ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Katalog nie do usunięcia?
Len
Witam,
Mam pewien problem na stronie www.ironsquad.xt.pl. Jak włączycie stronę to na prawym menu zobaczycie panel "Newsletter" lecz nic w nim nie ma, a nie ma dlatego, że coś się stało czego nie umiem wytłumaczyć.

Newsletter ten to ccmail, początkowo działa dobrze, bez problemów. A obecny problem, który nastąpił ot tak sobie gdy nic nie grzebałem brzmi następująco - nie mogę wejść, edytować czy nawet usunąć katalog ccmail na serwerze w którym znajduje się oczywiście ten newsletter. Wygląda to tak jakbym nie miał praw do tego katalogu ale przecież jestem jedynym adminem i nic nie grzebałem, a może ktoś mi się wkradł? Możliwe ale nic innego nie zostało zmienione wiec nie wiem po co ktoś miałby mi psuć newsletter.

Jednak jedno jest pewne - nie wiem jak rozwiązać ten problem. Jak mogę pozbyć się katalogu z którym nie mogę nic zrobić? Proszę o pomoc.

www.jacenter.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 12.01.2025 06:33:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
skysis
Hymm zmien atrybuty dla katalogu i dopiero go usuń Grin

http://www.gimciech.info
Len
No właśnie problem w tym, że nie mogę tego zrobić Sad W ogóle nie pokazuje mi żadnych atrybutów dla tego katalogu, a gdy chcę jakieś wpisać to wyświetla się komunikat:
"Nie mogę zmienić atrybutów dla zdalnego katalogu!"

www.jacenter.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wnioskuje że jest to katalog utworzony funkcją mkdir przez system i wtakiej sytuacji nie jesteś jego właścicielem(chown) taki katalog można usunąć z menadźera plików cpanela-lub podobny. albo funkcją rmdir-którą zastosowałem i przedstawiłem usuwanie całych albumów. Funkcja musi być dodana do tego pliku elementu który utworzył ten katalog-musi działać z pozycji strony-jak upload.
Nasz newsleter zapisuje do bazy i nie tworzy swoich plików kontem WWW więc to nie on tylko jakiś obcy system.
Tak to wygląda na odległość.
Acha, żeby usunąć katalog rmdir-musi on być bezwzględnie pusty-bez żadnego pliku-nawet index-więc najpierw pliki.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl