ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Problem z Shoutboxem
berto
Witam wszystkich,
Przeniosłem mój site na server niemiecki i od czasu do czasu pojawia się następujący problem.

Pod SB pojawia się komunikat:
Error writing file '/tmp/MYAM7TG6' (Errcode: 122)
Brak postów.

Wczoraj szukałem tutaj info o tym błędzie ale nie mogłem nic znaleść. Dzisiaj rano się naprawiło (samo) ale widzę że znów ten sam błąd się pojawił.

Mój portal: http://fma.sztalu...u/news.php

Any ideas?

Wścibski Gość
Dodany dnia 12.01.2025 13:42:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Problem z prawami zapisu w katalogu pamieci tymczasowej tmp.
Napisz do hostingodawcy.

P.S. Podana strona nie dziala.
Edytowane przez Pieka dnia 28.03.2007 15:56:40
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
berto
NAjdziwniejsze jest to że rza działa raz nie. Teraz na przykład działa i strona i SB. Wczoraj było podobnie rano działała do południa potem padł SB a na końcu strona, a w zasadzie cały serwer V-Server w Strato.

Mam na tym serwie sporo stuffu i działa bez problemu dopiero przenosiny phpfusiona z polskiej strony zaczęło robić problemy.

Najgorsze jest to że raz działa raz nie i naprawia się samo, trudno mi więc zdiagnozować problem i otworzyć ticket do strato.

Czy ma ktos konto w strato i phpfusiona? Czy wiecie o jakiś problemach albo zmianach konfiguracji by to działało dobrze? Czy da się umieścić pliki tymczasowe SB w innym katalogu jak /tmp?

Pieka
berto napisał/a:
Czy ma ktos konto w strato i phpfusiona? Czy wiecie o jakiś problemach albo zmianach konfiguracji by to działało dobrze? Czy da się umieścić pliki tymczasowe SB w innym katalogu jak /tmp?

Zostaw shouta tam, gdzie jest teraz.
Zglos problem hostingowi, bo to zdecydowanie ich wina!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
szer
Dokładnie.... Wina u hostingodawcy... Ty nic nie namieszałeś jeśli jest tak jak mówisz. Raz działa, a raz nie. Skontaktuj się z nimi, opisz problem i niech poradzą na to... A jak nie pomogą to cóz....trzeba zmienić, albo tak ich wałkować, by to naprawili. Wkońcu powinni mieć motto: "klient nasz pan"

berto
Dzwoniłem do nich i wysłali mnie na drzewo. Mam sobie sam zobaczyć logi i procesy na maszynie. Nie znalazłem żadnych informacji na necie lub kogoś kto ma podobny problem. Dzieki za pomoc.

Pieka
berto napisał/a:
.. a w zasadzie cały serwer V-Server w Strato..

Jeli masz V-Server, to tak to najczesciej wyglada. Maja wszystko gdzies.
Wiesz dlaczego? Dlatego, ze jest top virtualny serwer dedykowany i sam jestes odpowiedzialny za jego stan techniczny.
Pomijajc fakt padu calej maszyny, a nie czesci Tobie wydzielonej.
Mimo wszystko powinni pomoc. Skoro jednak maja Cie gdzies, to moze warto pomyslec o zmianie hostingodawcy? Przemysl to.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
berto
Tak V-Server, probuje jeszcze na niemieckim supporcie php-fusion dam wam znać jeśli tam znajdą problem.

Wpadło mi jeszcze coś do głowy, czy ten problem może być związany z automatycznym przekierowaniem z polskiej domeny. Wiem że to nonsens ale tonący brzytwy się chwyta...

BTW: Jakieś sugestie na temat hostingu?
Edytowane przez berto dnia 30.03.2007 10:42:43

Pieka
berto napisał/a:
Tak V-Server, probuje jeszcze na niemieckim supporcie php-fusion dam wam znać jeśli tam znajdą problem.

Wpadło mi jeszcze coś do głowy, czy ten problem może być związany z automatycznym przekierowaniem z polskiej domeny. Wiem że to nonsens ale tonący brzytwy się chwyta...

BTW: Jakieś sugestie na temat hostingu?

Niem sadze, zeby jakiekolwiek przekierowanie mialo tu cos do rzeczy.
Twoja strona w wiekszosci przypadkow u mnie nie dzialala...
Dzisiaj widze, ze ladnie chodzi i nawet jest shoutbox Grin
Cos mi sie wydaje, ze albo Ty mieszasz, albo w koncu administracja hostingu wziela sie za siebie i naprawili serwer Wink

Jesli masz problem z V-Serverem na standardowych warunkach, to moze warto pomyslec o czyms z pelna administracja? Wink
Edytowane przez Pieka dnia 30.03.2007 11:07:44
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
berto
Właśnie w tym problem. Działa dobrze parę godzin rano a po południu lipa. Najgorsze jest to że jak kończy poprawne działanie to nawet reboot tak do końca nie pomaga. Pomaga o tyle że strona się pojawia z błędem (/tmp) jednak coś dalej nie gra tak do końca bo eftep nie działa. Mam kilka innych serwisów na Strato i niestety jak się sypnie php-fusion to wszystkie lecą i nie działa kompletnie nic. Mogę sobie rebootować by chwile zadziałało i znów downtime i tak w kółko. Rano zawsze działa więc domyślam się że uruchamiają coś co czyści system.
Na niemieckiej stronie dalej zero odpowiedzi a moi userzy już się zaczynają denerwować.
Mam root dostęp do servera oraz dostęp przez pleska. Może macie jakieś pomysły co sprawdzić albo jak zdiagnozować problem?

O własnie patrze i znów SB nie działa, zaraz się pewnie strona sypnie i znów kaszana.
Edytowane przez berto dnia 30.03.2007 12:36:03

Pieka
Make the /tmp directory world-writable and readable.

Masz zle ustawienia dla katalogu tmp.
Sprawdz gdzie masz ten katalog i jakie ma prawa.
Jestes pewny, ze masz oryginalny panel shoutbox'a?
Podaj mi dane FTP'a na PW, to sprawdze.
Edytowane przez Pieka dnia 30.03.2007 13:15:04
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl