ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Includowanie w theme.php
BetinhoPL
Witam
Przerabiam plik theme.php, a dokladnie header. otoz obok menu chcialem miec zewnetrzny skrypt zliczania osob online
znajduje się on w katalogu glownym php-fusion (online.php).

niestety nie wiem jak go includowac w kodzie. mam coś takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I sie nie wyswietla. Co robię źle?
moja strona to www.gunners.pl/po... (gdzie widac zreszta nie wyswietlanie sie)

Z gory dziekuje za pomoc

Jeszcze raz mi ktoś nie umieści kodu w odpowiednich tagach to temat blokuje i usuwam! Czytać regulamin! / szer
Edytowane przez szer dnia 13.03.2007 22:10:48

Wścibski Gość
Dodany dnia 12.01.2025 12:06:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szer

BetinhoPL
poprawilem. kod tej czesci theme.php wyglada:

i niestety nie dziala. ten kod ktory jest nad tym wyswietla. potem juz nic. plik online.php znajduje sie w glownym katalogu php fusion i gdy wywoluje go plikiem tekstowym z tego katalogu poleceniem:

to uruchamia sie podajac liczbe 1. :(

//edit by Shaolin

Jeszcze raz mi ktoś nie umieści kodu w odpowiednich tagach to temat blokuje i usuwam! Czytać regulamin! / szer

czytasz czasem to, co piszą inni? wrzucaj kod do code, to zwiększa czytelność...
poprawiłam.

Edytowane przez Shaolin dnia 13.03.2007 22:43:14

Shaolin
wygląda na błąd skryptu zliczającego. samo includowanie jest ok.
working

BetinhoPL
probowalem na wszystkie sposoby, nie dziala :( musialem zastosowac iframe co nie jest rozwiazaniem idealnym. podobny problem mam w includowaniu pliku w panelu.

przy takim rozwiazaniu:

lub:

pojawia sie plik includowany w panelu na dole. niestety nie pojawia sie srodkowa czesc oraz prawe oraz pojawiaja sie informacje na glownej:
Table 'arsenal_arsenal.fusion_flood_control' doesn't existTable 'arsenal_arsenal.fusion_thread_notify' doesn't existTable 'arsenal_arsenal.fusion_vcode' doesn't existTable 'arsenal_arsenal.fusion_new_users' doesn't exist

jak wylacze panel wszystko jest OK.

Strona: www.gunners.pl/po...

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie wiem do czego Ci to includowanie, możesz przecierz zawartość panelu mieć w pliku łącznie z zapytaniami do bazy-jako kod php przecież tak chodzi gro infusionów-w środkowym panelu także.
Ja nie widzę problemu jeśli to ta sama baza-inna też da radę nieco modyfikacji zapytań-o czym było na forum.
Dziwny problem-a tak jak robisz nie ładuje obsługi połączeń sql-prak połączenia w tym panelu z bazą a raczej obsługi zapytań fusion skrótowych dbquery itd obsługi prefiksu!
Edytowane przez wlodekp dnia 18.03.2007 20:29:47

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
hm, tyle ze to chyba wyzsza szkola jazdy. mam gotowy plik i teoretycznie latwiej bylobymi includowac tak jak to robie na obecnej stronie. mam skrypt, robie include do pliku i sie wyswietla. tutaj niestety jakos nie za bardzo. Frown

wstaw ten pik tutaj zobaczymy?

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
pewnie rozwiazanie jest proste, choc moje zdolnosci przekracza ;)

np. skrypt tabeli. do tej pory mialem w pliku php wpisane:

a potem w zawartosci tego pliku:

kod pliku tabela.php

i wszystko grało poprawnie. teraz po include w php fusion tez dziala choc pojawia sie ten komunikat co do tabel

Konkretnie skąd pochodzi ten skrypt i w pierwszej kolejności funkcja showTable();
to nie jest normalne czyste php coś mi to przypomina Jamolę.
Do czego służy ten skrypt bo jeśli chodzi o samą konstrukcje tabeli to wystarczy dopisać klasę z fontami kolorami itd. Nawet całość tabeli można zdefiniować swoją funkcją-ale skąd mają pochodzić dane do wypełnienia tej tabeli.
Edytowane przez wlodekp dnia 18.03.2007 23:22:35

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
zapewne masz racje. problem polega jednak na tym, ze nie znam sie na php i uzywam gotowych skryptow. Nauczylem sie na tyle aby samemu instalowac i lekko modyfikwoac skrypty. ten powyzej to gotowy skrypt prostej tabeli ligowej ktory uzywam od kilku lat. niestety sam skryptow pisac nie umiemSmile

tak czy inaczej dziekuje za pomoc

Tu nie chodzi o moje racje tylko rozwiązanie problemu, mnie się wydaje że nie wstawiłeś tu wszystkiego albo on chodził w innym systemie z tą funkcją.
PROBLEM JEST POWAŻNY BO ZAUWAŻ ŻE NIE CHODZĄ ŻADNE LINKI Z NAWIGACJI PIONOWEJ WSZYSTKIE WALĄ BRAKIEM TABEL.
-ale bez 100% zrozumienia jego działania pomoc???

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
skrypt ma kilkanascie plikow. nie wiem ktory wkleic (i czy nie wykracza to poza support php-fusion). moze wyslac mejlem? w sumie to ciekawe (chyba) jak "reaguje" fusion na coś takiego

Proszę cały na:

zobaczymy u mnie mam obok serwer testowy-w sieci.
DOBRA MAM JUTRO SIE ODEZWE MUSZE POPATRZEC PRZEGRYSC
Edytowane przez wlodekp dnia 19.03.2007 00:14:27

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
wlodekp, dziekuje za pomoc i mejla. Po Twoim mejlu troche popracowalem i sprawdzilem kilka innych skryptow, w tym skrypt typera.

otoz includowanie w panelu dziala w formie:

Co ciekawe dziala tylko wtedy gdy includowany skrypt korzysta z tej samej bazy danych co fusion. musialem wiec wszystkie uzywane skrypty wgrac do tej samej bazy danych. sprawdzalem na kilku skryptach, za kazdym razem taki sam objaw. po wgraniu wszystkiego w jedno miejsce dziala poprawnie

Temat mozna niniejszym zamknac lub przykleic (a moze sie komus przyda)

Dziekuje:p

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl