Zobacz temat
Pojawiające się pola w formularzu.
|
|
babilon |
Dodany dnia 13.01.2008 12:13:32
|
Przedszkolak Postów: 62 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 28.10.2007 12:36 |
Chciałbym zrobić coś takiego w formularzu: Mam do wyboru z listy rozwijanej dwa kraje Rosja - Polska. Po wybraniu Rosja ma pojawiać się kolejne pole z nazwami miast rosyjskich, analogicznie jesli wybierzemy Polska pojawia sie kolejne pole z nazwami miast Polskich. Chodzi mi dokładnie o coś takiego jak tu http://www.studen...gister.php przy wyborze "kraj uczelni". Jak coś takiego zrobić? Jest mi to BARDZO potrzebne :I PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.12.2024 11:17:34
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 13.01.2008 13:06:08
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Kolego cały czas walisz propozycjami, a nie potrafisz umiejscowić ich. Chciałbym zrobić w czym problem zrób sobie!Jest to mi bardzo potrzebne , ja nie odnoszę takiego wrażenia bo do tej pory nie zaszczyciłeś nas adresem strony użycia nie mówię tylko o tym pościi a o wszyskich Twoich.W konkluzji tak jak umiejętnie pytasz tak ja Ci, po raz pierwszy i ostatni odpowiadam jeśli się nie nauczysz ogólnie przyjętych zasad |
|
|
babilon |
Dodany dnia 13.01.2008 13:15:46
|
Nie zaszczycilem bo strona jeszcze nie istnieje i jest w fazie tworzenia. Co w tym złego, że napisałem "chciałbym zrobić"? "walisz propozycjami" - do tego jest chyba to forum? Ktoś daje propozycje, a ktoś pomaga... |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 13.01.2008 13:29:57
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
No właśnie, to pisz w propozycjach i czekaj cierpliwie jak stworzysz to może pogadamy tylko wskazówki, bo Ty nawet nie masz bladego pojęcia czego ta propozycja wymaga, bo gdybyś miał to są już tematy Kolegów Studentów o dodatkowych polach w profilu, ale Twoja jeszcze zawiera step by step. I powiem Ci złożoność tej modyfikacji kwalifikuje umiejętności kilku osób tego forum-wykonanie. Dla, których ten post nie stanowi kszty przesłanki do zrobieniem i jak wiele innych podobnych pójdzie dziś, jutro w zapomnienie. Edytowane przez wlodekp dnia 13.01.2008 14:11:58 |
|
|
babilon |
Dodany dnia 14.01.2008 01:20:35
|
Ok, rozumiem będę ostrożniejszy ;) Sorry za klopot. Już mi się udało co nieco. Brakuje mi już tak niewiele a już dalej sobie nie poradzę. Oto przykładowy formularz ze skryptem, problem w tym, ze jest on 2 stopniowy - potrzebuję tylko jeszcze jeden stopień (3 okno zależne od drugiego). <form name="doublecombo"> <p><select name="example" size="1" onChange="redirect(this.options.selectedIndex)"> <option>Owoce</option> <option>Warzywa</option> <option>Samochody</option> </select> <select name="stage2" size="1"> <option>Jabłka</option> <option>Pomarancze</option> <option>Czeresnie</option> </select> <script> <!-- var groups=document.triplecombo.example.options.length var group=new Array(groups) for (i=0; i<groups; i++) group[i]=new Array() group[0][0]=new Option("Jabłka") group[0][1]=new Option("Pomarańcze") group[0][2]=new Option("Czeresnie") group[1][0]=new Option("Sałata") group[1][1]=new Option("Ziemniaki") group[2][0]=new Option("Audi") group[2][1]=new Option("Nissan") group[2][2]=new Option("Opel") group[2][3]=new Option("Ford") var temp=document.doublecombo.stage2 function redirect(x){ for (m=temp.options.length-1;m>0;m--) temp.options[m]=null for (i=0;i<group[x].length;i++){ temp.options[i]=new Option(group[x][i].text,group[x][i].value) } temp.options[0].selected=true } function go(){ location=temp.options[temp.selectedIndex].value } //--> </script> Normalnie nie zasnę dziś jak nie znajdę rozwiązania :@ Edytowane przez babilon dnia 15.01.2008 00:44:27 |
|
Przejdź do forum: |