Zobacz temat
Felieton podróżny uwieńczony pytaniem, która wersja Fusiona działa i jest po polsku?
|
|
PanYeti |
Dodany dnia 01.02.2008 00:51:36
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 20.01.2008 19:47 |
Ponieważ na tutejszym forum nigdzie nie znalazłem miejsca na zmieszczenie swoich uwag, ośmielam się zrobić to tutaj. Kilkakrotnie robiłem przymiarki do "Fusion", jednak szybko się zniechęcałem do wgryzienia się w "temat", kiedy to zostawałem przerzucany ze strony głównej na "skórkową" bądź "forumową", gdzie za każdym razem żądano zarejestrowania się. Doprawdy, nie rozumiem sensu i powodu takiego funkcjonowania. Nie wystarczy raz pokazać "kartę wstępu"? Przypomina to trochę nasze PKP, gdzie tory są jedne ale pociągi każdy w swoją stronę... Biorąc pod uwagę, że prawie każda obecnie witryna - dzięki CMS-om - zmusza poniekąd do rejestrowania się na niej, rośnie jej "frekwencja" a odwiedzającym przybywa zapisanych w notesie danych gdzie i pod jakim loginem są zarejestrowani. I tak wystarczająco jesteśmy już ponumerowani i "zahasłowani". Kiedy w końcu ciekawość systemu przezwyciężyła i trzykrotnie zarejestrowałem się gdzie trzeba, przyszła kolej na zmierzenie się z "Fusion". Jednak popadłem w konfuzję... jak na tureckim bazarze, do wyboru, do koloru różnych wersji programu - oficjalnych 26, archiwalnych 46! Którą wybrać? Pierwsze, co nasunęło mi się na myśl to, żeby działała i była po polsku. Więc która? Na forum, w kilku pierwszych stronach nie znalazłem odpowiedzi, zatem pozostało zadanie pytania, które wcale nie jest naiwne. Widząc ile na forum jest uwag oraz jak wiele jest różnych poprawek i łatek, pytanie moje staje zasadnicze. Swoją drogą administratorzy powinni na pierwszych stronach tego Supportu ładnie wyeksponować tę najlepszą, stabilną i oczywiście polską wersję. Liczę, że tym felietonem sprowokuję kogoś do odpowiedzi, która wersja Fusion działa i jest po polsku? (Google nie wiedziały). Tymczasem pozdrawiam. ---- po przebudzeniu... Pięknie, pięknie... Wiem, co nie dawało mi spać - gorące odpowiedzi Dziękuję, za tak szybką i bardzo wyczerpującą informację. Właśnie jestem po instalacji i dużym zadowoleniem przyznaję, że Fusion jest drugim po Joomla! CMS-em, który nie sprawiał mi kłopotów. Raz - dwa - trzy... i jest! Gratuluję Autorom. Drugim miłym zaskoczeniem jest wrażenie lekkości "layoutów", a przede wszystkim przejrzysty i wygodny panel administracyjny. No, no... zaczyna mi się podobać co raz bardziej... Ponieważ mam słabość do ładnych rzeczy chętnie poużywam sobie... Konkludując, z przyjemnością mogę stwierdzić, że: 1. CMS PHP Fusion jest przyjazny dla ludzi i środowiska. 2. Forum ma szybkich i życzliwych moderatorów. Pięknie dziękuję "Pięknej" i Grzesiowi za pomoc. Pozdrawiam "lutniowo". Temat i wątek uważam tym samym za wyczerpany i zamknięty. Edytowane przez PanYeti dnia 01.02.2008 06:49:21 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 09:53:25
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Grzes |
Dodany dnia 01.02.2008 01:03:04
|
Zaawansowany Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Która wersja? Odpowiedź jest prostsza niż możesz sobie wyobrazić - ta najnowsza. Zaskakujące, prawda? Nowszej wersji od v6.01.13 nie znajdziesz. W woli wyjaśnienia.... wszystkie wersje są po polsku - chyba, że jakaś archiwalna z epoki kamienia łupanego. Jeśli chodzi o rejestracje na wszystkich stronach. Temat ten był już poruszany. Tak już jest i pozostanie. Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2008 01:21:59 Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 01.02.2008 01:11:41
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Ze wzgledu na pore odpowiem skrotowa, ale konkretnie Jako Support posiadamy tylko dwie strony wymagajace rejestracji: 1. Polski Oficjalny Support PHP-Fusion - wymagana tylko w przypadku potrzeby pisania. 2. Laboratorium Modulow - wymagana tylko w przypadku pobierania dodatkow, poniewaz podstawowa wersja dostepna jest dla gosci i umieszczona w centralnym punkcie strony: Najnowsza paczka PHP-Fusion v6.01.13 - "Full" [8979] Kazda wersja PHP-Fusion posiada polskie locale, a co za tym jest w 100% spolszczona. Najnowsza paczka jest wymieniona wyzej, czyli jest nia v6.01.13. Odnosnie dzialania, wszystkie dostepne wersje sa jak najbardziej funkcjonalne, ale ze wzgledow bezpieczenstwa jak i praktycznych polecam w/w. Od samego poczatku obie strony byly oddzielne, chocby ze wzgledu na duzo pozniejsze zakwalifikowanie naszego MODs (Laboratorium) do grupy oficjalnych supportow MODs. Nie mamy w planach zadnych zmian pod tym katem. Mam nadzieje, ze odpowiedzialem na wszystkie pytania. Jesli nie, prosze kontynuowac. Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2008 01:22:16 Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |