ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie można usunąć tematu na forum
poziomamp
Witam. Z php-fusion już dłuższy czas obcuje, ok. pół roku, ponad. Pojawił mi się ostatnio problem następujący:
chciałem zrobić porządek na forum i usunąć jeden dział na forum, więc zacząłem przenosić tematy do innych działów. Wszystkie poszło ok prócz jednego: jak chcę teraz usunąć ten pusty dział to pisze, że nie mogę go usunąć, bo są w nim posty! I rzeczywiście sprawdzam a w jednym dziale temat nie usunął się, chodź postów w nim nie ma. I teraz przy każdej próbie skasowania go pisze, że nie można usunąć bo są w nim posty...Ale rzeczywiście ich nie ma przecież.. W statystykach forum pisze przy temacie: 0 tematów, 33 posty, brak tematów. Co jest grane? Jak to usunąć skoro te niby 33 posty są niewidzialne?

Reasumując, nie mogę usunąć tematu, bo pisze że są w nim posty, których w rzeczywistości nie ma.

Proszę o radę.
Pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 25.02 - 11:28

Edytowane przez poziomamp dnia 25.02.2008 11:54:13

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 03:43:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
Sprawdź ID tego tematu i w bazie danych poszukaj postów których ID ma wlasnie ten temat. Byc moze sa w bazie a niewidoczne na forum.

poziomamp
Wpisałem w SZUKAJ w bazie danych forum_id=4 (bo taki miał index u mnie ten temat) i znalazło 90 linków. Usunąłem je i dalej pisze w statystykch, że w temacie jest 33 posty i temat nie może być usunięty... Może źle w bazie wyszukałem

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Kiedyś napisałem dla kogoś coś takiego:
usuwanie postów z danego tematu 1 dzień;
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

pomijając order usunie wszystkie z tematu i wtedy z PA pozwoli temat też usunąć.
Nie chce mi się dalej dopisywać, bo mogę załatwić dodatkowym zapytaniem całość na raz.
jednak jak zawsze staram się wskazać w jaki sposób i czekam na inwencje użytkownika, pełne gotowce zaprzestałem pisać jedyny wyjątek stanowi użytkownik z gwiazdką.

wlodekp.europa.pl
poziomamp
Dzięki, wieczorem zrobię kopię bazy, pokombinuję i dam znać.
Pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl