Zobacz temat
[zielony] Strona Informacyjna
|
|
Lukasz21 |
Dodany dnia 18.02.2007 23:09:19
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 18.02.2007 22:51 |
Witam mam już prawie kompletną stronekę ale do szczęścia brakuje mi jednej rzeczy a mianowicie nie umiem ! zrobić strony informacyjnej (już wysiadam psychicznie :/ ) chciał bym zrobić coś takiego Rozrywka po kliknięciu pojawi się strona z Humor Gry Inne Po kliknięciu w jeden z linków (przypuśćmy gry) pojawi się strona z listą gier Koszykarskie Piłka nożna Następnie po kliknięciu w jeden z linków (przypuśćmy Piłka nożna ) pojawi się strona z grą Coś znalazłem że to się robi z poleceniem <a href='viewpage.php?pageid=X'>tekst</a> ale nie wiem jak tego użyć Mam nadzieje że temat nie będzie usunięty w końcu to dział Przedszkole , a ja naprawde nie mam pojęcia jak to zrobić więc bardzo prosił bym o instrukcje albo chociaż linka do opisu krok po kroku Edytowane przez Lukasz21 dnia 18.02.2007 23:10:09 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 11.01.2025 21:04:49
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Dagobah |
Dodany dnia 19.02.2007 07:30:30
|
Początkujący Postów: 160 Data rejestracji: 15.08.2006 10:46 |
Lukasz21 napisał/a: Coś znalazłem że to się robi z poleceniem <a href='viewpage.php?pageid=X'>tekst</a> ale nie wiem jak tego użyć Fakt to są podstawy html.... <a href='www.onet.pl'>dada</a> - musisz wkleić po prostu www Związku z tym, iż strona informacyjna ma końcówkę np. : viewpage.php?pageid=X - a jak widać nie jest to link, lecz jedynie jego końcówka. Jeżeli zrobisz jak poniżej to będzie działać... http://www.adresT...ony.domena /viewpage.php?page_id=1 |
|
|
Drakoo |
Dodany dnia 19.02.2007 11:01:32
|
Początkujący Postów: 202 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 01.07.2005 19:34 |
Zrob tak do kazdego: np. na 1 stronie informacyjnej tworzysz napis GRY itp.... zapisujesz i pojawi się adres strony viewpage.php?page_id=X Gdzie x to numer strony informacyjnej(wszystko bedzie podane ) do gier tworzysz link czyli: <a href='http://www.adresTwojejstrony.domena/viewpage.php?page_id=Y'>Gry</a> gdzie y to adres 2 strony informacyjnej gdzie znajduje się: np. Koszykarskie Piłka nożna na 2 stronie informacyjnej tworzysz Koszykarskie Piłka nożna czy co tam chcesz i dodajesz link jak wyzej <a href='Adres Twojej strony'>Kozackie</a> a link do tej podajesz w stronie 1 gdzie masz Gry... i GOTOWE!! Prościej chyba nie da sie tego wyjasnic |
|
|
Lukasz21 |
Dodany dnia 19.02.2007 20:44:45
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 18.02.2007 22:51 |
Wielkie dzięki !!! Drakoo bez tej porady bym sobie na 100% nie poradził to się nazywa pomoc . wytłumaczyłeś mi to krok po kroku jeszcze raz wielkie dzięki już mi siadała jak wiara pisała mi jedno zdanie po którym miało mnie olśnić . albo wyrzucała temat do kosza , chociaż że był napisany w dziale dla początkujących pisząc np. czy ja umiem korzystać z CMS'a . kurde a gdzie mam się nauczyć jak nie w taki działach (no nie liczę kursów HTML ) bo w niektórych sytuacjach to nie wystarcza po raz trzeci wielkie dzięki Drakoo pozdro |
|
Przejdź do forum: |