ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Galeria miesza kolejność obrazków!
Rain
Witam,

czy u Was też zauważyliście w swoich infusionach, że podstawowa galeria, gdy wejdziemy do dowolnego albumu, powiekszymy dowolny obrazek, a potem gdy chcemy poruszać się po galerii za pomocą linków nad tym obrazkiem czyli < Wstecz i Naprzód > to skrypt mało, że porusza nas losowo niemal, a nie po jednym obrazku do przodu czy do tyłu, to jeszcze po powrocie do albumu z widokiem na wszystkie zdjęcia są one wymieszane kolejnością? Już wszystkiego próbowałem, usuwania całkowicie galerii i dodawania od nowa wszystkiego, ale wciąż kolejność obrazków miesza się gdy tylko ktoś powiększy obrazek - po powrocie do widoku wszystkich miniatur są one juz wymieszane całkowicie! Teoretycznie, w administracji kolejności obrazków są ustawione prawidłowo, tj. 1, 2 etc. a po ich samoistnym wymieszaniu każdy dostaje kolejność z numerem 0 i stąd chyba potem ich losowe ułożenie. Byc może ma na to też wpływ id obrazka z bazy, jako, że mimo usunięcia galerii cms nowym obrazkom daje kolejne numery id a nie te usunięte - czyli wolne. Wydaje mi się, że w tym właśnie, niezabezpieczeniu ID obrazka na różne cuda jest problem. Czy może ktoś pomóc?

Co z tym fantem zrobić?Sad

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 01:18:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szer
U mnie chyba tak nie było. Wogóle teraz nie sprawdze bo rozwaliła mi ise strona :/

Shaolin
@szer: wiemy już, że rozwaliła ci sie strona - nie musisz tego oznajmiać wszystkim i wszędzie :].

@Rain: rzeczywiście galeria w PHP-Fusion szwankuje - w sierpniu albo we wrześniu mają wyjść jakieś duże poprawki (i dodatki :)) do PHP-Fusion, byćmoże problem galerii zostanie rozwiązany...
Póki co możesz używać jakiejś zewnętrznej galerii (na przykład Coppermine).
working

Rain
hm, ok, dzięki. zobaczymy, ale jakby ktoś we własnym zakresie zdołał to poprawić to proszę o info.

Pieka
Rain wszyscy na to czekamy! Smile
Moja PiekaWEB i zaprzyjazniona strona Power Portal maja kazda po okolo 1000 zdjec, wiec sobie wyobraz co sie dzieje...
Musimy byc cierpliwi Cool
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gacorek
Mam pytanie odnosnie galerii niewiem co zrobic bo niechce mi wyswietlac zdjęć sami zobaczcie może coś doradzicie dzięki z góry
http://www.gacore...
Edytowane przez gacorek dnia 08.07.2005 00:18:33
Gacorek

http://gacorek.blo.pl
szer
Cos chyba musisz mieć z miniaturkami. Sprawdź na serwie czy masz miniaturki tych zdjęć. jak nie to galeria ich nie zrobiła.

Pieka
gacorek napisał/a:
Mam pytanie odnosnie galerii niewiem co zrobic bo niechce mi wyswietlac zdjęć sami zobaczcie może coś doradzicie dzięki z góry
http://www.gacore...

Mysle, ze czas zmienic CHMOD'y Smile

No i moze zmienisz w ustawieniach adres strony, bo na razie masz www.yourdomain.com ... No comment!
Edytowane przez Pieka dnia 08.07.2005 13:22:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl