ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Banowanie komputera (nie poprzez IP, ani nie banowanie konta)
MEZmaster
Czy jest jakiś sposób pozwalający na skuteczniejsze zbanowanie kogoś?
Blokada na IP praktycznie nic nie daje, zbanować profil też nic, najlepszy sposób był by taki, abym wiedział jeszcze coś o danej osobie, co nie może się zmienić.
Na przykład nazwa komputera w sieci, albo nr seryjny modemu. Jest takie coś, po czym można permanentnie zbanować jakąś osobę?
Chciał bym też jakiś sposób na zbanowanie proxy, aby moja strona nie była wyświetlana przez proxy.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 07.05 - 20:39

Edytowane przez MEZmaster dnia 08.05.2008 00:05:37

http://crysis-extreme.ddl2.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 20:28:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
W panelu admina ->Zarządzanie Użytkownikami->Czarna Lista
Dodanie adresu IP do Czarnej Listy uniemożliwi osobom o takim numerze IP odwiedzenie strony. Możesz podać cały numer IP, np. 123.123.123.123, lub jego część, np. 123.123.123 lub 123.123.
jak podasz np 123.123 to spowduje zbanowanie ip na zakres Grin np jak ktos ma neo Grin i ma np początek ip zawsze 83.22 to wpsiujesz te liczby Grin
Edytowane przez Pieka dnia 07.05.2008 20:50:01

piotrek199214
kefirek napisał/a:
w panelu admina ->Zarządzanie Użytkownikami->Czarna Lista
Dodanie adresu IP do Czarnej Listy uniemożliwi osobom o takim numerze IP odwiedzenie strony. Możesz podać cały numer IP, np. 123.123.123.123, lub jego część, np. 123.123.123 lub 123.123.
jak podasz np 123.123 to spowduje zbanowanie ip na zakres Grin np jak ktos ma neo Grin i ma np początek ip zawsze 83.22 to wpsiujesz te liczby Grin

Tak tylko że jak zrobisz tak jak kefirek pisze z tym drugim sposobem to pamiętaj że inne osoby mogą zostać pokrzywdzone, ponieważ również nie będą mieli dostępu do tej strony.
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
ICEK
Z tym banowaniem to naprawdę czasami jest duży problem. Bo zbanowanie konta nic nie daje, bo ktoś może sobie założyć drugie konto i tak do znudzenia. Jak ma neo to nie da si e go bloknąć a jak zablokuje się część IP to będą pokrzywdzone inne osoby. Mógłby ktoś wymyślić coś na te neostradę Pfft

www.modlinski.net
MEZmaster
Jak już napisałem
Blokada na IP praktycznie nic nie daje, zbanować profil też nic,

Po pierwsze jest proxy, więc i tak osoba ze stałym IP sobie może wejść. W prawdzie zbanowałem ileś polskich proxy, ale i tak nie wyłapię wszystkich.
Po drugie właśnie jest to neo. Zbanować część IP to nie problem, też zbanowałem początek, który się w neo nie zmienia, ale pozostałe osoby o takich pierwszych dwóch liczbach mają pecha.

Z tego co wiem, to da się zrobić takie coś, co było by w stanie podać nazwę komputera. Wiem, że da się ją zmienić, ale nie każdy o tym wie, a w każdym razie nie każdy się zorientuje, że po niej wykrywa się osoby. Z tego co wiem, to takie zabezpieczenia mają na gtasite. Poza tym przydał by się osobny panel rejestracji u admina, gdzie były by podane dane osoby rejestrującej się takie jak dokładczy czas rejestracji, IP i nazwa komputera. Dało by radę takie coś zrobić?

http://crysis-extreme.ddl2.pl
bartek124
...możesz próbować blokować ich przez ciasteczka. Nie jest to strasznie skuteczna metoda, ale na pewno nieszkodliwa i pozwalająca wybrać konkretnego użytkownika komputera. Wadą jest zżeranie miejsca w bazach danych. Każdemu odwiedzającemu przypisujesz identyfikator, który jest zapisywany w ciasteczkach u niego na komputerze. Zapisujesz też, właściciel którego identyfikatora pisał danego posta. Jeśli cchesz go zablokować, to po prostu uniemożliwiasz wejście osobie z danym identyfikatorem na forum.

http://www.coders...10789.html
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kefirek
Ja to bym zrobił tak bonował na ID dysku twardego
Przy banowaniu id dodawało by się do czarnej listy Grin Bany były by dawane na id dysku jak by użytkownik rozłączył i połączył neo miał by nowe ip ale nie mógł by wejść bo id dysku było by to samo Grin (no jedyne co mógł by zrobić kupić nowy dysk )

Takie coś jest wykorzystywane w grach by bonować tych co grają cheatami

Tu można poczytać jak to działa
http://forum.idg....44918.html

Nie wiem czy takie coś się da zrobić php ale to skuteczny sposób na banowanie
Edytowane przez kefirek dnia 08.05.2008 07:47:55

bartek124
Skuteczny, ale jak wyciągniesz ID dysku za pomocą PHP? Pfft
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kefirek
Właśnie nie wiem czy tak się da jak się wchodzi na Microsoft Update to strona jest w stanie odczytać jaki mamy sprzęt itp

Tylko tam jest asp
Edytowane przez kefirek dnia 08.05.2008 07:54:16

piterus
kefirek napisał/a:
Właśnie nie wiem czy tak się da jak się wchodzi na Microsoft Update to strona jest w stanie odczytać jaki mamy sprzęt itp

Tylko tam jest asp

Tylko jest taki problem, że MS instaluje Ci odpowiednią wtyczkę ActiveX, która działa i pobiera dane kompa po stronie klienta. Nie ma więc znaczenia czy na serwerze jest PHP, ASP, JSP czy jeszcze inny system system...
Edytowane przez piterus dnia 08.05.2008 12:23:05
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl