Zobacz temat
Galerie wyświetlają wszędzie to samo, mass upload 2.0 nie działa!
|
|
lamerczak |
Dodany dnia 22.01.2008 22:57:05
|
Przedszkolak Postów: 21 Data rejestracji: 30.07.2006 21:13 |
Watermark & Massupload mod v2.0 PHP-Fusion: v6.0.1.1 and above original author: Sander P alias s4nder Datum: 18.09.2006 -------------------------------------------- Copyright: Released under the terms and conditions of the GNU General Public License (Version 2) -------------------------------------------- PLIKI KTÓRE NALEŻY NADPISAĆ ------------------------ administration/photos.php locale/Polish/admin/photos.php photogallery.php submit.php showphoto.php PLIKI DO DODANIA --------------------- - Umieść swoje pliki(znaku wodnego) watermark.png(mały) watermarklarge.png(wiekszy) w katalogu images/photoalbum może to być małe logo lub inne małe obrazki - gfx.php NASTĘPNIE --------------------- - Otwórz w Panela Adminstrcyjnego nową dodatkową stronę, wklej zawartość pliku Dodatkowa_strona.txt i naciśnij podgląd. Nie zapisuj. ZASTOSOWANIE -------- Ten mod dodaje znak wodny do Twojej galerii w czasie masowego uploadu zdjęć przez folder. kiedy ty wrzucasz fotkę, ten mod może dodać znak wodny do niej. Oryginalne fotki nie będą miały tego efektu. -- Credits go out to Simon Rotach; some of his code is rewritten for use in this mod SUPPORT ------- Please check beta.phpfusion-mods.com or www.phpfusion-mod... for support to this mod. INSTALLATION ------------ 1. Zrób kopię wszystkich nadpisywanych plików!!!!! 1. Utwórz katalog photo_upload w głownym katalogu Fusion. 2. Zastąp(nadpisz) plik photos.php (katalog administration) wersją z rozpakowaneko pliku zip. 3. Zastąp(nadpisz) plik photogallery.php (główny katalog) wersją z rozpakowaneko pliku zip. 4. Zastąp(nadpisz) plik submit.php (główny katalog) wersją z rozpakowaneko pliku zip. 5. Zastąp(nadpisz) plik showphoto.php (główny katalog) wersją z rozpakowaneko pliku zip. 2. NADPISZ plik locales (katalog \Polish\ dir) wersją z rozpakowaneko pliku zip. 6. Umieść testowe: watermarknormal.png, watermarklarge.png, watermarksmall.png w katalogu images/photoalbum pobrane ze spakowanego pliku zip modu. 7. Wykonaj! upload nowej fotki Przez PA(wrzuć fotki po FTP do katalogu photo_upload, i wykonaj masowy upload(katalogu-folderu) z PA.). Na stronie zainstalowałem 2 dodatkowe galerie. Do wszystkich chciałem dodać mass upload, i robiłem wszystko wedle instrukcji, tyle że do plików galeri dodatkowych 2 i 3 dopisywałem na końcu plików 2 oraz 3. (np. showphoto2.php, showphoto3.php itd. Tworzyłem wszystko tak samo tylko że z dodawaniem na końcu 2 i 3) Do galeri która była wraz z systemem , tylko podmieniłem pliki tak jak w instrukcji. W czym problem?? Każda galeria wyświetla mi to samo, zdjęcia nie dodają się osobno do każdej galerii... Zdjęcia nie wyświetlają się, miniaturki także... Mass upload tej wersji miał specjalną ramkę z wgrywaniem plików (taką flashowa), wiem bo już kiedys korzystałem z niego, a teraz wszystko jest jak w starej wersji mass uploada.... Prosze o pomoc, co mam robic żeby te 3 galerie działały poprawnie z tym najnowszym watermark mass uploadem 2.0... Z góry dziękuję , a za błędy przepraszam! PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 29.12.2024 20:33:56
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 23.01.2008 08:12:39
|
Weteran Postów: 3264 Pomógł: 236 v7.02.06 Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
PHP-Fusion zapisuje dane w bazie MySQL Logicznie myśląc: Galeria podstawowa odczytuje zdjęcia z tabeli photogallery Galeria 2 z photogallery2 Galeria 3 z photogalery3. Plik był przystosowany do wersji podstawowej, więc jak galeria ma czytać zdjęcia z photogallery2 i 3? Owszem, dobrze zrobiłeś że skopiowałeś ten plik i dodałeś końcówkę 2 i 3. To będzie działało, jednak w kodzie strony musisz zamienić zapytania odpowiadające ze czytanie zdjęć z bazy. |
|
|
lamerczak |
Dodany dnia 23.01.2008 19:12:10
|
Owszem, dobrze zrobiłeś że skopiowałeś ten plik i dodałeś końcówkę 2 i 3. To będzie działało, jednak w kodzie strony musisz zamienić zapytania odpowiadające ze czytanie zdjęć z bazy A mógłbyś napisać mi jak w którym pliku to zrobić, i co zmienić dokładnie?? Pozdrawiam Ps - wgrywam zdjęcia do podstawowej galerii z plikami mass uploada wattermark 2.0 i nie działa... zdjęcia nie pokazują się... tzn. są ale jakiś błąd jest... Edytowane przez lamerczak dnia 23.01.2008 19:19:11 |
|
|
ICEK |
Dodany dnia 23.01.2008 19:34:18
|
Bywalec Postów: 658 Pomógł: 27 Data rejestracji: 22.09.2007 08:29 |
Pewnie chodzi Ci o coś takiego http://www.choszc...bum_id=198 klikasz na zdjęcie a otwiera się inne tak?
|
|
|
lamerczak |
Dodany dnia 23.01.2008 21:29:22
|
Nie, w|ogóle się nie otwiera... tzn jest okienko z krzyżykiem ... takie jak zawsze gdy podany jest zły link do obrazka...
Edytowane przez Milka dnia 23.01.2008 21:41:39 |
|
Przejdź do forum: |