ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Trzeba odświeżać stronę po każdym logowaniu
czarkowsky
Po zalogowaniu się na moim portaliku www.miserere.eu z dowolnego komputera trzeba odświeżyć stronę żeby, było widać, że się jest zalogowanym. Podobnie jest z wylogowaniem. Sytuacja dotyczy zarówno mnie, jak i innych użytkowników. Ze względu na zmiany, jakich dokonywałem w panelu logowania przywróciłem boczny panel logowania, ale nic się nie poprawiło. Nadpisałem też zmieniane przeze mnie pliki (teraz mam wersję 6.01.12), ale również bez rezultatu. Poczytałem na forum i zgodnie z poradami sprawdziłem też, że efekt jest taki sam na różnych przeglądarkach i z różnych komputerów. Również nic nie zyskałem u usługodawcy internetowego. Brak mi już pomysłów gdzie szukać Sad, więc może coś poradzicie?

www.miserere.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 18:57:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Ja tak miałem jak korzystałem z sieci - 12 komputerów, logowanie na jednym logowało na wszystkich. Wtedy mi pisało nieprawidłowy nick, a po odświeżeniu nadal działało. Nadpisz jeszcze raz pliki setuser.php i maincore.php z oryginalnej paczki 6.01.12.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
czarkowsky
Nie pomogło. Czasami nawet po odświeżeniu nie pokazuje, że jest się wylogowanym. Najlepiej odświeżyć stronę w trakcie komunikatu o wylogowywaniu.
A jeśli ktoś jeszcze zaloguje się z tego samego komputera, to już zupełny klops. Miesza wszystkich zalogowanych...

www.miserere.pl
sexyfacio
Ja miałem to samo sprawdź dokładnie ustawienia przeglądarki czy przypadkiem nie masz wyłączonej obsługi ciasteczek (cookie) lub czy nie masz zaznaczonej strony jako wyjątek jeśli już obsługa ciasteczek jest włączona.

pozdro

czarkowsky
Tak, jak pisałem: sprawdzałem na rożnych komputerach i różnych przeglądarkach, więc to niestety odpada.

A czy wirus lub jakieś inne dziadostwo mogło mi namieszać na serwerze? Jakiś czas temu na wyjeździe korzystałem z niezabezpieczonego (pod względem wirusów, ataków itp...) kompa. Ale czy usługodawca hostingowy przepuści "atak" lub zarażony plik?
Edytowane przez czarkowsky dnia 12.06.2008 23:34:42

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Dla mnie dziwny jest ten portal od strony technicznej, merytoryczna jego strona mnie akurat nie interesuje.
Z IE 7 załżyłem sobie konto wlodekp, po zalogowaniu bez żadnego odświeżania mam widoczne chodzące napisy wyloguj, zobacz profil' innych rzeczy dostępnych po zalogowaniu nie widzę, więc nie mam gdzie i co sprawdzić, forum chyba ten portalik nie posiada?
Czekam na odpowiedź co i jak sprawdzić, po odpowiedzi i wykonaniu czynności sprawdzających, proszę usunąć moje konto.

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Hej wlodekp! Bardzo się cieszę, że zainteresowałeś się tematem! Spróbuj zalogować się i wylogować kilkakrotnie. To dziwne, ale u mnie też za pierwszym razem przeważnie nie ma problemu. Problem zgłosił mi użytkownik, więc coś jest na rzeczy. No chyba, że dotyczy tylko osób zarejestrowanych przed aktualizacją do 6.01.12, bo w niej nastąpiły dosyć duże zmiany w tej materii i od tego czasu zaczęły się problemy.
Dla sprawdzenia zarejestrowałem się jako nowy użytkownik i wtedy pojawiły się problemy z identyfikacją. Kiedy wylogowywałem się jako "czarkowsky", wylogowywało mnie jako tego nowego użytkownika, albo nie chciało wylogować w ogóle. Więc, niestety coś jest na rzeczy...

www.miserere.pl
Od wersji 6.01.12 hasło posiada podwójne kodowanie, przy pierwszym logowaniu po zmianie wersji, hasło zostaje przekodowane w bazie podójnie, ważnym elementem składowym, procesu logowania jest plik setuser.php on właśnie bezwzględnie musi być oryginałem z posiadanej aktualnie wersji na stronie.
Z moich doświadczeń wynika, że 100% pewność posiadadnia takiego oryginału daje jedynia skasowanie starego pliku i wgranie nowego, nadpisywanie potrafi zostawić część starego dodając elementy nowego-co nie zawsze jest idealnie nowym.
Może to akurat u Ciebie rozwiąże problem?
Edytowane przez wlodekp dnia 13.06.2008 13:51:17

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Nie, to już sprawdziłem. Na wszelki wypadek sprawdziłem przed chwilą. Niestety, bez efektu. A może powinienem szukać w bazie danych? No właśnie, tylko gdzie?

www.miserere.pl
Hasło w bazie jest normalnie jak zawsze w tabeli users pole user_password do chwili pierszego wejścia po przejściu na >= 6.01.12 jest ono kodowane 1xmd5, natomiast już przy drugim wejściu jego postać powinna być inna 2xmd5, Widzę Grzesia on opisywał na forum jak przekodować hasła stare na nowe, co powinno normalnie nastąpić automatycznie, można także ręcznie to zrobić z phpmyadmin, bo masz tylko kilku użytkowników-więcej załamka.

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
To chyba też zły trop, bo nowo zarejestrowanego użytkownika też po trzecim logowaniu nie chce wylogować... Włodek mam do Ciebie prośbę, abyś zalogował się i wylogował kilkakrotnie. Czy na pewno udaje się się bez problemów?
A może chciałbyś zerknąć na serwer, do bazy danych?

www.miserere.pl
Ja to robiłem już kilkunastokrotnie i było ok, mało wywalałem wszyskie coocie ręcznie z plików cały cache plikami usuń z przeglądarki=historia, ale sprawdzę jeszcze raz, bo chodzi o rozwiązanie, dla pewności co do haseeł przekodowania, przyślij mi na przekodowaną postać mojego hasła wklejoną z phpmyadmin tabela pisałem która.
Teraz sprawdzam ponownie.
EDYCJA
No faktycznie nie jest dobrze sprawdzałem na trzech podstawowych IE7 FF Opera najnowsze i wygląda to tak jakby to każdorazowej operacji szukał połączenia podobnie jak, przy łączeniu przez proxy, a może serwer to proxy i radiówka?
Sądzę, że wina leży po stronie łącza serwera.
Hasło jest przekodowane 2Xmd5.
Edytowane przez wlodekp dnia 13.06.2008 15:52:43

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Serwer mam na Active24. Do tej pory nie było problemów, niedawno poprosiłem o przejście z php4 na php5. Ale też po zmianie nie zauważyłem, aby coś działo się nie tak. Teraz zgłaszałem im problemy, bo czytałem wypowiedź Pieki na forum na podobny temat, że to może być wina serwera, ale jego administratorzy stanowczo zaprzeczają takiej możliwości i dodają, że na tyle nie znają php-fusion, aby mi pomóc. Trudno mi z nimi dyskutować, bo te tematy (obsługi serwera) wykraczają poza moja wiedzęSad

A może ten trop byłby właściwy:
Wydaje mi się, że problemy zaczęły się od momentu, kiedy przerzucałem na serwer materiały z nie swojego komputera (korzysta z niego wiele osób ). Nie ma chyba na nim żadnego programu antywirusowego, ani antyspamowego. Później w bazie danych pojawił się komunikat: "Dodatkowe możliwości pracy z połączonymi tabelami zostały wyłączone". Ta opcja została już włączona, ale czy przypadkiem ze względu na jakiś atak na serwer podczas mojej pracy mogła być zablokowana jakaś inna usługa? Jeśli to, co założyłem ma sens, to jak i gdzie to można sprawdzić?

kilka tygodni później
Jaki jest koniec tej sprawy?
W międzyczasie wlodekp próbował na serwerze na różne sposoby (szczerze podziwiam jego zaangażowanie i chęć niesienia mi po raz kolejny pomocy!!! - za co mu bardzo dziękuję) i ponieważ nic podejrzanego nie udało się znaleźć w moich plikach i w bazie danych, sprawa została nie rozwiązana. Wszystko wskazywało na problem po stronie serwera.
No i po kilku dniach naprawiło się... samoShock!
Niestety także teraz - po kilku tygodniach znów samo się popsuło.Sad Taki sam efekt, takie same objawy, te same problemy. Dziwne jest, że knoci się i naprawia w czasie, gdy nic nie zmieniam w plikach ani w bazie danych.
Może mieliście już podobne problemy i możecie mi coś poradzić? Czyżby, jak radzi Włodek, zmiana serwera?
Edytowane przez czarkowsky dnia 29.08.2008 19:54:15

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl