ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Podświetlane nazwy w menu
pawelx1988
Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób, zrobić tak, aby w moim menu na stronie
www.djraven.pl - menu nawigacyjne po lewej stronie.
Po "najechaniu" kursora na odpowiedni dział w menu, chciałbym, aby podświetlił się na żądany kolor, np. kolor żółty lub kolor czerwony.

www.djraven.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 29.12.2024 20:30:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jeśli chciałbyś to poszukaj na forum dokładnie to opisałem co należy zrobić w style.css i jak wyświetlać każdy kolor i styl czcionki.
Przykład działania strona w podpisie wygryzanko jak również w tej chwili bo testuje swoje rzeczy mój domowy serwer:
wlodekp.europa.pl

wlodekp.europa.pl
pawelx1988
Czytałem, wszystkie Twoje posty (znaczy 5 stron, bo tylko tyle jest), jakie ostatnimi czasy napisałeś. Szukałem w "szukajce", no i jest jeden temat, ale tam nie ma jednoznacznej odpowiedzi, na problem

www.djraven.pl
marka
Znajdź w pliku styles.css twojej skórki:

a:hover a w nim color:#FFFFFF;

No i zamiast tego koloru co tam jest daj jakiś swój.

Wszyskie moje posty ponad 2000, szybki jesteś, odpowiedź jest konkretna z podanymi kodami, jesze na szczęście skleroza mną nie zawładnęła.
Wszysko w kwestii więcej nie będzie.

wlodekp.europa.pl
pawelx1988
No niestety nie wyświetla mi się. Wstawiłem kolor odpowiedzialny za czerwony -> "#FF0000" no i nic niestety nie pomogło

www.djraven.pl
Dla potomnych i w zasadzie to już wyczerpuje limit mojej pomocy na dłuższy czas:
przyklejony;
http://php-fusion...post_72893

wlodekp.europa.pl
pawelx1988
Dziękuję już doszedłem do tego, tylko teraz proszę mi napisać, jak zrobić, aby tylko lewe menu podświetlało się, a prawe pozostało bez zmian

www.djraven.pl
A niby skąd mam wiedzieć co masz po prawo co po lewo.
Zaczyna obowiązywać reguła z mojego podpisu.
Ja kończe , może inni Ci pomogą mnie ostatnio to przestało bawić.

wlodekp.europa.pl
pawelx1988
Podałem na samym początku adres strony, więc podaję ją www.djraven.pl

www.djraven.pl
Nie ma czegoś takiego jak panele prawe lewe to są po prostu panele i linki czy treść jest formatowana stylami generalnie do wszystkich paneli tymi samymi, ale są panele, które posiadają własne pliki treść i wyświetlanie można modyfikować w ich treści użycie klasy stylu w treści to spowoduje przykładowo jest to navigation panel i to w nim trzeba tego dokonać przez dopisanie innej klasy linków nie a a tej wlodek zastąpić .
Używasz extreme Twoja wola tylko, że ja go nie używam imusiałbym sprawdzać po kolei nie znam się na extreme mam blade pojęcie, a wiele paneli jest innych niż w fusion.
Zmień kategorię przedszkole na o innych cmsach wtedy znawcy tej wersji się wypowiedzą ja mogę tylko tyle teoretycznie, bo nie używam.
Jeśli nikt inny nie pomoże to musisz już niestety sam, jest jeszcze forum Extreme możesz spróbować tam?
I @Grześ z Extreme może on-administrator.
Ja się poddaje nie ta wersja.

wlodekp.europa.pl
marka
Zaczyna obowiązywać reguła z mojego podpisu.

O co ci z tym dokładnie chodzi?

A wracając do tematu to jeśli chcesz mieć inne kolory dla linków w panelu nawigacji to musisz dorobić odpowidnie klasy w styles.css a potem je ustawić w nawigacji przy linkach

Kolega zrozumiał i podał adres problematycznej strony to do Wszyskich bo Tobie ze względu na jej brak nie odpowiadam, tak to się przekłada na nasze.
I jeśli już to zawsze za darmo!
Edytowane przez wlodekp dnia 19.10.2007 17:43:10

wlodekp.europa.pl
SUPER_SMOKI138
A ja mam takie pytanie, wiecie może w jaki sposób, zrobić tak, aby w moim menu na stronie www.thesettlers.c... po kliknięciu w dany link do artykułu on się cały czas świecił? Chodzi mi oto, aby czytelnik miał ładnie podświetlone w którym dziale aktualnie się znajduje, pomogło by mu to w nawigacji.

Z góry dziękuję i pozdrawiam! Smile

http://www.thesettlers.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl