ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 23

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Shoutbox - Antyspam zablokował logowanie Admina
skris
Po instalacji MOD-Shoutbox-antyspam[6.01.11]-1.0 nie mogę się zalogować jako Admin. Nie pierwszy raz instalowałem MOD-a ale chyba o jeden za dużo... Co robić Sad

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 02:05:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
skris napisał/a:
..Co robić Sad

Odinstalowac.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Zauważyłem że pomogła podmiana maincore.php z przed instalacji (v.6.01.12). Czy to wystarczy? Logują się już wszyscy łącznie z adminem. Czy muszę ręcznie usunąć pozostałe pliki z instalacji moda?

Pieka
skris napisał/a:
Zauważyłem że pomogła podmiana maincore.php z przed instalacji (v.6.01.12). Czy to wystarczy? Logują się już wszyscy łącznie z adminem. Czy muszę ręcznie usunąć pozostałe pliki z instalacji moda?

Najlepiej przywrocic pierwotny stan plikow, a nastepnie zastosowac nowa wersje shoutboxa z antyspamem Captcha.
Edytowane przez Pieka dnia 30.10.2007 21:44:59
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Ale nie wiem czy jest nowsza wersja niż ta którą instalowałem czyli MOD-Shoutbox z Antyspamem Captcha wersja 1.0 dodana dnia 13.10.07 ? Nie znalazłem nic bardziej aktualnego...Frown

Pieka
skris napisał/a:
Ale nie wiem czy jest nowsza wersja niż ta którą instalowałem czyli MOD-Shoutbox z Antyspamem Captcha wersja 1.0 dodana dnia 13.10.07 ? Nie znalazłem nic bardziej aktualnego...Frown

To jest to, przeciez nawet nazwa sie zgadza.. Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
A mimo tego nie loguje mnie jako Admina. Dopiero po podmianie maincore.php z tego moda na maincore.php z PHP-Fusion v6.01.12 - UPDATE! TYLKO DLA V6.01.11 (40KCool, którą instalowałem 10 minut wcześniej mogę wchodzić jako Admin, a po zalogowaniu w Shoutboksie mam dodatkowe okienko z możliwością podania kodu. Czy to tak powinno wyglądać? Czy lepiej pliki tego Shoutboksa pousuwać?

Pieka
W przypadku podanego wczesniej przeze mnie shoutbox'a nie jest wymagana modyfikacja maincore.php, poniewaz v6.01.12 ma juz w standardzie zaimplementowany system Captcha.
Tak, ten shoutbox wyswietla grafike z nalozonymi cyframi/literami, ktore nalezy wpisac w okienko.
Edytowane przez Pieka dnia 30.10.2007 22:09:19
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Czyli jeżeli dobrze rozumię niepotrzebnie instalowałem moda Shoutboxa. Bo to samo przed instalacją Shoutboxa zrobił mój wcześniejszy update do wersji v6.01.12. Ten update powoduje m.in. to że Shoutbox wyswietla grafike z nalozonymi cyframi/literami, ktore nalezy wpisac w okienko. Czy tak Pfft

Pieka
Nie, napisalem wyraznie, ze nie trzeba podmieniac pliku maincore.php.
Nowy shoutbox musisz wstawic na strone, bo bez tego bedziesz mial tam standard.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
nikt89
Witam!
Mam problem z tym modem, obrazek kodu nie wyświetla się nic nie zmieniałem w plikach, wysyłałem je nawet dwa razy i nic Sad Mam wersję php-fusiona 6.01.11, moja strona http://www.nikt89...

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 04.03 - 23:54

Edytowane przez nikt89 dnia 04.03.2008 23:57:01

http://www.piraci.osa.pl
Pieka
Masz wersje strony, w ktorej nie ma jeszcze systemu Captcha i aby mod dzialal musisz zastosowac dzialania opisane w tematach dotyczacych tej modyfikacji jak i komentarzy.
Wpisz w szukajke Captcha i przeczytaj wszystko co z tym zwiazane.

Mozesz rowniez wykonac jedyna sluszna rzecz i zaktualizowac strone do najnowszej wersji, ktora jest v6.01.13.
W ten sposob rozwiazesz ten jak i wiele innych problemow, w tym przede wszystkich zwiazanych z zabezpieczeniami.
Edytowane przez Pieka dnia 05.03.2008 08:48:37
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
nikt89
Dzięki, dodałem tylko plik captcha_include.php z paczki update i już działa Smile Całego nie zaaktualizuje bo za dużo pozmieniałem w plikach i nie doszedł bym z tym ładu ;/

http://www.piraci.osa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl