ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Przeciązenie serwera
BetinhoPL
Witam
Zainstalowalem najnowszego fusiona, dodalem troche modów i infusionów. Strona była w fazie testowej i nie było wiecej niz 5 osob jednoczesnie. Dzis platny hosting zostal mi zablokowany bo "unieruchomilo to caly serwer". O co tu moze chodzic?

Cala strona (lacznie z newsowymi fotkami i zdjeciami na podstronach) ma raptem 14 MB
W jaki sposób mogę wykryc przyczyne takiego stanu rzeczy?

strona nie działa wiec nie moge jej zaprezentowaćAngry

Wścibski Gość
Dodany dnia 12.01.2025 12:40:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Co to za hosting i jakie miales wtyczki/mody?
Adres tez mozesz podac.
Nie wolno im blokowac konta bez wczesniejszego powiadomienia!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BetinhoPL
Niestety nie mam czasu na analize skryptow, generalnie cos wywolywalo
adres arsenal.dmk...../portal2 i to z wewnatrz czyli tak jakby skrypt
sam sie zapetlal i wywolywal sam siebie co doprowadza do pozarcia przez
skrypt zasobow i unieruchamia serwer.

dmkhosting.

przyznam ze jestem zalamany. strone robilem 3 tygodnie a teraz nie dziala i nie wiem co to powoduje :/

mody i infusiony jakie pamietam: Extended Profile, Fraundshafsystem, Extended User Search, Latest Comments, Security Infusion Pack, Enhanced Member List, Archiwum Newsow, Licznik Flash. Jeszcze kilka innych ale z glowy ciezko powiedziec

Sciagalem je z 3 stron - tej, php-infusion.co.uk i beta.infusion.co.uk

Hmm. i co ja mam teraz zrobic :/

strona www.gunners.pl. fusion byl testowany w podkatalogu, ktory mi wylaczyli
Edytowane przez BetinhoPL dnia 24.03.2007 21:35:25

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Żaden z podanych skryptów bez twojej ingerencji nie przeciążą serwera natomiast wszystkie obce i ich integracja z fusion-wymagają najpierw testów na swoim prywatnym serwerze-musisz się zastanowić jaki wynalazek dodałeś-a przed dodaniem-WŁĄCZENIEM jest podgląd i już on pokazuje zapętlenie.
Nie wiem co masz, pętla-javascript kopia bazy danych z phpmyadmin i analiza-a najlepiej wyłączenie wszystkiego z poza startowych opcji i włączanie kolejno do momentu zwisu-na yoyo możesz sprobować w ciągu 5 minut.
Na marginesie nie Ty pierwszy przeciążyłeś, ja używam też alpejskich kombinacji i robię to ale przeważnie swiadomie i wiem w czym.
Ja na swoim, bo znam wiele innych przypadków z blokadą konta-To normalne postępowanie admina bądź automatu.

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
hmm. nie posiadam prywatnego servera. Zapewne blad wywolalem sam z powodu niewiedzy. Problem polega na tym, ze strona dzialala normalnie i nie zauwazylbym problemu gdyby nie zwis calego konta

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja podałem Ci sposób yoyo 5 minut przenosisz baza wyłączasz wszystkie panele ręcznie panel_dysplayed z 1 na 0 i póżniej włączasz i patrzysz, to jest niemożliwe żeby działała normalnie może Tobie tylko tak się wydawało bez opróżnienia cache widać zmulenie powolne ładowanie bądż na pasku dolnym nie doładowanie wszystkiego.
Prywatny serwer to także localhost typu krasnal-testy.

wlodekp.europa.pl
BetinhoPL
dzieki. tak tez sprobuje. podejrzewam ze to RSS reader panel bo teraz dostalem dostep do katalogu i w katalogu z tymze dodatkiem nagle jest kilkadziesiat MB danych

Pieka
BetinhoPL napisał/a:
dzieki. tak tez sprobuje. podejrzewam ze to RSS reader panel bo teraz dostalem dostep do katalogu i w katalogu z tymze dodatkiem nagle jest kilkadziesiat MB danych

Standardowy RSS Reader jest konfigurowany w pliku rss.php i nie jest w stanie wygenerowac pliku wiekszego od 1-1.5KB.
Podaj mu czas sprawdzania np. co 60 minut i zmniejsz ilosc newsow do 5.
Edytowane przez Pieka dnia 24.03.2007 23:16:54
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BetinhoPL
dla bezpieczenstwa go w ogole poki co usune. w katalogu rss_reader_panel mam nagle 50 mega danych ktore sa kopia katalogow na serwerze (.cpanel-datastore, .fantasticodata, .trash) itp.

Pieka
BetinhoPL napisał/a:
dla bezpieczenstwa go w ogole poki co usune. w katalogu rss_reader_panel mam nagle 50 mega danych ktore sa kopia katalogow na serwerze (.cpanel-datastore, .fantasticodata, .trash) itp.

Wybacz, ale to juz sprawka hostingu, a nie tego skryptu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BetinhoPL
a jednak to byl - nie wiedziec czemu - skrypt RSS. po jego usunieciu wszystko jest OKGrin

Pieka
BetinhoPL napisał/a:
a jednak to byl - nie wiedziec czemu - skrypt RSS. po jego usunieciu wszystko jest OKGrin

Skoro go ustawiles na sciaganie plikow z jakiegos downloadu Wink
Ok, sprawa wyjasniona, wiec zamykam.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl