ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,394
Najnowszy użytkownik: Andri Serge

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Rozmiar bazy danych większy niż limit phpMyAdmina
polven26
http://www.php-fu...post_40099

Przeczytałem ten temat. Wstawiłem też linijkę, którą podał as. Mam phpMyAdmin na ugu a tam jest limit
(Maksymalny rozmiar: 3 072KB)

wielkości bazy danych. czy można to jakoś zmienić? Bo moja baza ma ponad 5mb. Dzielenie jej jak napisał SebaZ, ja nie mam na to oczu trudno sie polapac.

To mozna jakos to rozwiazac?
Edytowane przez Pieka dnia 07.08.2007 20:38:13
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.01.2025 10:34:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Jeśli nie jesteś w stanie podzielić kopii na fragmenty napisz do pomocy hostingu. Jestem pewny że Ci pomogą Smile
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

polven26
Dzieki. Mysle ze to normalni ludzie (admini ugu).

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Raczej przyjaźni po lektórze postów o serwisie-a z php mayadmin nie idzie zrobić grupami tabel? po kilka- że nie wspomnę o kompresji gz.

wlodekp.europa.pl
czarny_
Ewentualnie możesz załadować bazę poprzez skrypt php. Chyba, że jest jakieś ograniczenie na wielkość pliku na serwerze albo coś.

Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

polven26
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

po skompresowaniu pliku i do zip wyswietla taki blad

czarny_
Ale powinien mieć rozszerzenie .gz a nie .zip
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

polven26
Importuje z gz ale
witryna jest za bardzo obciążona lub niedostępna

blad FF
7 próba
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Sprobuje skompresowac czyms innym (uzywam win rara)

A z jakiego poziomu to robisz PA czy phpmyadmin i po co winrar standard gz tylko jeśli z Pa to nie może być załączona kompresja w maincore bo plik bazy będzie nieczytelny.
Edytowane przez wlodekp dnia 08.08.2007 14:59:14

wlodekp.europa.pl
polven26
Importuje baze przez phpmyadmin na ugu. kiedy rozbilem backup zapisalem plik jako .sql on wazy 5mb a ja w phpmyadmin mam limit do 3mb. no to skompresowalem go do zipa potem gz teraz probuje kompresje do gz power archiverem.

Pliki kompresowane zewnętrznymi pakerami są nieczytelne dla importu phpmyadmin baza musi być zrobiona przy użyciu kompresji z poziomu php.
Udało to mi się kiedyś przy użyciu z7 ale nie do końca.
Jeśli już to dzielenie pliku sql w edytorze na mniejsze partie grupy tabel.
I gdzie widzisz ten limit o limicie bazy słyszałem, ale nie phpmyadmin-olej wpisy bo jeśli to limit bazy to w nijak więcej nie dodasz.
Edytowane przez wlodekp dnia 08.08.2007 15:12:58

wlodekp.europa.pl
polven26
Widzisz, przy mojej bazie dzielenie (jak juz napisalem) jest niewykonalne prawie. mowisz kompresja z poziomu php zadziala? sprobuje jakos. Limit jest dla importu
Maksymalny rozmiar: 3 072KB

bo na ugu baza moze miec 50 mb max.
Edytowane przez polven26 dnia 08.08.2007 15:17:00

Tak na szybko na koniec to że phpmyadmin ma napisane w formularzu maksymalny rozmiar pliku-nie ma nic do rzeczy mimo tych wpisów ładowałem już po kilkadziesiąt mega zresztą support też a jest to zależne tylko od Twojego łącza i mocy serwera przydzielonej w danej chwili Twojemu kontu. Proponuje wybrać porę noc kiedy małó ludzi korzysta z ugu.

wlodekp.europa.pl
polven26
Nie otrzymano żadnych danych do importu. Albo nie została wysłana nazwa pliku, albo plik był zbyt duży (maksymalny dopuszczalny rozmiar pliku określa się w konfiguracji PHP). Zobacz FAQ 1.16.

Wyslalem ten sql co ma 5mb i wuskoczyl ten blad. sprobuje w nocy wyslac jak mowisz.

Nie wiem co ugu ma za system i jak skonfigurowany max rozmiar pliku do uploadu tak owszem jest w php.ini określony- prędzej jednak blokował czas wykonywania skryptu-i sądziłem że tu jest pies pogrzebany a nie w wielkości.
Niestety te darmowe używają wielu resrykcji dziwnych bo jeśli idzie o mysqla-to owszem restrykcje na poziomie serwera mysqld a nie php.
Tak , że ta noc może okazać się załudna i pozostanie Ci jedynie zapis bazy z użyciem kompresji gz celem zmniejszenia pliku bazy albo już podział przy wykonywaniu importu na partię tabel jeśli to nie łamie zasad co do tej bazy.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Podaj mi dane phpMyAdmina i oryginalny plik bazy, to Ci to zrobie, bo temat tasiemiec, a Ty stoisz w miejscu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl