ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Kilka problemów z JavaScript
Marvin-Nekromanta
Witajcie! Chciałbym zapytać się o to, co zależy zrobić, by przy wpisaniu adresu strony do przeglądarki ładowały się dwa okna (to drugie do otwarzania muzy w tle)?? Wiem, że należy użyć skryptu Java i że należy go umieścić chyba w index.php, ale nie wiem jak dokładnie sformatować JavaScript'a.
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 20.03.2007 17:45:43

Wścibski Gość
Dodany dnia 12.01.2025 11:40:01
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
A po co to drugie okno ?... to tylko kwestia ustawienia wartości true lub false w kodzie wtyczki penelu odpowiedzialnego za muzyczkę na stronie...
as

Marvin-Nekromanta
Jeżeli chodzi o Music-Box to nie wiem, dlaczego, ale nie działa.

A po co to drugie okno ?
czyli jest jeszcze inna możliwość przeglądania witryny z muzyka w tle?? jeżeli tak, to jaka, co muszę zrobić??

as
Nie rób się czymś co nazywa się podogoniem... przeca napisałem wyraźnie, że to kwestia kodu.

Np. jeśli masz taki kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

to zwracasz uwagę na:

co oznacza, że muzyczka na stronie nie odtworzysie automatycznie. Jeśli wpiszesz zamiast 0 cyfrę 1, to zacznie grać automatycznie po otwarciu się strony. False oznacza w trm wypadku 0 a true 1
as

Marvin-Nekromanta
Dobra @gander już mi pomógł. Teraz przydałoby się zmienić nazwe tematu na "JavaScript - nauka języka". Mam kolejny problem tym razem z takim kodem:

W pierszych linijkach jest wytłumaczony sposób działania skryptu.
Problem polega na:
1) po kliknięciu na baner zawsze pokazuje się strona ostatniego baneru: np baner na który klikam ma numer 1 i ma się otworzyć strona o tym numerze, ostatni baner to 4 strona też 4) i po kliknięciu na 1 otwiera się 4. Dlaczego?? Błąd składni?? Brakuje jakiegoś znacznika??

PS. Nie chciałem zamieszczać kolejnego tematu na forum, bo po co. Teraz to troche zboczyłem z powodu założenia tematu, ale cały czas chodzi o JS'y. Jeżeli łamię regulamin to skasuje ten post.

Odswiezylem na prosbe @Marvin-Nekromanta /Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 22.03.2007 19:02:12

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl