ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Banner dopasowywujący się do rozdzielczości monitora
Piwi
Witam.
Potrzebuję mieć na głównej stronie banner, który będzie odpowiednio duży, i na monitorach 15" będzie się automatycznie sam zmniejszał do 1024 pix aby strona się nie rozjechała, a z kolei na większych monitorach będzie się tak dopasowywał żeby również zapełnić całą szerokość strony.

Teraz jak dałem banner 995 pikseli szeroki to gdy włączyłem stronę na monitorze 17" (sam mam 15"Wink to cała strona się przystosowała do tych 1280 pikseli a banner pozostał mniejszy na środku i brzydko to wyglądało...

Z góry dziękuję za rozwiązanie! Smile
Edytowane przez Piwi dnia 24.03.2008 21:14:55

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 00:21:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Od razu odradzam ;) Będzie tak duża utrata jakości... Ale jeśli jest to Ci bardzo potrzebne to zastosuj

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tam gdzie xx to twoja wartość w procentach loga ;) Z tego co wiem to można wykorzystać tutaj nawet chyba PHP z warunkiem odnośnie rozdzielczości... Tylko nie wiem czy PHP czy JS... JS na pewno ;) Ale takiego kodu to ja nie mam :)

Piwi
Dzięki za odpowiedź Wink Czyli raczej zostanę przy tym jak jest, ale nie za fajnie to wygląda na większych monitorach.. :/
Pozdrawiam

MeTeo
Zrób stronę na jedną rozdzielczość i zablokuj rozszerzanie Wink Najlepiej to dostosuj pod rozdzielczość 1024 (niższych generalnie się nie używa). Patrz u mnie Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl