Zobacz temat
Wysłanie maila przy pomocy silnika php-fusion
|
|
kffiatek |
Dodany dnia 28.07.2007 19:28:01
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 20.07.2007 18:47 |
Potrzebuję wysłać maila ze strony jako potwierdzenie zakończenia wykonywania pewnej czynności. Chciałem wykorzystać do tego silnik php-fusion. Zrobiłem tak: jednak e-maile niestety nie dochodzą. Gdzie popełniam błąd? Oczywiście adresy e-mail i inne dane są w prawdziwym skrypcie prawidłowe. Byłoby nieźle gdyby nagłówek "From" był adresem użytkownika, a nie adresem, z którego korzysta strona. Używam tego silnika, bo mój serwer nie ma uruchomionego sendmaila, a php-fusion umie korzystać ze zdalnego serwera SMTP. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 15.01.2025 06:25:39
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Grzes |
Dodany dnia 28.07.2007 20:47:26
|
Zaawansowany Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Na początek zamiast: @require_once "includes/phpmailer_include.php"; @require_once "includes/sendmail_include.php"; Plik phpmailer_include.php to klasa PHPMailer. Poczytaj sobie o niej w necie. Jest sporo opisów jej dotyczących. Nie musisz wtedy korzystać z plików fusiona. Jeśli już chcesz korzystać z sendemail_include.php to masz dwa wyjścia. Przed nim zaincludować jeszcze maincore.php albo "dostarczyć" funkcji w tym pliku zmiennych i stałych których wymaga. Jeśli zaincludowanie maincore.php z różnych względów nie jest możliwe polecam jednak zapoznanie się z klasą PHPMailer. Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
|
|
Przejdź do forum: |