ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nadawanie styli komórce tabeli
Sasky
Witam! Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten temat więc na farta umieściłem go w tym dziale Wink Otóż mam pewien problem, na który odpowiedzi niestety nie mogę znaleźć, jeżeli jednak jest na tym forum to wybaczcie. Cool

A więc chce nadać styl odpowiedniej komórce td, w której znajdują się panele boczne i środkowe, czyli zawartość funkcji openside & closeside oraz opentable & closetable. Tylko te komórki są generowane automatycznie przez CMS'a i nie ma ich w kodzie pliku theme.php, bo jak wiadomo kod tabelki, w której znajdują się te komórki ma postać:

function render_header($header_content) {

global ...............;

................

echo "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0' align='center'>\n<tr>\n";

}

--------------------------------------------------------

function render_footer($license=false) {

global .....................;

echo" </tr>\n</table>\n";

...............

}

A więc czy wie ktoś jak nadać styl takim komórkom, które generowane są właśnie w takiej tabelce.

Byłbym dozgonnie wdzięczny za wszelaką pomoc. Najlepiej jakby można było to objąć w samych plikach od thema.

Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam! Smile

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 03.03 - 23:33

Edytowane przez Sasky dnia 03.03.2008 23:38:18

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 02:25:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Myslisz sie i to bardzo, poniewaz dokladnie w pliku theme.php masz zdefiniowane openside/closeside oraz opentable/closetable, ktore stanowia podstawe budowy strony opartej na PHP-Fusion.
Z kolei w/w funkcje sa zdefiniowane za pomoca klas umieszczonych w pliku styles.css uzywanej skorki.
Edytowane przez Pieka dnia 03.03.2008 23:44:35
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Sasky
Ale hmm... załóżmy, że chce, aby strona wyglądała tak:

[OBRAZEK 1]

To jak zrobić żeby jeden panel zaczynał się tam, gdzie logo, a drugi natomiast pod logo, żeby nie były koło siebie, czyli żeby nie wyglądały tak:

[OBRAZEK 2]

Sorry, że tak obrazkowo, ale myślę, że tak będzie łatwiej zrozumieć o co mi chodzi.

Pieka
Bardzo dobrze, ze obrazowo to przedstawiasz, poniewaz 90% mezczyzn jest wzrokowcami, w tym i ja Wink
Mozesz przysiasc i zmodyfikowac calego Fusiona, ale mozesz to rowniez uzyskac w bardzo prosty sposob.
Nie robilem tego, wiec czysto teoretycznie, z pliku theme.php eliminujesz zawartosc header i subheader (o ile nawigacja na gorze strony rowniez Cie nie interesuje).
W PA wylaczasz prawa kolumne i dodajesz panel, wybierajac "góra" jako miejsce wyswietlania.
W efekcie otrzymujesz w/w uklad strony.
Oczywiscie pozostaje Ci teraz kosmetyka etc., ale to przeciez zabawa, z ktora dasz sobie rade i ktora bedzie stanowila dla Ciebie praktyczna czesc nauki Smile

Prosze: http://test.fusio...a.pl/TEST/ - zrobilem to na szybko, zebys widzial jakie masz olbrzymie mozliwosci.
Mozesz standardowe panele zamienic na swoje, zmieniac style, kolory, slowem wszystko w Twoich rekach Smile
Edytowane przez Pieka dnia 04.03.2008 09:18:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl