Zobacz temat
Remont generalny PHP Fusion
|
|
Arecki |
Dodany dnia 18.05.2007 00:56:45
|
Przedszkolak Postów: 21 Data rejestracji: 13.03.2007 02:03 |
Witajcie Z góry proszę - nie rzucajcie we mnie od razu Szkujaką, bo przekopałem forum i nie znalazłem odpowiedzi - naprawdę. Chodzi mi o takie zagadnienie: Chciałbym postawić od nowa całą stronę, ale z zachowaniem : - komentarzy (wszystkich) - całego Forum. - wszystkich zdjęć w galerii i ich ocen z komentarzami - newsów - artykułów - podstron ... po prostu "odświezyć" wygląd strony pozbywając się jednocześnie błedów w kodzie, tak żeby validatory polubiły moją stronę. Całą treść, panele i inne chciałbym zachować. Czy jest to mozliwe ? No i z góry ogromnie dzękuję jeśli ktoś mi pomoże to połapać Chciałbym jeszcze zapytać o skrypt do panelu, w którym codzień zmieniają się obrazki. Znalazłem rotatory banerów itp, również w java script, ale mimo zamiany " i tak coś się gryzie. www.kruklanki.net.pl Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 13.01.2025 10:37:27
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 18.05.2007 07:56:16
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Taką operację, moim zdaniem można przeprowadzić dysponując własnym serwerem typu localhost- najlepiej jeśli to jest drugi komputer np w sieci lokalnej. Na nim przygotować postawić całą stronę i gotową importować na docelowy. Lokalny, bo chodzi o bazę gdzie import w tym przypadku-będzie przebiegać tabelami, a może wręcz poszczególnymi wpisami wierszami. Niektóre tabele trzeba będzie postawić od nowa i importować tylko treść-do nowej. Eliminacja błędów i optymalizacja wymaga zachowania nowej kolejności id bez dziur i żonglerki datami dodawania poszczególnych wpisów. Inne obrazki, co dzień albo wybierane losowo funkcją z puli inne co dzień 365 albo konkretne nazwy przypisane do daty robiłem tak ze zmianą obrazków w kalendarzu na każdy miesiąc posty na forum. polubiły validatory właśnie przede wszystkim do tego ten local ponieważ kod fusion w wielu przypadkach jest skrótowy i u nas " zastępujemy ' zamiast " /" itd piszemy całymi blokami php w ten sposób-gdzie brak elastyczności i poprawności łączenia kodu html i php jako wstawianie-mieszanie kodów. Wiele pracy I CIERPLIWOŚCI przed Tobą, jeśli chcesz to wszystko osiągnąć robisz wszystko albo nic bo poszczególne plomby nie załatwią sprawy. p.s. zoptymalizowałem tę klasę menu usunąłem odstęp między wpisami nawigacja idzie z tej klasy: http://www.biuro-...ska.waw.pl Myślę, że poszczególne posty do całości tematu zbyt wiele nie wniosą uderzenie należy wykonać globalnie i tak spreparowaną stronę importować na docelowy serwer. Zabrać się do rzeźbienia local i pytać o poszczególne aspekty w razie problemów w trakcie bo teoretyczne dywagacje mogą mieć małe przełożenie w stosunku do Twojej indywidualnej ODNOWY. Ja tak to widzę. Edytowane przez wlodekp dnia 18.05.2007 08:42:54 |
|
Przejdź do forum: |