ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,394
Najnowszy użytkownik: Andri Serge

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
przeniesienie shoutbox_central_panel
hanka
Chciałabym shoutbox "wywołać" w oknie, które pojawia się zaraz pod logiem - nie wiem jak je nazwać - tam gdzie większość pisze o czym jest jego strona www... Shoutbox jest tak przygotowany żeby w "panelu" wybrać docelowy plik i sam pojawia się w "menu górnym lub dolnym". Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić jak "wywołać" shoutbox w "oknie powitalnym"?

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.01.2025 00:25:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
decymka
Wystarczy zapoznać się ze swoim PA. Podczas tworzenia nowych paneli można wybrać opcję: lewa, prawa, dół, góra. Ale ja to zrobiłam w następujący sposób:
1. Usunęłam całkowicie shouta.
2. Stworzyłam nowy panel - shoutbox i umieściłam go na dole.
Powodzenia. Smile

nauczycieleprzedszkola.pl
hanka
Nie rozumiemy. Wspomniałam, że nie chcę, aby shoutbox mieścił się w PANELU. Skórka jaką zainstalowałam ma charakterystyczną właściwość - po najechaniu na panel zmienia się jej tło i jeśli w panelu mieści się shoutbox to wygląda to beznadziejnie, bo marginesy o szerokości 0,5cm zmieniają kolor, reszta nie - i całość sprawia wrażenie bałaganu. Dlatego pytam jak wywołać shoutboxa nie w panelu... Zapytam inaczej - chcę umieścić shoutboxa na PODSTRONIE - jak to zrobić?

decymka
Poszukaj pliku shoutbox_panel w swoich fusionach. Otwórz go i zawartość wklej do strony informacyjnej.

nauczycieleprzedszkola.pl
Pieka
Jeli nie chcesz, aby wygladal jak panel, to w pliku shoutbox_central_panel.php usun zaznaczone na czerwono:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W ponizszej postaci, mozesz go wstawic gdziekolwiek:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 23.07.2007 19:47:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
hanka
Nie wyszło to co miało wyjść, ale wynikła z tego dobra rzecz. Usuwając ten wpis usunęłam "informacje dotyczące panelu" co oznacza, że nie ma już tego tła i ramki - rzecz dobra! Ale wygląda on na jakiś taki niedokończony po prawej stronie - czy to normalne? Zostawiam adres strony dla sprawdzenia: http://www.strona...h/news.php (shoutbox u dołu strony)

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A co mi tak pyka to jest shoutbox z odświeżaniem ajax-co 5s

wlodekp.europa.pl
hanka
Na to wygląda Smile ale wszystko gra i myślę, że tak zostawię Grin

No nie jestem przekonany widzę nazwę użytkownika pole pod tym przycisk wyślij i buziaki a gdzie pole wiadomości?.
IE7 i FF2.4 to samo opera nie sprawdzam

wlodekp.europa.pl
hanka
a u mnie w firefoxie 1.5 i intrenet explorerze 6 wszystko działa Frown

No to powodzenia życzę IE7 FF2.4 Opera 9.22 to samo a tak pglądają Ciebie na najnowszych przeglądarka chyba, że Ci na tym nie zależy.

wlodekp.europa.pl
hanka
Dobrze, że mówisz, bo to oznacza, że trzeba coś z tym zrobić! Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl