ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,394
Najnowszy użytkownik: Andri Serge

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Jak zrobić odejmowalne posty - php v6.01.4
Yoh_PL
Witam, mam prośbę odnośnie forum w php v6.01.4:
Chciałbym stworzyć coś w rodzaju "śmietnika" czyli tematy, które tam przeniosę były odejmowane od puli osoby która je napisała. Ewentualnie też, aby posty które zostaną usunięte przez opcje moderatora "usuń", też były odejmowane od tych, które dana osoba napisała. Może mi ktoś powiedzieć czy jest to możliwe i jak to zrobić?

EDIT by dex

Zmień temat

Edytowane przez Yoh_PL dnia 08.08.2007 12:15:48

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.01.2025 06:26:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
czarny_
Ale korzystasz z jakiegoś modu bo standardowo Fusion nie nalicza punktów.

Po drugie lepiej zaktualizuj cmsa do 6.01.11 Smile
Edytowane przez Pieka dnia 08.08.2007 19:47:50
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

Yoh_PL
Jak nie nalicza jeszcze nic poza gołym fusion'em nie instalowałem. Jest licznik postów Frown
Nawet w profilu użytkownika i pod avatar'em na forum Grin

Dex jak to mam zmienić, nie rozumiem o co biega. Przecież chyba temat odpowiada temu o co się pytam.

Nie bo co jeśli ja się będę pytał o układ postów na forum i dam tytuł "Pytanie odnoścnie forum"? - spróbuj się zorientować po tytule o co chodzi w temacie. - grześ

[EDIT]
Mam nadzieję, że już jest dobrze Pfft

[EDIT2]

Instalowałem cms'a po angielsku i nie pamiętam jaka tam jest opcja, chyba aktualizacja. W każdym razie u mnie jest upgrade i jak kliknę to jest napis, że żadnej nie ma.
Edytowane przez Pieka dnia 08.08.2007 19:47:38

czarny_
A o to Ci chodzi. Bo są takie wtyczki/infusiony które zliczają punkty każdemu użytkownikowi za wszystko co robi myślałem że o to chodzi Smile

Jak usuniesz posta odejmuje się automatycznie z tamtej puli.

A kosz działa jedynie tak że tworzysz podforum/forum kosz tam wrzucasz zablokowane tematy i sam usuwasz je po 14 dniach np. Ewentualnie można napisać taki skrypt który będzie robił to automatycznie. Ale bez modyfikacji się nie obejdzie jeśli chcesz to zautomatyzować.

A @dexowi chodzi o to, ze jak ktoś w przyszłości będzie szukał tego co Ty to nie znajdzie. Bo temat jest zbyt ogólny.

Yoh_PL
No właśnie nie jak usunąłem posta "test user" (zrobiłem konto testowe) to on nadal ma dwa napisane posty Smile. Wiec coś jest nie tak Pfft

[EDIT]
Tu http://www.yws.yo...hread_id=4 możesz nawet zobaczyć o co mi chodzi jest jeden temat, jeden post a on ma naliczone 3 ( dwa mu usunąłem z poziomu admina) dodałem też rangi, ale to nie ma żadnego znaczenia.
Edytowane przez Yoh_PL dnia 08.08.2007 12:39:21

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Popatrz ilość postów jak zweryfikować:
http://www.php-fu...post_69428

wlodekp.europa.pl
czarny_
Już rozumiem o co Ci chodzi. No niestety wartość się sama nie zmniejszy.
Dlatego lepiej skorzystać z innego systemu punktów który znajdziesz na http://mods.php-f...

dex
zainteresuj się tą wtyczką
User control center v2 10 PL

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
Fainy infusion,. ale czy on potrafi zweryfikować wyrównać liczbę postów w profilu i na forum do stanu rzeczywistego bo chyba o to głównie chodzi.

wlodekp.europa.pl
Yoh_PL
wlodekp, dobry sposób z tym infusionem dałeś z tamtego tematu. Mam jednak pytanie odnośnie usuwania pojedynczych postów: czy jest możliwe żeby usunąć posty, ale nie te które on ostatnio dodał tylko wcześniejsze ?

[EDIT]
Np. tak jak jest na tym forum każdy user ma przy swoim poście "usuń" i żeby admin/moderator miał tak przy każdym.
Edytowane przez Yoh_PL dnia 08.08.2007 13:43:26

<?php
$user_id = 9999;//numer id odczytany np z listy użytkowników paska adresu: profile.php?lookup=NUMER
$result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."posts WHERE post_author=$user_id ORDER BY post_id DESC limit 10");
?>

to jest kod z tamtego tematu dotyczący usuwania postów danego usera.
Dodawanie posta do tabeli odbywa się w ten sposób, że poszczególnym polom tabeli które wchodzą w skład rekordu-posta-wiersza tabeli są przypisywane odpowiednie wartości.
Każdy nowy post otrzymuje kolejny jedynu unikalny numer ID i w ten sposób może być zidentyfikowany.
zapytanie składa się z DELETE-usuń FROM-z tabeli o nazwie db_prefix_posts rekordy wiersze post_author=13 napisane przez użytkownika użytkownika o numerze id 13 ORDER BY post_id wyszukane po numarach id postów DESC i ułożone od z-a od największego do najmniejszego Limit 10 od pierwszego znalezionego dziesięć.
Tak brzmi przełożenie tego zapytania na łopatologię i np:
opuszczenie DESC albo zastąpienie go ASC ułoży posty odwrotnie od a-0z rosnąco
pole post_id można zastąpić np post_datestamp i wtedy odszukamy post po dacie dodania i tak zmieniając to pole możemy praktycznie szykać po każdym tylko należy ustalić jakiś przedział wartości tego wyszukiwania np. post_id>50 i wtedy nie ruszy pierszych 50 tak jest ze wszystkimi polami
Pozostaje jeszcze polecenie LIMIT ono działa w ten sposób że mówi np. LIMIT 10,2 od dziesiąteko wyszukanego porcja 2.
Opiera się to na logice wyszukiwania do pełni szczęścia można jeszcze w zapytaniu używać operatorów logicznych jak w matematyce przy zbiorach-aby konkretnie określić elementy do usunięcia.
Na razie tyle wczoraj wieczorem pisałem w poście, że wyjaśnienie dokładne wymaga napisania co najmniej artykułu w tym temacie.
Edytowane przez wlodekp dnia 08.08.2007 14:09:18

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl