ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie mogę dodać newsów
pitu120
Witam

Mam taki problem, przeniosłem portal na nowy serwer wcześniej była wersja php4 a teraz mam php5 niby wszystko ładnie działa ale jak próbuje dodać newsa przez panel admina lub normalnie przez stronę, pisząc go i następnie akceptując wyskakuje news dodany a mimo to go nie ma. Dodając przez stronę newsa jest on w nadesłanych wiadomościach ale jak go akceptuję to tak jak powyżej piszę że ok ale go nie ma.

Co może być przyczyną?

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 05.06 - 13:12

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 18:50:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Pisalismy juz na ten temat wielokrotnie. Poszukaj.
Dla ulatwienia dodam, ze chodzi o AUTO_INCREMENT, szczegolnie w przypadku przenoszenia strony. Jest to efektem zle wyeksportowanej bazy. Radze dobrze przeszukac i poczytac, bo zapewne dotyczy to rowniez reszty tabel..
Edytowane przez Pieka dnia 27.05.2008 14:06:12
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pitu120
@Pieka czytałem forum ale np. inne rzeczy normlanie się zapisują tybu panele, edycja profilu tylko te newsy, co do bazy to przenosiłem już kila razy ją i nie było problemu, on zajmuje niecały 1 Mb Smile więc trudną ją źle zgrać.

piotrek199214
A edytowałeś pliki odpowiedzialne za dodawanie i odczyt newsów? A spr czy dodaje ci do bazy? Bo może być ze nie wyświetla a poprawnie dodaje, albo na odwrót. Jest tego trochu dlaczego mogłoby nie dodawać bądź wyswietlaćWink.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 27.05.2008 14:25:32
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Pieka
Skoro uwazasz, ze w bazie masz wszystko ok, to pozostaja pliki, a dokladniej brak ich kompatybilnosci. Upewnij sie, ze masz wszystkie oraz, ze na 100% sa to te same, ktore miales na starym koncie.
Jednak uwazam, ze wina jest po stronie bazy, zobaczymy..
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pitu120
Witam ponownie, sorry że długo nie pisałem o problemie ale zapomniałem ;p otóż wina była jednak po stronie bazy a dokładniej ostatni news zmienił z niewiadomych przyczyn id na 0 usunięcie rekordu z tym newsem rozwiazało problem.

@Edit

Jednak problem nie jest rozwiązany, otóż po dodaniu newsa otrzymuje on id 0 a co za tym idzie nie można dodać kolejnego newsa, muszę za każdym razem zmieniać w bazie id ostatniego newsa na inne niż 0 a to jest trochę uciążliwe.
Edytowane przez pitu120 dnia 05.06.2008 13:11:36

Pieka
pitu120 napisał/a:
..@Edit

Jednak problem nie jest rozwiązany, otóż po dodaniu newsa otrzymuje on id 0 a co za tym idzie nie można dodać kolejnego newsa, muszę za każdym razem zmieniać w bazie id ostatniego newsa na inne niż 0 a to jest trochę uciążliwe.

Wejdz do phpMyAdmin => tabela _news => struktura => w polu "Dodatkowo" wybierz auto_increment i zapisz (wyślij).
Nastepnie usun ostatniego newsa i dodaj ponownie z PA.
Zalaczam screeny, ktore powinny Ci to ulatwic.
Pieka dodał/a następującą grafikę:
news_id-struktura-auto_increment.jpg

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pitu120
Wielkie dzięki PIEKA Smile teraz działa wszystko ok

Pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl