ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Dodawanie Klanów/Grup
pdidi
Witam, mam pytanie, mam stronę z bazą klanów i graczy gry sieciowej. Chce zrobić coś takiego, że jest link "Dodaj Klan" i pokazuje się formularz rejestracji swojego klanu, po czym klan jest zapisany na liściem gdzie można komentować itp ten klan.

Chciałem tak zrobić po przez "Artykuły" i "Dodaj Artykuł" tylko pozmieniać to wszystko tak, żeby było dotyczące klanu.

Jeśli jest jakiś mod czy coś proszę o pisanie, jeśli mój pomysł z artykułami jest dobry, to błagam, żeby ktoś to pozmieniał, bo ja to sie aż tak bardzo na tym nie znam.
Edytowane przez pdidi dnia 15.12.2007 11:13:45

Wścibski Gość
Dodany dnia 16.01.2025 08:59:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Ja bym Ci proponował zmodyfikować księgę gości... Skryptu z tego co wiem jako takiego nie ma ale z tego co widzę wystarczyłby zwykły formularz php...

pdidi
No dobrze to mam inną prośbę, ponieważ jedna zostanę przy tych "artykułach", mógł by ktoś pozmieniać pliki do dodania artykułu i lista artykułów, tak aby był cały formularz typu:
nazwa Klanu:
Tag Klany:
Strona Klanowa:
Opis Klanu:
Logo Klanu:
CL:
VCL:

....po czym na liście artykułów jest tabelka z tymi danymi do danego klanu. Wiem, że dużo wymagam ale jeśli ktoś by umiał to zrobić to bardzo bym prosił, jak coś moje gygy: 3322830

MeTeo
Ale z artykułami byłby spory problem... Najlepiej to przerób extreme_warstat. Ma najprostszy kod i wystarczy tylko zmienić prawa dostępu...

Próbuje teraz coś takiego napisać ale cudów nie obiecuję... Jak mnie nerwy nie opuszczą to zrobię i wstawię jako nowy infusion Grin

Pozdrawiam
Edytowane przez MeTeo dnia 15.12.2007 12:20:29

pdidi
Hmm też nad tym myślałem, troche popracuje nad tym, zobaczymy jak mi to wyjdzie Pfft Bd pisał.

Ehh nic z tego nie będzie, co chce zmienić to rozwalam o innego ;/ MaTeo proszę spróbuj to zrobić Sad
Edytowane przez pdidi dnia 15.12.2007 14:00:36

MeTeo
Na razie zrobiłem dodawanie ale walczę z spisywaniem... Nie jest to żaden cud skrypt ale widzę, że sam nic lepszego nie zrobiłeś Wink

Skrypt będzie używany jako, że użytkownik sam dodaje swój klan czy tylko ty jako admin będziesz dodawał? Bo jak narazie jest to zwykły formularz który wysyła dane do bazy danych a drugi plik będzie sczytywał...

Jak skończę to z edytuje tego posta i dodam link do pobrania Wink

Pozdrawiam

pdidi
Skrypt będzie używany jako, że użytkownik sam dodaje swój klan czy tylko ty jako admin będziesz dodawał?

Chodzi mi raczej o to, że użytkownik wysyła mi dane klanu, a ja go dodaje do listy, ale jeśli tak nie da rady to może być ze użytkownik sam dodaje bez zgody
Edytowane przez pdidi dnia 15.12.2007 15:06:51

MeTeo
Nie będę jednak aktualizował posta by nie wprowadzać w błąd, a więc.

Zrobiłem dużą modyfikację inf. eXtreme_warstats, znaczy modyfikacje... bazowałem na tym kodzie głównie i tyle :)

Na PHP się mało znam ale coś mi tam wyszło. Co można?

- Każdy użytkownik może dodawać klany, niestety nie znam się tyle na PHP i nie umiem zrobić blokady na tylko 1 drużynę...

- Po utworzeniu można przejść do listy wszystkich drużyn i tak przejść na przykład na podstronę swojej ekipy.

- Można edytować profil drużyny... oraz go usuwać... z tego co się domyślam to każdy użytkownik może to chyba zrobić znając adres po ? ale jak to rozwiązać to nie mam pojęcia :) Znaczy jest rozwiązanie :) Zmienić w "lista_klanow_admin.php" możliwość dodawania klanów tylko dla admina. Jak to zrobić? Zmieniamy linię 7

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i teraz tylko admin może dodawać, edytować i usuwać...

Są też zainclude'owane flagi państw :)

<b>JAKIE MAMY POLA DO WYPEŁNIANIA:</b>

Nazwa klanu:
Tag:
Wybierz Narodowosc:
Strona:
Klan istnieje od:
Kontakt:
Gracz 1:
Gracz 2:
Gracz 3:
Gracz 4:
Gracz 5:
Gracz 6:
Lider Klanu (CL):
Opis Klanu:

Wszystko testowałem na najnowszej (6.01.13) wersji fusiona.

Oto screeny (2 screeny pokazane na jednym bo mi się nie chce dwóch wrzucać ^^)

img512.imageshack.us/img512/6045/screensx7.th.gif

Ekran wyświetlania wygląda ubogo, wiem tak więc to możesz przerabiać, upiększać :)

W zamian za stracony czas pozwoliłem sobie umieścić malutka reklamę w skrypcie, nie niszczy to wyglądu a w ten sposób możesz za darmo używać :)

Nie usuwaj reklamy!

W razie jakichś problemów proszę pisać w tym temacie

Proszę admina o podwieszenie tematu :)

Pozdrawiam :)

EDIT: poprawiłem locale bo zbyt dużo usunąłem i się nie dało zainstalować :)
MeTeo dodał/a następującą plik:
inf-lista_klanow.zip [162.09kB / 210 Pobrane]

Edytowane przez MeTeo dnia 15.12.2007 17:05:07

pdidi
No i superowo o ot mi chodziło, jeszcze jedno dla bardzo pro ludzi Grin
O tuż, chciałbym aby użytkownik, który dodał klan, może dawać innych graczy do tego klanu, coś takiego jak jest na gronie ze znajomymi, tylko zamiast znajomych są gracze (użytkownicy)...ponieważ na modzie MaTeo można dać tylko 6 członków, a ja bym chciał nieskończenie wiele Pfft

MaTeo, jeszcze raz za wszystko dziękuje Pfft

MeTeo
6 i CL Wink Czy w klanie powinno być więcej? Z mojej wiedzy z sportów elektronicznych gra się stałą 5-tką a tu masz jeszcze 6 i CL więc 7 Wink Można coś pokombinować z modem "przyjaciele" Grin

P.S. Podaj adres strony Wink
Edytowane przez MeTeo dnia 15.12.2007 18:48:42

pdidi
Strone podam jak będzie gotowa, bo teraz to jest sam "szkielet" mam jeszcze jedno pytanie, już taki mniejsze jak zrobić komentowanie klanu, że pod danymi klanu będą komentarze jak w newsach z góry dzięki.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl