ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,394
Najnowszy użytkownik: Andri Serge

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Rozszerzona rubryka na forum
baczkominol
Mam problem z prawą rubryką na forum, otóż jest ona rozszerzona jak jest napisane mało tekstu(tak jak tutaj:
img530.imageshack.us/img530/1498/forum1yw4.th.jpg)

A znowu jak jest już więcej napisane to jest wszystko ok
(img530.imageshack.us/img530/8414/forum2et8.th.jpg)
Gdzie to można zmienić, żeby na stałe ta rubryka miała taka wielkość jak na drugim screenie niezależnie od tego ile jest napisane tekstu?

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.01.2025 10:34:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Masz zbyt waskie forum.
Usun prawe panele i zobacz jak to bedzie wygladalo.
W drugim przykladzie niejako wymuszasz zwezenie pola z avatarem.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
baczkominol
Nie pomogło:/ Wszystkie panele z prawej strony usunełem i dalej jest tak samo. Nawet szerokość thema nastawiłem na 100% i też nie pomogło.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Podaj adres strony nazwę theme popatrzymy zarówno w kod źródłowy-strony jak i kod theme.

wlodekp.europa.pl
baczkominol
wlodekp napisał/a:
Podaj adres strony nazwę theme popatrzymy zarówno w kod źródłowy-strony jak i kod theme.

http://www.gsmlif...hread_id=2

Theme to standardowy(milestone), nic nie zmieniałem

Bo ona się zwęża jeśli piszesz tekst ciągiem bez spacji tak samo będzie w shotboxie nastąpi efekt rozwalenia bo nie może nastąpić złamanie tekstu. Zarówno prawa jak i lewa strona ma po 170 pisz normalnie a działać będzie też normalnie stała szer 170-albo Twoja zmieniona.

wlodekp.europa.pl
baczkominol
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Właśnie ja chce mieć zwężoną szerokość, tak jak pokazałem na drugim screenie. W takim razie gdzie zmienić tą standardową wielkość rubryki-170 na swoją wielkość?
Edytowane przez baczkominol dnia 18.08.2007 18:51:28

Ja Ciebie doskonale zrozumiałem chcesz mniej to wstaw sobie np 100, ale ja Ci mówię czym rozwalasz konstrukcje forum pisaniem w jednym ciągu ono rozszerza panel pisania zaweżając boczny-TO NIE JEST NORMALNY WIDOK PANELU, to samo wystąpi jeśli tak będziesz pisał w panelu bocznym on będzie się szerokością dopasowywał do ciągu litrer bez spacji.
Tak czy tak wystąpi efekt rozwalenia konstrukcji theme-jeśli tak będziesz postępował.

wlodekp.europa.pl
baczkominol
A gdzie dokładnie zmniejszyć szerokość tej rubryki od forum?

Przy takiej konstrukcji forum nie da się tego zmiejszyć ta szerokość jest ustalana szerokością najdłuższego wpisu tej kolumny w tym przypadku jest to data rejestracji użytkownika zmieniając nazwę tego localu na krótszą można nieco zwęzić Twoje długie pisanie zauważ przeniosło koniec daty do drugiego wiersza tekst w kolumnach rozsuwa je. Są to divy.
DOPISANE W EDYCJI
Poszukaj w pliku viewthread.php 145 i z mień na swoją szerokość patrz też na avatara jest 135 musi buć mniej niż to co wstawisz.
145 występuje 2X
Edytowane przez wlodekp dnia 18.08.2007 20:13:58

wlodekp.europa.pl
baczkominol
Aha, już rozumiemSmile To teraz, jak przenieść tą datę niżej aby ta rubryka była mniejsza? Gdzie dokładnie mam to zmienić, żeby datę przeniosło na stałe do drugiego wiersza(tak jak jest to tutaj na forum)

Patrz dopisane w edycji poprzedni post jednak można zrobić cyfrowo i sam złamie wiersz.

wlodekp.europa.pl
baczkominol
@wlodekp Wielkie dzięki za pomoc!!!!!! Jesteś wielki!Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl