ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Panel Logowania i Szukajka Nad Logiem ...
c-milionaire
Zapewne na początek zostanę zgardzony że tych tematów było 10000000000000000 i więcej ale niestety żaden ze znalezionych i polecanych przez użytkowników tematów nie rozwiązuje mojego problemu :

http://php-fusion...rowstart=0

http://www.php-fu...post_47897

Bądź są nie aktualne z powodu zdania które sam za chwile zastosuje " Jak na stronie www.xxx.pl " tylko problem w tym ze ta strona nie działa od ..... bądź Theme został zmieniony 10 razy Frown

Oczywiście nie jestem nieomylny i jakiś temat mogłem przeoczyć więc prosze o podanie linka.

Przechodząc do rzeczy: Po ukryciu paneli na forum zniknął i mi również panel logowania ( Oczywiście byłem świadomy że to nastąpi). Więc chciałbym aby panel logowania i przy okazji szukajka znalazła się nad logiem jak na stronie http://gtasite.pl/. Chciałym również ten panel usadowić na jakiejś belce (pliku graficznym). Prosiłbym o jakąś podpowiedź ewnetualnie jakiś kod i gdzie należy go wkleić. Pozdrawiam =)

Ps: Znalazłem lepszy przykład : http://www.e-bask...l/news.php

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - czarny_ 17.01 - 21:37
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 17.01 - 22:04

Edytowane przez c-milionaire dnia 17.01.2008 22:11:56

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.12.2024 12:08:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Ogólnie to wstawiasz kod panelu logowania do thema :) O tym było na forum ale niech będzie :) Jako, że podałeś moją stronę na przykład to dam Ci wycinki kodu.

Rozumiem, że przynajmniej HTML znasz. Kod logowanie u mnie wygląda tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zmodernizuj sobie go jak chcesz. Wstawiasz go w miejsce nad logiem ;) Aha. Pliki graficzne generalnie wyciąłem, ale masz również wyświetlania avatara i żeby działało poprawnie musisz zrobić plik brak.gif i wstawić go w images tym w theme... Ma to być grafika sygnalizująca brak avatara ;)

Co do szukajki to kod:

Miło by było gdybyś wstawił link do tej strony u siebie, nawet w stopce ;) Jako, że używasz kodu tej strony ;) Byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

c-milionaire
Eh myśle że jestem na tyk jeszcze głupi że zrobiłem to zdecydowanie źle i zabardzo nie połapałem twojego posta. Spójrz wstawiłem to tak :

I wyskakuje błąd w miescju gdzie pownno się pojawić

Próbowałem różnymi sposobami to albo mi rozwala theme'a albo wogóle się nei wczytuje. A co do html znam ale jeszcze dość ułomnie.
Edytowane przez Milka dnia 18.01.2008 12:49:08

bartek124

Rozumiesz? To co Ci dałem + przetłumaczenie sobie błędu da Ci rozwiązanie.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
c-milionaire
Czyżby w folderze themes/tesr/ brakuje folder locale a w nim Polish.php ? Grin Jeśli tak to o jaki plik chodzi ?
Edytowane przez c-milionaire dnia 18.01.2008 13:08:04

MeTeo
Chodzi o plik polish.php :P

Powyżej kod niewymagający locale'i... Nie wiem, na sucho robiłem. Co do wstawienia tego w kod to musisz sobie sam poradzić ;) To jest html. To powinieneś znać.

Pozdrawiam
Edytowane przez Milka dnia 18.01.2008 20:34:13

c-milionaire
Nie wiem już się męcze pół dnia i nie wchodzi pytałem ludzi też nic. Mam problem z daniem grafiki pod to wszystko ładnie trybi tylko że jest na tle strony a chiałbym jak u Meteo na prostym pasku. Mógłbym mi ktoś powiedzieć jak to zrobić dokładnie jaki kod ?

MeTeo
Nie rozumiem niczego co napisałeś. Po pierwsze podaj adres strony. Po 2 tło dajesz parametrem "background" więc nie wiem w czym problem.

c-milionaire
Strona zamknięta tym czasowo a wiesz trochę wejść prawie 600 dziennie wiec nie moge jej od tak otworzyć póki grafiki nie zrobię bo cały czas ktoś na niej jest :/

No własnie dobrze mnie rozumiesz chodzi ze chcę dać grafikę pod to jak u ciebie jest

To to samo chce u siebie zrobić tylko nie mam pojęcia jak gdzie wstawić te "background" co i jak ? Mógłbyś mi dodać do tego kodu by dodać tylko link do obrazka. Sorry że tak na odwal i na lenia ale naprawde siedze już którąś dzisiaj godzinie i już mam dosyć a chce zrobić :/

MeTeo
U mnie to tło definiuje kod thema. Cały ten kodzik co Ci wyżej podałem do panelu jest wcześniej objęty komórką (<td>).

Mniej-więcej budowa u mnie wygląda tak:

na takiej zasadzie ;)
Edytowane przez MeTeo dnia 18.01.2008 23:39:24

c-milionaire
Eh bede cię meczył ale wybacz lajik jestem :(

Próbowałem :

oraz

Wyskakuje błąd

Nie mam pojęcia co jest nie tak ;/ Pewnie czytając to się uśmiejesz bo sam widze ze jest to coś banalnego a ja nie wiem co to ;/

MeTeo
A przed tym table masz

Coś mi się widzi, że nie... wstaw większy fragment kodu jak coś.

Pozdrawiam

c-milionaire
MeTeo napisał/a:
A przed tym table masz

Coś mi się widzi, że nie... wstaw większy fragment kodu jak coś.

Pozdrawiam

Jak znowu dałem tak

To wyskoczyło mi:

MeTeo
Zero logiki...

Zmień cały tamten fragment na to. Musi Ci działać. No i nie zmieniaj tych przeklętych ' i "... kilka minut siedziałem i poprawiałem kod... Masz powyżej gotowca bo już nie mam siły tłumaczyć... Chyba jestem inny...

c-milionaire
Wielkie dzięki do zamkniecia Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl