Zobacz temat
Justowanie tekstu + kilka innych spraw
|
|
Morgen |
Dodany dnia 03.12.2007 17:07:36
|
Przedszkolak Postów: 24 Data rejestracji: 03.12.2007 16:58 |
Witam Serdecznie. Od niedawna "bawię się" z PHP-Fusion. Chcę dostosować skórkę "Milestone" i w miarę dobrze mi to idzie. Niestety, ale mam kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić. A mianowicie: 1. Wyjustowany tekst jest tylko wtedy, gdy newsy mają się pokazywać w dwóch kolumnach. Jeśli pokazują się w jednej (tak jak chcę) to tekst jest "do lewej". Text-align nie pomaga. Ten sam problem występuje w przypadku artykułów. Co z tym zrobić? 2. Chciałbym gdzieniegdzie powiększyć czcionkę (np. w newsach, artykułach i opisach plików). W pliku style.css są różne style, ale niestety nie wiem co za co odpowiada. Artykuł na Waszej stronie również wiele nie mówi. 3. Nazwa panelu "Użytkowników Online" mi nie odpowiada. Chciałbym ją zmienić na "Statystyki". Wiem, że można to zrobić w PA > Panele, ale tam jest tylko sam wybór i nie można nic edytować. 4. Jaka linijka odpowiada za obrazek drukarki (pod newsem)? Chciałbym ją usunąć. Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam Edytowane przez Morgen dnia 03.12.2007 17:07:52 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 16.01.2025 06:07:00
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
polven26 |
Dodany dnia 03.12.2007 20:11:09
|
Bywalec Postów: 401 Pomógł: 1 Data rejestracji: 03.04.2007 16:26 |
1. Nie wiem czemu się tak robi 2. Zobacz w pliku theme.php w funkcjach render_news i render_article jakie klasy odpowiadają za wyświetlenie artów i newsów 3. W pliku panelu na serwerze 4. W wyżej wymienionej funkcji render_news Rails > Frameworki > PHP-Fusion
|
|
Przejdź do forum: |