Zobacz temat
Brak dostępu do galerii ze strony PA
|
|
decymka |
Dodany dnia 06.04.2007 22:15:10
|
Bywalec Postów: 499 v7.00.07 Data rejestracji: 15.01.2006 06:16 |
Zanim wyłuszczę swój problem powinnam wyjaśnić jak do niego doszło. Otóż: Miałam włam na swoje strony (obydwie - prywatną i przedszkolną); oczywiście hakerzy. Jednak tę sytuację opanowałam (na obu stronach). Po tym incydencie postanowiłam zaktualizować strony i tu pojawił się problem. Problem znajduje się w dalszym ciągu na przedszkolnej. Mianowicie, nie umiem dostać się do galerii. Gdy w PA chcę otworzyć Albumy zdjęć wówczas wyrzuca mnie na stronę główną. Kolejny problem to brak miniatur zdjęć. Nie ma ich także w poszczególnych albumach. Na stronie nie widać także zdjęć, ale na serwerze są. I co Wy na to? Oczywiście konwertowałam galerię i podczas tej czynności za każdym razem pojawiał się komunikat: Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /home/xxxxxx/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 45 Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/xxxxxxx/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 46 Warning: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/xxxxxxx/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 52 Szukałam rozwiązania na forum, ale nie znalazłam. Za radą jednego z forumowiczów zrobiłam to, co jest tutaj --> http://www.php-fu...post_40324 Odnoszę wrażenie iż właśnie od tego momentu nie mogłam wejść do galerii od strony PA. Gdyby ktoś miał pytania odnośnie aktualizacji to już odpowiem, że robiłam je kolejno. I to chyba tyle. Adres strony: przedszkole3.zdzi...ice.o12.pl |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 12.01.2025 20:15:21
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 06.04.2007 22:24:40
|
Postów: 19885 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Brak mozliwosci wejscia z poziomu PA do galeri swiadczy o starych plikach w katalogu administration. Edit: Podana strona jest w wersji: Powered by PHP-Fusion v6.00.307 © 2003-2005 Mozna wiedziec, co aktualizowalas? Edytowane przez Pieka dnia 06.04.2007 22:28:54 Jestem jaki jestem
|
|
|
decymka |
Dodany dnia 06.04.2007 22:36:23
|
Bywalec Postów: 499 v7.00.07 Data rejestracji: 15.01.2006 06:16 |
No właśnie teraz widzę. Ale to dziwne te same aktualki dla obu stron i moja ma wersję v6.01.9 a przedszkolna v6.00.307. Pięknie, po prostu super! //edycja//Sama trochę namieszałam. Miałam pliki z różnych wersji fusiona. Wszystko posprawdzałam, poprawiłam, nadpisałam. W trakcie pracy nie mogłam wejść do PA. Naprawiłam to nadpisując plik user_info_panel.php. Później brakowało mi jednego pola w bazie danych - news_sticky. To także opanowałam - dodając to pole. Acha ... do Albumów zdjęć z pozycji PA także można wejść. Teraz prawie wszystko gra, oprócz samych zdjęć. Niestety nie ma miniatur i nie widać samych zdjęć. Proszę mi tylko podpowiedzieć, czy istnieje inny sposób aby to naprawić? Czy muszę to zrobić ręcznie? //edit//widzę, że nikt nie wie, więc zrobię to ręcznie. Jednak pojawił się kolejny problem: niemożność dodawania zdjęć. Podczas tej czynności otrzymuję komunikat ... że zdjęcie nie może być bytes. Sprawdziłam ustawienia galerii w PA i okazało się, że jest tam pusto. Po wpisaniu informacji na temat rozmiarów zdjęć dodawanych okazało się, że nie ma możności zapisania tego. I co Wy na to? Gdzie mogę to poprawić? Edytowane przez decymka dnia 08.04.2007 13:08:31 |
|
Przejdź do forum: |