ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Błąd podczas próby uruchomienia forum
Tazzz
Hej, mam problem z forum... zainstalowałem wszystko zgodnie z planem, bez większych problemów i po założeniu tematu forum chciałem przejść na podstronę i sprawdzić jak to działa, tymczasem wyskoczył poniży komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czym to może być spowodowane ?
z góry dziękuję za pomoc

Kod dajemy w code/maq
Edytowane przez maq dnia 05.06.2007 16:38:42

Wścibski Gość
Dodany dnia 13.01.2025 18:05:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
marpar
Jest to jakiś problem z bazą danych..Pierwsze co mi sie narzuca na myśl to:
Sprawdź czy twój użytkownik bazy danych przez, którego fusion sie łączy z baza ma uprawnienia do zapisu i odczytu,
Sprawdź czy twoja baza danych ci nie padła całkiem.
userbar_marpar_20.jpg

www.judo.czechowice.pl
Tazzz
dzięki, bazę sprawdzam właśnie bo też mi się tak wydawało, że to mogą być uprawnienia, ale nie przypominam sobie żebym gdzieś ustawiał usera, przez którego ma się łączyć Fusion, możesz to sprecyzować ??

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jak na razie to czysto teoretyczne dywagacje. Nie podajesz adresu hostingu a może to Twój własny serwer.
Każde konto mysql oprócz hasła posiada uprawnienia ich poziom jest różny: administracyjny full globall użytkownika-i są one takie jakie doda admin mysql.
W Twoin przypadku komunikat jest dziwny-bo instalując Fusion-żeby zaistniało musisz mieć uprawnienia do zapisu;
plik tmp/#sql_c6b_0.MYI to plik tymczasowy bazy do któregoTy nie masz uprawnień Twoje konto do przerzucenia z tmp do pliku bazy na serwerze.
Can't create/write to file nie mogę utworzyć i zapisać do pliku BAZU.
I tak mógłbym pisać długo np o uprawnieniach ale po co-mamy rozwiązać problem-więc stwórz wszelkie przesłanki ku temu podając dokładne dane i opis sytuacji w czasie.
Bo z tego co podałeś to albo baza się sypnęła-albo zabrano Ci w międzyczasie uprawnienia do zapisu-z poziomu Twojego konta.

wlodekp.europa.pl
Tazzz
Serwer jest mój własny i http://lkpsudety.eu strona też, sam instalowałem bazę więc, jak zauważyłeś instalka by nie poszła bez uprawnień a teraz d..a - nie chodzi... Małe prawdopodobieństwo żeby ktoś namieszał z uprawnieniami ale jeśli namieszał, to który folder i w jakim zakresie udostępnić, żeby było bezpiecznie i funkcjonowało jak trzeba ?

Mój własny serwer to nie żaden wirtual-tylko komputer z postawionym systemem przez Ciebie którym w pełni zawiadujesz albo dedyk z pełnymi uprawnieniami administracyjnymi- TWÓJ???
HTTP/1.1 302 Found
Date: Tue, 05 Jun 2007 17:36:14 GMT
Server: Apache/2.2.0 (Linux/SUSE)
X-Powered-By: PHP/5.1.2
Set-Cookie: fusion_visited=yes; expires=Wed, 04-Jun-2008 17:36:14 GMT; path=/
Connection: close
Content-Type: text/html

83.12.255.32 - 83.12.255.39
nazwa klasy: CUSTOMER-IDSL-014496
opis: static IP
SWIERADOW ZDROJ
POLAND
TPNET
for abuse:
TPNET
for abuse:

Jeśli Twój to Panie admin do dzieła GRANT albo uruchom narzędzia naprawcze bazy.
Ale to temat nie na to forum.

wlodekp.europa.pl
Tazzz
Nie wiem co ma na celu to nadmuchana odpowiedź... Mój znaczy "mój" w pełnym tego słowa znaczeniu, choć to nie meritum sprawy, jak mi się wydaje. Skoro piszę coś na forum, które się nazywa "przedszkole" to wolałbym odpowiedzi dla "przedszkolaka" a nie dla gościa, który świetnie siedzi w temacie, więc mógłbyś z łaski swojej jaśniej sprawę naświetlić ?

Naświetlam wina leży po stronie serwera jego administratora -Fusion jako system jest OK.
Przedszkolem i nie tylko- wyjaśniamy ewentualne problemy z Fusion a nie konfiguracji serwera.

wlodekp.europa.pl
Tazzz
No i to jest jakaś odpowiedź, "jakaś" bo tyle to powiedział marpar na samym początku. Pytanie brzmiało, który z folderów (z zamieszczonych w errorze) i w jakim zakresie ma mieć zmienione uprawnienia żeby FUSION zadziałał, czy to pytanie nie ma absolutnie żadnego związku z tym działem ?

Jaki folder w errorze masz błąd biblioteki serwera mysql prawa zapisu użytkownika mysql-uprawnienia nadawane dla konta mysql.
Ten plik to plik wewnętrzny serwera mysqld-skomplilowany bazy-serwera nie klienta.
Edytowane przez wlodekp dnia 05.06.2007 20:38:54

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl