ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
TinyMCE <- Gdzie CSS??
maq
Witam.

Nie mogę znaleźć pliku CSS do edytora TinyMCE. Chcę zmienić kolor czcionki pisanego textu, a do tego potrzeba CSS. Jedyne co znalazłem to w tiny_mce/themes/advanded/css i tiny_mce/themes/simple/css

Tylko teraz nie wiem który odpowiada za co, bo tam jest kilka plików.

Mogę liczyć na waszą pomoc?
"Różnica między seksem i miłością jest taka, że seks rozładowuje napięcie, a miłość je wywołuje" // Woody Allen

Wścibski Gość
Dodany dnia 13.01.2025 06:15:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Tiny przy wpisywaniu tekstu korzysta z styles.css twojego thema. Tam musisz wprowadzić zmiany.
Edytowane przez jantom dnia 19.04.2007 15:12:37

http://jantom.info
maq
Nie mogę znaleźć tego wpisu. Możesz przybliżyć mi, co to może być za wpis? Jka może wyglądać?
"Różnica między seksem i miłością jest taka, że seks rozładowuje napięcie, a miłość je wywołuje" // Woody Allen

jantom
Wpis odpowiadający za listę styli w Tinym
/administration/subheader.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co do samego wpisu w szablonie, to Tiny korzysta z właściwości dla body.
Edytowane przez jantom dnia 19.04.2007 15:30:20

maq
aha, czyli mogę zrobić swoje css dla tiny?

jantom
Tak, nie ma przeszkód ku temu.

maq
Ok. Dzięki !!

spooll
No właśnie chyba nie do końca, mam styl fallout (przerobiony) mimo to css prawie nie tknięty. i wszystkie pola biały text na czarnym tle tylko tinymc biały na białym. Nie wiem co zrobić. zmieniłem body w css, zmieniłem kolory w tinymc w css-ah i nic. I nie mam koncepcji.

Bebop
Mam ten sam problem. Chcę przedefiniować nagłówki oraz inne elementy stylu a nie bardzo znajduję miejsce gdzie mogę to modyfikować.
______
Bebop

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie używam-ale sprawdziłem:
theme fallout kolor tła textarea definiuje clasa body w tym theme bez przeróbek body jest grafiką ciemnybrąz bg.jpg.
Tiny w pierwszej chwili ładuje swoje style zdefiniowane w themes/advanced ale za chwilę przechodzi do fusion css tak jest w przypadku tła graficznego z kolorem wchodzi normalnie.
Wspomniałem, że nie używam w tej chwili przetestowałem na 6.01.10 similitude i fallout-mój setup tylko similitude i wszysko na tip top do błyskawicznego odpalenia , wyłaczone panele itd.
PRZY TESTOWANIU ŻONGLOWAŁEM RÓŻNYMI KOLORAMI i nie mogłem zmienić tego tła, wyciołem 3/4 tiny i nic. TO JEST JEDNAK JAVASCRIPT i on pamięta wszystkie początkowe ustawienia WYZEROWANIE CASHE dopiero pokazuje poczynione zmian!!!
I nie widzę żadnych problemów ze zmianą kolorów-tematu nie kontynuuje bo napewno nie bede używał, nawet nie instaluje szkoda obciążać serwer-wiekszość piszących w html-php-nie instaluje tego na starcie.

wlodekp.europa.pl
tofifik
a ja bym chcial wiedziec, moze ktos to juz wie. gdzie zmienia sie szerokosc textarea dla tinymce? bo mam ustawione wyswietlanie newsow na 504px na stronie glowniej i temu odpowiada 101 cols w textarea (w dodaj/edytuj newsa).

ale jak wlacze tinymce to wtedy pole do wpisywania tekstu zmnienia rozmiar :/ gdzie jest zmiana by pole edycji bylo tak samo szerokie jak wyswietlane?
z gory dzieki za odpowiedź

Bebop
Wysokość i szerokość pola edycji definiujesz w pliku "subheader.php" (z katalogu "administation").
______
Bebop

tofifik
dzieki wielkie. a ja przekopalem wszsktie js i html w includes Smile
tak przy okazji lepiej nie mieszac nic w tiny_mce.js ja tylko zmienilem liczbe i wroclem do ustawien fabrycznych ale juz tiny sie nie wlaczyl Smile ale wkopiowanie wszstkich pliczkow na localu to chwila gorzej na server Pfft

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl