak jest to baardzo łatwe, ogranicza się do kilku kliknięć oraz wgraniu plików na FTP.
2. Dzięki tym modom możesz mieć nawet 3 galerie, np. jedna galeria do gier, druga do tapet itp. itd. Zagadaj na gg: 6477081 jak będę mieć czas to Ci opowiem bardziej.
Pozdro

http://spartabks.boo.pl
fotoarte
Piotrroger napisał/a:
Hmm.... myślę że nie jesteś wogule obeznany w żadnym CMS`ie
I tu się grubo pomyliłeś. Około 3 lata temu pierwszą swoją stronę postawiłem na PHP-Nuke. Później przez dłuższy czas "rzeźbiłem" w PostNuke. Niedawno zaś "bawiłem" się z Mambo. A teraz mam postawione 2 swoje strony w Joomli. Ale Fusion znacznie się od nich wszystkich różni. Dlatego też tak dociekliwie pytam.
Piotrroger napisał/a:oraz w PHP.
Tutaj masz całkowitą rację. Prawie w ogóle nie znam się na PHP. Dlatego też korzystam z gotowców. W innym wypadku, to pewnie sam bym sobie "wyrzeźbił" CMS-a.
Piotrroger napisał/a:
1. EF ma wbudowane mody, których nie można dodać do PF (niektóre). Mody trzeba pobierać oddzielnie i "instalować" jednak jest to baardzo łatwe, ogranicza się do kilku kliknięć oraz wgraniu plików na FTP.
Nie do końca zrozumiałeś moje pytanie, ale w zasadzie na nie mi odpowiedziałeś. Dzięki.
Piotrroger napisał/a:
2. Dzięki tym modom możesz mieć nawet 3 galerie, np. jedna galeria do gier, druga do tapet itp. itd.
Akurat jestem fotografem i interesują mnie tylko i wyłącznie galerie fotografii.
Piotrroger napisał/a:
Zagadaj na gg: 6477081 jak będę mieć czas to Ci opowiem bardziej.
Bardzo chętnie skorzystam, jak kiedyś w przyszłości będę miał jakie poważniejsze kłopoty.

as
Akurat jestem fotografem i interesują mnie tylko i wyłącznie galerie fotografii

W takim razie zainstaluj sobie IMGallery w najnowszej wersji 2.5, który to plik możesz pobrać z TEGO miejsca, a wszelakie wątpliwości związane z funkcjonalnością tej galerii rozwiejesz na Forum dyskusyjnym w TYM miejscu (chwilowo niedostępne z powodu awarii)...
as

fotoarte
as napisał/a:
W takim razie zainstaluj sobie IMGallery w najnowszej wersji 2.5, który to plik możesz pobrać z TEGO miejsca,
Być może wcześniej nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie, ale jeśli chodzi o galerie, to nie interesują mnie jakieś galerie gier i temu podobne bzdety, ale wyłącznie galerie fotografii. Z tym tylko, że nie ma to być tylko skrypt samej galerii, ale w połączeniu z jakimś CMS-em, bo oprócz samych zdjęć w serwisie ma się znaleźć jeszcze parę innych rzeczy. Może o tym świadczyć choćby to, że wcześniej wspominałem, iż poszukuję też jakiegoś mogułu ogłoszeniowego. IMGallery nie jest więc z oczywistych powodów tego wszystkiego zapewnić. Mam nadzieję, że teraz już wytłumaczyłem wszystko w zrozumiały sposób.
A poza tym, nawet gdyby, to ta galeria w ogóle mi się nie podoba. Już znacznie wcześniej miałem okazję się z nią zapoznać, ale jakoś jak dotychczas nie przypadła mi ona do gustu.
Edytowane przez fotoarte dnia 07.02.2007 23:06:49

as
Czyli to tylko kwestia upodoby, bo ta galeria to w tej wersji, oraz z elementami dodatkowymi (podawanymi jako rozwiązania własne userów), to taki rodzaj CMS'a. No ale skoro się uparłeś na Fusiona, to... WITAJ W KLUBIE stary pieronie SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Edytowane przez as dnia 07.02.2007 23:07:13
as

fotoarte
as napisał/a:
Czyli to tylko kwestia upodoby, bo ta galeria to w tej wersji, oraz z elementami dodatkowymi (podawanymi jako rozwiązania własne userów), to taki rodzaj CMS'a.
Niby tak, ale nie do końca. Nie ma tam żadnego modułu ogłoszeniowego, niestety.
as napisał/a:No ale skoro się uparłeś na Fusiona, to... WITAJ W KLUBIE stary pieronie SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Na nic się nie uparłem, a tylko szukam dobrego CMS-a z dodatkami, które wymieniłem wcześniej. Jak dla mnie, to niekoniecznie musi być Fusion. Może być każdy inny CMS. Oby tylko spełniał określone wymagania. PHP-Nuke odpada z wiadomych względów. Z kolei moduły i komponenty ogłoszeniowe oraz galerie do Joomla, Mambo i PostNuke, albo się w ogóle nie uruchamiają, albo mają tak rażące błędy, które całkowicie je dyskwalifikują. Dlatego też cały czas szukam licząc na to, że wreszcie znajdę takie moduły, które będą mnie zadawalały. A wymagań naprawdę nie mam wygórowanych. A, że dzisiaj natrafiłem na stronę z Fusionem, to usiłuję go "rozpracować". Mam nadzieję, że mi się uda, i to mozliwie szybko.

Znalazłem jakiś mod ogłoszeniowy, ale wyłącznie do PHP Fusion 5.01, czyli do zabytkowej już chyba wersji tego CMS-a. Do najnowszej wersji PHP-Fusion takiego moda jak na razie nie widzę. W związku z tym chyba już się kończy moja bardzo krótka "przygoda" z tym CMS-em, bo widzę, że tutaj jest jeszcze gorsza kicha w tej materii niż w wypadku wcześniej przeze mnie wymienionych CMS-ów.
Edytowane przez fotoarte dnia 08.02.2007 12:27:12

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl