ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Newsy z php-fusion na stronie www
Narafer
Witam jak to zrobić by newsy z portalu ukazywały sie na stronie www?

Wścibski Gość
Dodany dnia 11.01.2025 21:06:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrek
wow Grin nie wiem czy ja tego pytania nie rozumie bo jestem aż tak głupi czy to pytanie jest tak głupie? Grin Newsy z tego co wiem dodajemy PA (panel administracyjny dla niewtajemniczonych) i automatycznie ukazują się one na stronie głównej. Jeśli nie masz pojęcia o PHP - Fusion to weź sobie pobierz poradnik bo ponoć ciekawe rzeczy tam są :> bo jak będziesz zadawać takie pytania, to BAN murowany.

Powodzenia i pozdro Smile

Narafer
Chyba jest dosc wyraznie napisane newsy z portalu na stronie www a nie ze mi sie newsy nie wyswietlaja albo ze nie wiem jak je pisac.

Piotrek
Narafer napisał/a:
Chyba jest dosc wyraznie napisane newsy z portalu na stronie www a nie ze mi sie newsy nie wyswietlaja albo ze nie wiem jak je pisac.

Chyba nie jest za wyraźnie. Jakiego portalu? Opisz dokładnie swój problem to pogadamy.
Edytowane przez Piotrek dnia 22.02.2007 15:58:29

Narafer
Na php-fusion pisze newsa wyswietla sie i wszystko jest cacy ale chce zeby wyswietlal sie on na tez na innych stronach www. Nie wiem jak inaczej moge to opisac.

Piotrek
hmm... Z tego co rozumiem to chcesz napisać na jednej stronie takiego newsa, który bedzie sie wyświetlał na innych stronach?

Dla mnie trochę to głupie Frown
Edytowane przez Piotrek dnia 22.02.2007 16:05:46

Narafer
dla ciebie glupie dla mnie potrzebne skoro za pomoca jednego sposobu moge zalatwic kilka rzeczy i oszczedzac czas.

Piotrek
nie wiem czy tak sie da, no ale może Pfft A ile Ty masz tych stron?

Narafer
A czy to ma znaczenie ile wiem ze to kwestia kody ktory trzeba dac na stronke www zeby newsy sie tam wyswietlaly.

Piotrek
mozliwe, nie znam się tak jak Ty Grin

tyle z mojej strony, dzieki

Therror
1 pytanie - ta druga strona oparta jest teź na php-fusion czy to zwykłe php?
Macie zlecenia na wtyczki i themy do PHP-Fusion?
Pisać na PW Grin

http://therror.xon.pl
Narafer
Html ale wiem ze mozna dodac kod php. Dobrze by bylo zeby mozna to zrobic na stronie we fleshu.

MeTeo
Jak dobrze rozumiem, chodzi tu o tzw. Globalne News'y. Twój problem można rozwiązać na 2 sposoby:

#1. Na drugiej stronie (Musi by ona w php-fusion) zrobić news'y by czytały bazę tametej strony

#2. Na stronie wykonanej w php, za`include'ować plik news.php z strony. W html razcej tego nie zrobisz... chyba, że jakoś pływającymi ramkami...

Pieka
Mozesz to zrealizowac np. za pomoca RSS'a.
Zobacz na ten temat: http://www.php-fu...ad_id=8676
To tylko przyklad mozliwosci tego typu rozwiazania, na ktorego podstawie mozesz cos zrealizowac.
Edytowane przez Pieka dnia 22.02.2007 18:19:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl