Zobacz temat
Katalog nie do usunięcia?
|
|
Len |
Dodany dnia 08.03.2007 12:41:50
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 02.03.2007 15:03 |
Witam, Mam pewien problem na stronie www.ironsquad.xt.pl. Jak włączycie stronę to na prawym menu zobaczycie panel "Newsletter" lecz nic w nim nie ma, a nie ma dlatego, że coś się stało czego nie umiem wytłumaczyć. Newsletter ten to ccmail, początkowo działa dobrze, bez problemów. A obecny problem, który nastąpił ot tak sobie gdy nic nie grzebałem brzmi następująco - nie mogę wejść, edytować czy nawet usunąć katalog ccmail na serwerze w którym znajduje się oczywiście ten newsletter. Wygląda to tak jakbym nie miał praw do tego katalogu ale przecież jestem jedynym adminem i nic nie grzebałem, a może ktoś mi się wkradł? Możliwe ale nic innego nie zostało zmienione wiec nie wiem po co ktoś miałby mi psuć newsletter. Jednak jedno jest pewne - nie wiem jak rozwiązać ten problem. Jak mogę pozbyć się katalogu z którym nie mogę nic zrobić? Proszę o pomoc. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 12.01.2025 06:33:30
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
skysis |
Dodany dnia 08.03.2007 17:44:12
|
Początkujący Postów: 163 Data rejestracji: 09.09.2006 10:42 |
Hymm zmien atrybuty dla katalogu i dopiero go usuń
|
|
|
Len |
Dodany dnia 08.03.2007 21:19:30
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 02.03.2007 15:03 |
No właśnie problem w tym, że nie mogę tego zrobić W ogóle nie pokazuje mi żadnych atrybutów dla tego katalogu, a gdy chcę jakieś wpisać to wyświetla się komunikat: "Nie mogę zmienić atrybutów dla zdalnego katalogu!" |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 08.03.2007 21:30:45
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Wnioskuje że jest to katalog utworzony funkcją mkdir przez system i wtakiej sytuacji nie jesteś jego właścicielem(chown) taki katalog można usunąć z menadźera plików cpanela-lub podobny. albo funkcją rmdir-którą zastosowałem i przedstawiłem usuwanie całych albumów. Funkcja musi być dodana do tego pliku elementu który utworzył ten katalog-musi działać z pozycji strony-jak upload. Nasz newsleter zapisuje do bazy i nie tworzy swoich plików kontem WWW więc to nie on tylko jakiś obcy system. Tak to wygląda na odległość. Acha, żeby usunąć katalog rmdir-musi on być bezwzględnie pusty-bez żadnego pliku-nawet index-więc najpierw pliki. |
|
Przejdź do forum: |