ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
setup.php po przeniesieniu strony na inny sewer
Darth ZajceV
Umieściłem wątek w przedszkolu (mam nadzieję, że dobrze) bo nie wiem czy do innych kategorii mój problem się nadaje.
Mianowicie przenoszę stronę na inny serwer (z fc.pl na xgame.pl), przekopiowałem pliki, zaimportowałem bazę danych, zmieniłem config.php i gdy chcę odpalić stronę na nowym serwerze strona upomina się o setup.php którego rzecz jasna tam nie ma. To samo po wpisaniu index.php czy jakiekolwiek pliku php. Jak temu zaradzić

Szukałem na forum trochę jednak nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie, jak już było to przepraszam Smile

www.tdu.com.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 12.01.2025 06:40:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
maq
Spróbuj zainstalować stronę na nowym serwerze, a dopiero potem wgrać backup bazy danych. Powinno pójść. Aha upewnij się że kodowanie bazy danych obu serwerów zgadza się. Napisz jak coś zrobisz.
"Różnica między seksem i miłością jest taka, że seks rozładowuje napięcie, a miłość je wywołuje" // Woody Allen

Darth ZajceV
Kodowanie mam dobre. Za chwilę, spróbuje z tą instalacją plików. Takie pytanie: muszę mieć zwykłe pliki z fusiona czy po prostu do starych mogę wrzucić plik setup.php?

PS. Identyczny problem występuje tez w przypadku forum phpbb która mam na stronie.

www.tdu.com.pl
maq
musisz ze starymi plikami to zrobić. Bo ja wrzucisz kopię bazy danych, a będziesz miał świerze pliki, to Ci się zwali, bo nie będzie tego co zapisane jest w bazie. Nie zapomnij wgrać pustego config.php

A co do phpBB, nie pytaj sie mnie, bo ja się na nim kompletnie nie znam Grin
Znam tylko 3 czynności:
1. Instalacja
2. Obsługa
3. BANOWANIE Grin
Edytowane przez maq dnia 02.03.2007 14:08:58
"Różnica między seksem i miłością jest taka, że seks rozładowuje napięcie, a miłość je wywołuje" // Woody Allen

Darth ZajceV
A kopia bazy danych potem przez phpMyadmina czy przez fusiona?

www.tdu.com.pl
szer
Ja zawsze robiłem tak: najpierw kopia bazy na fusionie. Potem instalacja nowego fusiona na nowym serwerze i wgranie przez fusiona backup, który wcześniej wziąłem ze strony ze starego serwera. Tak mi się wydaje że taki temat już był...

Pieka
Temat jest, do tego przyklejony! Przenoszenie na inny serwer. (dzial: Instalacja)
Po co instalacja?? Prosze zapoznac sie z w/w tematem.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
Zapoznałem się w/w tematem. I nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Problem nie leży w tym, że mam kłopoty z importem bazy danych czy z samym procesem kopiowania, strona po przekopiowaniu plików i imporcie bazy chce się instalować.
W innym temacie pewien user miał podobny problem, gdy mu config.php zhackowali, ja mam dobry config na 100%

www.tdu.com.pl
Pieka
Darth ZajceV napisał/a:
Zapoznałem się w/w tematem. I nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Problem nie leży w tym, że mam kłopoty z importem bazy danych czy z samym procesem kopiowania, strona po przekopiowaniu plików i imporcie bazy chce się instalować.
W innym temacie pewien user miał podobny problem, gdy mu config.php zhackowali, ja mam dobry config na 100%

Nie masz, w przeciwnym razie nie byloby w/w reakcji.
Sprawdz dane w nim zawarte oraz jego CHMOD'y.

Zobacz: http://fusion.top... - usunalem z pliku <?php
Edytowane przez Pieka dnia 02.03.2007 20:00:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
A jakie powinny być CHMOD'y? 644?

Edit: <?php jest w configu
Edytowane przez Darth ZajceV dnia 02.03.2007 20:03:06

www.tdu.com.pl
Pieka
Darth ZajceV napisał/a:
A jakie powinny być CHMOD'y? 644?

Edit: <?php jest w configu

1 - Tak
2 - To byl przyklad!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
Wiem, że to był przykład. Myślę sobie może ja zrobiłem coś nie tak, wyrzuciłem wszystko z serwera i zacząłem od nowa. Wgrałem wszystko na serwer, znowu importowałem bazę, zmieniłem config i dalej to samo. CHMOD'y configu to 644 coś jeszczę mogę zrobić??

PS. Takie pytanie czy gdybym miał, źle wpisanego hosta bazy w configu czy mógłby występować taki problem. MOzę admin serwera się pomylił.

www.tdu.com.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Od strony teoretycznej-wpisanie adresu strony=reakcja pliku index.php, który automatycznie ładuje 1-maincore.php.
Majncore albo reaguje na config,php i próbuje połączyć z bazą, albo czyta setup.php kiedy config-pusty.
Przy prawidłowwej konstrukcji config.php wcale nie koniecznie do istniejacej bazy, czy poprawnym użytkowniku, czy haśle są widoczne komunikaty błedów-próby połączenia msqld-swerwer sql.
To wygląda tak jakby ignorował konfig-nie czytał z niego.
Postaw jednak nowego czystego fusiona z pustym configiem do zapisu i zobacz.
Config-recznie zawsze po ftp możesz póżniej zmienić.
Bazę-tabelę wczytać do tego świeżego z phpmyadmin.
Te wisty to tylko próba znalezienia błędu bo te opisane wyżej powinny normalnie skutkować.
Zobacz.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Darth ZajceV napisał/a:
Wiem, że to był przykład. Myślę sobie może ja zrobiłem coś nie tak, wyrzuciłem wszystko z serwera i zacząłem od nowa. Wgrałem wszystko na serwer, znowu importowałem bazę, zmieniłem config i dalej to samo. CHMOD'y configu to 644 coś jeszczę mogę zrobić??

PS. Takie pytanie czy gdybym miał, źle wpisanego hosta bazy w configu czy mógłby występować taki problem. MOzę admin serwera się pomylił.

Napisalem Ci, co jest zle, reszta nalezy do Ciebie.
Ewentualnie moge sprawdzic sam, co tam masz namieszane, ale zebym mogl to zrobic musialbys podeslac mi dane ftp'a.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
Rozwiązałem problem. Sęk polegał na tym, że jakoś nie skopiowały się pliki z foldery locale/Polish/ , o czym poinformowal mnie @Pieka, i dlatego strona odwoływała się do pliku setup.php i ot cały problem.
Mam jeszcze takie pytanie, czy mogę wyrzucić pliki z innych języków np. Perski itp??

Staraj sie byc rzetelny opisujac rozwiazanie../Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 08.03.2007 22:01:56

www.tdu.com.pl
Pieka
Darth ZajceV napisał/a:
..Mam jeszcze takie pytanie, czy mogę wyrzucić pliki z innych języków np. Perski itp??

Mozesz usunac wszystkie pozostale katalogi locali.
Zostaw tylko Polish i English.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
Wybacz Pieka Wink Więc problem rozwiązany dzięki Twojej pomocy. Temat do zamknięcia.

www.tdu.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl