ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Synchronizacja team2 z user_groups_as_moderators
EdwardG
W jaki sposób zmodyfikować i czy jest w ogóle możliwe przerobienie pliku team2 (autorstwa członków supportu) aby współgrał z modem MOD_user_groups_as_moderators i w efekcie wyświetlało wszystkich członków grupy moderator a nie tylko tych użytkowników którzy są osobiście przypisani jako moderatorzy danej części forum???

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 14.11 - 12:03

Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2007 01:02:56

www.maksymilian.yoyo.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.01.2025 04:04:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldzi
Zobacz sobie na mojej stronie którą znajdziesz w stopce zakładkę Redakcja.
Przerobiłem plik team2.php tak aby wstawiał ludzi sortując po grupach określonych użytkowników. Jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to daj znać.
Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2007 01:03:39
pozdr
eldzi

http://www.wislapulawy.pl
JazOOn
eldzi napisał/a:
Zobacz sobie na mojej stronie którą znajdziesz w stopce zakładkę Redakcja.
Przerobiłem plik team2.php tak aby wstawiał ludzi sortując po grupach określonych użytkowników. Jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to daj znać.

Może dasz go tutaj, bo czasem jest więcej zainteresowanych.
Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2007 01:04:06

eldzi
U mnie działa. Trzeba sobie tylko pozmieniać numery grup które mają być wyświetlane oraz ewentualny opis tych grup.
Dodatkowo u siebie wykasowałem linijkę z informacją o ilości postów w shoutboxie.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2007 01:04:30
pozdr
eldzi

EdwardG
@eldzi najprawdopodobniej to jest to czego potrzebowałem jeżeli to:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

odpowiada za wyświetlenie na liście użytkowników dowolnej grupy.
Niestety jest małe ale :)
Jak się domyślam za wybór grupy której użytkownicy mają być "wyświetleni" odpowiada to co jest wyboldowane. To co jest czerwone to nr tej wybranej grupy?? Jeżeli tak to jak znaleść ją na phpMyAdminie? Gdzie tego szukać bo przypuszczam że tam trzeba "grzebać". Mam tabele (tak to chyba się zwie) fushion_user_grup (w phpMyAdmin) i tam mam group_id czy to (zaznaczone na czerwono) ten numer (poprzedzony kropką).
I co to jest to zaznaczone na niebiesko :) Czy to ma jakieś znaczenie??
Wydaje mi się że nie ale jako noob z php i sql-a itp to wole zapytać niż potem odzyskiwać cała bazę. A może w w/w kodzie są jeszcze jakieś "zmienne" "dane" które są uzależnione od osoby stosującej ten kod??
Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2007 01:05:41

www.maksymilian.yoyo.pl
eldzi
Co do pierwszej sprawy to numer grupy powinieneś mieć w PA. Jak wejdziesz do administracji grupami to każdą nazwę powinieneś mieć poprzedzoną jakimś numerem co powinno odpowiadać numerowi grupy i ten własnie numer powinieneś wstawić w wyboldowany na czerwono kod.

Na niebiesko widzisz rodzaj segregowania pozycji wyciąganej z bazy (ASC - od pierwszego, DESC - od ostatniego) i ilość wyświetlanych pozycji - w tym przypadku od pozycji 0 do 30.

Mam nadzieję, że wszystko dobrze opisałem, bo też nie jestem mistrzem. Wszystko przerabiam metodą prób i błędów z częstą pomocą milych uzytkowników forum supportu Grin
pozdr
eldzi

Spaik
I teraz pojawia sie inny blad... wgralem plik na server i edytujac pozniej w pliku numery grup tylko 2 pierwsze zostaja wyswietlane ;/ nie wiem czemu. np. wyswietla mi redaktor glowny i redaktorzy a reszty niestety nie.
Nic nie daje kopiowanie kodu od redaktora glownego i wstawianie go w miejsce kolejnych grup bo pozniej jest dalej to samo.
Alee jest jedno ale Smile jezeli wpisze numer grupy radaktora glownego to aktualnie na pozycji 3 pojawia sie prawidlowo a niestety zadna inna grupa w tamtym nie chodzi. Wie ktos moze o co tu chodzi ?

Edit: Zauważyłem ze to wyswietla tylko Super administratorow oraz uzytkownikow. Nie wiem dlaczego ale nie wyswietla zwyklych administratorow

Edit2: Hmm widze ze tylko 2 aqdministratorow mi nie wyswietla. Wie ktos moze co jest powodem nie wyswietlania tych dwoch administratorow ?
Edytowane przez Spaik dnia 17.11.2007 10:45:15

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl