Zobacz temat
Zapętlenie WWW
|
|
Largo |
Dodany dnia 20.08.2005 18:17:29
|
Początkujący Postów: 163 Data rejestracji: 12.03.2005 20:19 |
Witam. Mam pytanie do Administracji gdyż problem jest dość poważny ... WWW mi się zapętla :/ Nie załaduje jej Serwer bo serwer zostaje spingowany ! I co pewnien czas mam blokade za SPAM itp. To na 100 % wina CMS bo Furum IPB się łąduje szybko. To samo dzieje się mFusion na moim Servie Hosting mam dobry ale Hosting sugeruje analize logów i widze że Boty po WWW chodzą, ale użytkownicy nie mogą się dostać ... Bład mój czy CMS ? Czy zna się ktoś na tym ? Napisałem do Wooyi i będziemy szukać błedu, ale Wooyi nie będzie do Poniedziałku, a moja WWW nie może tyle czekać. Pytanie raczej do Administracji i użytkowników znającyh dobrze strukture Fusion'a. PS. Może by tak usunać to przekierowanie z Fusion'a ? Na cholere ono jest ? I zrobić Adres bez włączanie się news.php ? To są tylko sugestie ale chyba warte uwagi. Pozdrawiam |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 13:17:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 20.08.2005 18:32:24
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Lekarstwa Ci nie podam, bo nie z nam, a z pewnoscia nie teraz, ale.. Problem ten wystepuje jak widze, "tylko" wtedy gdy wchodzisz z czystej domeny viruscenter.pl, czyli Twoj serwer ma za zadanie przekierowanie na news.php. W momencie wejscia bezposrednio z news.php problem ten znika. Wydaje mi sie, ze wina lezy po stronie obslugi domeny, a konretnie skryptu odpowiedzialnego za ta czesc operacji. Taki sam problem wystepuje u mnie podczas wejscia na strone z domeny pieczka.pl. Nie wiem, czy mam 100% racje, ale cos w tym jest. Porozmawiaj z administracja serwera/domeny. U Wooyi jest identycznie. Wedlug mnie to wina serwera. Mam kilka stron u siebie(5.01 i 6.00) i na zadnej nie ma problemu z przekierowaniem. ERROR The requested URL could not be retrieved While trying to retrieve the URL: http://mfusion.vi...l/news.php The following error was encountered: Zero Sized Reply Squid did not receive any data for this request. Your cache administrator is webmaster. Info Opery. Wasz serwer moze miec problem z obsluga kilku stron podobnego formatu. Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2005 18:40:29 Jestem jaki jestem
|
|
|
Largo |
Dodany dnia 20.08.2005 18:45:10
|
Początkujący Postów: 163 Data rejestracji: 12.03.2005 20:19 |
No ja mam inny objaw, mi nawet z czystej domeny nie chce wejść. Ale rozmawiałem z Adminem Serva i mówi ze to Wina zapętlania jakiegoś skryptu. Wogóle to po co w Fusion przekierowania tego typu ? Ja tam wole coś takiego jak główna Jportal ( nie wziołem z powodów osobistych, ale i dobrze zrobiłęm bo lepszy jest Fusion ) u Jportal jak się wchodzi nie ma przekierowań na news.php itp. A w Fusion tak jest. I pytanie po co ? Po to aby serwery pingowały ? Poczekamamy na innych może inni coś bedą wiedzieć |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 20.08.2005 18:55:57
|
Pomysl, jesli to wina skryptu, to oznacza, ze powinno sie dziac cos podobnego takze u innych, prawda? Jednak cos takiego nie ma miejsca. Masz racje, ja mam znikome pojecie, wiec zobaczmy co inni na to Jestem jaki jestem
|
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 20.08.2005 20:28:54
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
Przekierowanie z index.php jest po to, żeby można było ustawić dowolną stronę startową . Index.php przekierowuje zwykle na news.php - tyle że dodaje jeszcze powitanie i włączone panele główne. Jeśli jako link do strony głównej podasz nie index.php, a news.php, wyświetlone zostaną same newsy... Co do reszty - nie mam pojęcia, dlaczego tak się dzieje... Jesteś pewien, że nie dodawałeś żadnych dziwnych skryptów ani nic takiego? To byłaby najbardziej oczywista przyczyna... Błąd nie leży raczej po stronie servera - korzystasz z livenet.pl, tak? Dużo użytkowników Livenet korzysta z PHP-Fusion i takich błędów nie mają. To raczej coś nie tam z Twoją stroną... :/ working
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 20.08.2005 23:06:42
|
Myslisz, ze to nie serwer? Moze masz racje, ale wskazywaloby to w takim razie na problem z kontem poniewaz obie strony maja ten sam klopot. Tak, czy owak daje do myslenia. Chyba, ze na obu stronach zainstalowano ten sam dodatek i on jest przyczyna tej sytuacji?! Z tego, co wiem, to juz wiadomo o co chodzi. Largo jest w trakcie zmian Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2005 23:41:04 Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |