Zobacz temat
NIe mogę upgrade'ować! ;( Help!
|
|
man2015 |
Dodany dnia 04.06.2005 20:22:29
|
Przedszkolak Postów: 15 Data rejestracji: 29.03.2005 09:22 |
Próbowałem zrobić upgrade z wersji 5.01 i z 5.01 (extreme pack) i nie da się!zrobiłem tak: 1 - Odinstaluj wszystkie wtyczki w Panelu Wtyczek 2 - Disable any 3rd party panels W zarządzaniU panelami, pozostawiając panele: - Nawigacja - Uzytkownicy Online - Temat - Ostatnie Artykuły - Wiadomość powitalna - Lista Tematów - Panel Użytkownika - Ankieta - Shoutbox 3 - Wgraj plik config.php z folderu php-files na Twój serwer.. - Upewnij się czy plik ten niezostał wczesniej usunięty z folderu php-files. 4 - Wgraj upgrade.php z folderu upgrade v5.00/v5.01 do folderu admina na Twoim serverze. 5 - Nadaj CHMOD 777 dla pliku config.php. 6 - Zaloguj się na swojej stronie jako Super Administrator i wybierz opcje Upgrade w menu Admina. 7 - Idź za wskazówkami na ekranie zanim nie zobaczysz napisu "Upgrade bazy danych zakończony". 8 - Usuń następujące foldery z Twojego serwera: - fusion_admin - fusion_includes - fusion_infusions - fusion_forum - fusion_languages - fusion_panels - fusion_public/avatars - fusion_themes 9 - Zmień nazwy następujących folderów: - fusion_images na images - fusion_public na forum 10 - Wgraj zawartość folderu php-files na Twój serwer. 11 - Nadaj CHMOD 644 dla pliku config.php. Raz zrobiłem tak: 1. gdzy zmieniłem nazwę folderów i usunąłem te niepotrzebne nie nadpisywałem folderów ani plików które były 2. nadpisywałem tylko pliki 3. nadpisywałem wszystko I cały czas błąd! (robiłem na krasnalu) albo uruchamia się instalacja wersji 6.0 w wyniku której wszystko jest nowe a dane utracone! Czy ktoś może zająć się tym, że w sytuacji kilkuznaczności wskaże ja i dokładniej opisze? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 15:44:28
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Shaolin |
Dodany dnia 04.06.2005 22:25:20
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
W dziale wszystko o v6 masz przyklejony z opisem instalacji - IMHO trochę lepszym od tego, z którego korzystałeś . Spróbuj working
|
|
|
man2015 |
Dodany dnia 04.06.2005 22:55:56
|
nie widzę dużej różnicy, właściwie to słowa są inne, ale treść ta sama. Edit: i wyskakuje mi coś takiego Fatal error: main(): Failed opening required 'fusion_themes/Milestone/theme.php' (include_path='.:/data/apache/php/mmp_lib' in /data/members/free/tripod/uk/d/o/s/******/htdocs/subheader.php on line 12 Edytowane przez man2015 dnia 05.06.2005 00:01:33 |
|
|
dansongo |
Dodany dnia 05.06.2005 11:59:52
|
Przedszkolak Postów: 46 Data rejestracji: 26.03.2005 21:01 |
bo ty usuwales nie z serwera a przez panel admina
www.zagruzka.pl
|
|
|
man2015 |
Dodany dnia 05.06.2005 12:31:33
|
to bardzo proszę o wypisanie mi nazw folderów z fusion_infusions które mam zostawić (nazw oczywiście są standardowe bez zmian) PS. NIe muszę nadpisywać tych folderó i plików które zostały po wykoaniu czynności z indtrukcji do punktu 10? wystarczy że dodam tylko te foldery których nie mam? PS2. "2. Usuń/wyłącz wszystkie, poza poniższymi, panele: - Navigation - Online Users - Forum Threads - Latest Articles - Welcome Message - Forum Threads List - User Info - Members Poll - Shoutbox" Jak mam rozumieć "Usuń/wyłącz"? Skoro jest opcja wyłącz to na pewno nie przeszkodzi zrobienie tego przez PA niekoniecznie trzeba wywalać to z swrera. Edytowane przez man2015 dnia 05.06.2005 13:39:04 |
|
|
dansongo |
Dodany dnia 05.06.2005 14:19:51
|
Przedszkolak Postów: 46 Data rejestracji: 26.03.2005 21:01 |
musisz katalogi pousuwac na serwerze ktore masz napisane! a potem w panelu admina w infusion wylaczyc panele przeczytaj dokladnie jakie KATALOGI i PANELE te trzeba zostawic (przez panel admina) - Navigation - Online Users - Forum Threads - Latest Articles - Welcome Message - Forum Threads List - User Info - Members Poll - Shoutbox a te usunac z SERWERA - fusion_admin - fusion_core - fusion_forum - fusion_languages - fusion_panels - fusion_themes ja za pierwszym razem zrobilem i to z instrukcja po angielsku. instrukcja po polsku jest jeszcze jasniejsza przeczytaj dokladnie www.zagruzka.pl
|
|
|
man2015 |
Dodany dnia 05.06.2005 14:56:52
|
czytałm ze 20 razy i kilkudziestomwa róznymi sposobami próbowaęłm i za każdym rame coś nie tak. I vhyba ty trochę mnie nie zrozumiałeś. A wiecie co jest dziwne? Ja nie mam czegoś takiego w głównym katalogu jak fusion_core i fusion_panels. To co mam to: Downloads fusion_admin fusion_forum fusion_images fusion_includes fusion_infusions fusion_languages fusion_public fusion_themes templates. Czy jest możliwe, że to wina serwera? Mam lycosa Już wiem na czym polegał mój błąd. Nieaktualne. Edytowane przez man2015 dnia 05.06.2005 20:05:34 |
|
|
darkol |
Dodany dnia 05.06.2005 20:24:51
|
Przedszkolak Postów: 80 Pomógł: 1 Data rejestracji: 01.12.2004 18:11 |
No po kliku probach w koncu się udało zrobic ten upgrade, na krasnalu na lokalu. Choć te tłumaczenie po polsku jest trochę... ten tego nieco odmienne od tej oryginalnej po angielsku. I próba udała się dopiero jak tej angielskiej się przyjrzałem i zrobiłem wszystko tak jak jest tam napisane! Choć nie do końca ten upgrade się udał, a mianowicie: do pkt 6 wszystko gra, ale zamiast jakiś instrukcji, które niby mają się pojawiać w czasie robienia upgradu pokazuje sie cos takiego: Table 'MOJA NAZWA BAZY.fusion_messagesv5' doesn't exist Don't worry this is an expected error. 2 Database upgrade complete. Natomiast na samym dole strony coś takiego: Nieznana kolumna 'temp_time' w where clause Czy takie coś powinno występować? Później robię dalsze punkty od 7 do 13 kasuję foldery te co są podane, zmieniam nazwy tych co trzeba, avatars przenosze do przemianowanego folderu images. ZE STARYCH FOLDERÓW zostają tylko: templates i fusion_pages No niby upgrade się robi niby wszystko jest cacy, z tym tylko że część grafik w newsach się wyświetla a część nie. Po zajrzeniu do ich zarządzania okazuje się, że scieżki do folderu się same nie zmieniły, są ciągle te stare ...fusion_images. Dopiero gdy jeszcze raz chcemy zamieścić obrazek wyświetla już tą nową ścieżkę. Jest to tym dziwniejsze, ze jednak część grafik jednak wyswietla się pomimo tej starej nazwy. Tak samo jest w artykułach wszystko trzeba ustawiać ręcznie. A i aby nazwy polskie chciały się wyswietlac pod ikonami w PA wpierw trzeba ustawic w opcjach ustawienia na angielski i póżniej wrocic na polski. Bo bez tego nazwy te sa po angielsku. |
|
Przejdź do forum: |