Zobacz temat
Nadawanie styli komórce tabeli
|
|
Sasky |
Dodany dnia 03.03.2008 23:25:31
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 08.02.2008 20:32 |
Witam! Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten temat więc na farta umieściłem go w tym dziale Otóż mam pewien problem, na który odpowiedzi niestety nie mogę znaleźć, jeżeli jednak jest na tym forum to wybaczcie. A więc chce nadać styl odpowiedniej komórce td, w której znajdują się panele boczne i środkowe, czyli zawartość funkcji openside & closeside oraz opentable & closetable. Tylko te komórki są generowane automatycznie przez CMS'a i nie ma ich w kodzie pliku theme.php, bo jak wiadomo kod tabelki, w której znajdują się te komórki ma postać: function render_header($header_content) { global ...............; ................ echo "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0' align='center'>\n<tr>\n"; } -------------------------------------------------------- function render_footer($license=false) { global .....................; echo" </tr>\n</table>\n"; ............... } A więc czy wie ktoś jak nadać styl takim komórkom, które generowane są właśnie w takiej tabelce. Byłbym dozgonnie wdzięczny za wszelaką pomoc. Najlepiej jakby można było to objąć w samych plikach od thema. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! PW od moderatora:
Edytowane przez Sasky dnia 03.03.2008 23:38:18 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 02:25:43
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 03.03.2008 23:36:57
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Myslisz sie i to bardzo, poniewaz dokladnie w pliku theme.php masz zdefiniowane openside/closeside oraz opentable/closetable, ktore stanowia podstawe budowy strony opartej na PHP-Fusion. Z kolei w/w funkcje sa zdefiniowane za pomoca klas umieszczonych w pliku styles.css uzywanej skorki. Edytowane przez Pieka dnia 03.03.2008 23:44:35 Jestem jaki jestem
|
|
|
Sasky |
Dodany dnia 03.03.2008 23:59:29
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 08.02.2008 20:32 |
Ale hmm... załóżmy, że chce, aby strona wyglądała tak: [OBRAZEK 1] To jak zrobić żeby jeden panel zaczynał się tam, gdzie logo, a drugi natomiast pod logo, żeby nie były koło siebie, czyli żeby nie wyglądały tak: [OBRAZEK 2] Sorry, że tak obrazkowo, ale myślę, że tak będzie łatwiej zrozumieć o co mi chodzi. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 04.03.2008 09:06:44
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Bardzo dobrze, ze obrazowo to przedstawiasz, poniewaz 90% mezczyzn jest wzrokowcami, w tym i ja Mozesz przysiasc i zmodyfikowac calego Fusiona, ale mozesz to rowniez uzyskac w bardzo prosty sposob. Nie robilem tego, wiec czysto teoretycznie, z pliku theme.php eliminujesz zawartosc header i subheader (o ile nawigacja na gorze strony rowniez Cie nie interesuje). W PA wylaczasz prawa kolumne i dodajesz panel, wybierajac "góra" jako miejsce wyswietlania. W efekcie otrzymujesz w/w uklad strony. Oczywiscie pozostaje Ci teraz kosmetyka etc., ale to przeciez zabawa, z ktora dasz sobie rade i ktora bedzie stanowila dla Ciebie praktyczna czesc nauki Prosze: http://test.fusio...a.pl/TEST/ - zrobilem to na szybko, zebys widzial jakie masz olbrzymie mozliwosci. Mozesz standardowe panele zamienic na swoje, zmieniac style, kolory, slowem wszystko w Twoich rekach Edytowane przez Pieka dnia 04.03.2008 09:18:14 Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |