ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zapętlenie WWW
Largo
Witam. Mam pytanie do Administracji gdyż problem jest dość poważny ...

WWW mi się zapętla :/ Nie załaduje jej Serwer bo serwer zostaje spingowany ! I co pewnien czas mam blokade za SPAM itp. To na 100 % wina CMS bo Furum IPB się łąduje szybko.

To samo dzieje się mFusion na moim Servie Sad Hosting mam dobry ale Hosting sugeruje analize logów i widze że Boty po WWW chodzą, ale użytkownicy nie mogą się dostać ...

Bład mój czy CMS ? Czy zna się ktoś na tym ? Napisałem do Wooyi i będziemy szukać błedu, ale Wooyi nie będzie do Poniedziałku, a moja WWW nie może tyle czekać.

Pytanie raczej do Administracji i użytkowników znającyh dobrze strukture Fusion'a.

PS. Może by tak usunać to przekierowanie z Fusion'a ? Na cholere ono jest ? I zrobić Adres bez włączanie się news.php ? To są tylko sugestie ale chyba warte uwagi.

Pozdrawiam

http://www.securitycenter.pl/
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 13:17:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Lekarstwa Ci nie podam, bo nie z nam, a z pewnoscia nie teraz, ale..
Problem ten wystepuje jak widze, "tylko" wtedy gdy wchodzisz z czystej domeny viruscenter.pl, czyli Twoj serwer ma za zadanie przekierowanie na news.php.
W momencie wejscia bezposrednio z news.php problem ten znika.
Wydaje mi sie, ze wina lezy po stronie obslugi domeny, a konretnie skryptu odpowiedzialnego za ta czesc operacji.
Taki sam problem wystepuje u mnie podczas wejscia na strone z domeny pieczka.pl.
Nie wiem, czy mam 100% racje, ale cos w tym jest.
Porozmawiaj z administracja serwera/domeny.

U Wooyi jest identycznie. Wedlug mnie to wina serwera.
Mam kilka stron u siebie(5.01 i 6.00) i na zadnej nie ma problemu z przekierowaniem.

ERROR
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://mfusion.vi...l/news.php

The following error was encountered:
Zero Sized Reply

Squid did not receive any data for this request.

Your cache administrator is webmaster.

Info Opery.
Wasz serwer moze miec problem z obsluga kilku stron podobnego formatu.
Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2005 18:40:29
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Largo
No ja mam inny objaw, mi nawet z czystej domeny nie chce wejść. Ale rozmawiałem z Adminem Serva i mówi ze to Wina zapętlania jakiegoś skryptu. Wogóle to po co w Fusion przekierowania tego typu ?

Ja tam wole coś takiego jak główna Jportal ( nie wziołem z powodów osobistych, ale i dobrze zrobiłęm bo lepszy jest Fusion Wink ) u Jportal jak się wchodzi nie ma przekierowań na news.php itp. A w Fusion tak jest. I pytanie po co ? Po to aby serwery pingowały ?

Poczekamamy na innych może inni coś bedą wiedzieć Wink

http://www.securitycenter.pl/
Pieka
Pomysl, jesli to wina skryptu, to oznacza, ze powinno sie dziac cos podobnego takze u innych, prawda?
Jednak cos takiego nie ma miejsca.
Masz racje, ja mam znikome pojecie, wiec zobaczmy co inni na to Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Shaolin
Przekierowanie z index.php jest po to, żeby można było ustawić dowolną stronę startową Smile. Index.php przekierowuje zwykle na news.php - tyle że dodaje jeszcze powitanie i włączone panele główne. Jeśli jako link do strony głównej podasz nie index.php, a news.php, wyświetlone zostaną same newsy...

Co do reszty - nie mam pojęcia, dlaczego tak się dzieje... Jesteś pewien, że nie dodawałeś żadnych dziwnych skryptów ani nic takiego? To byłaby najbardziej oczywista przyczyna...

Błąd nie leży raczej po stronie servera - korzystasz z livenet.pl, tak? Dużo użytkowników Livenet korzysta z PHP-Fusion i takich błędów nie mają. To raczej coś nie tam z Twoją stroną... :/
working

Pieka
Myslisz, ze to nie serwer? Moze masz racje, ale wskazywaloby to w takim razie na problem z kontem poniewaz obie strony maja ten sam klopot.
Tak, czy owak daje do myslenia.
Chyba, ze na obu stronach zainstalowano ten sam dodatek i on jest przyczyna tej sytuacji?!

Z tego, co wiem, to juz wiadomo o co chodzi. Largo jest w trakcie zmian Smile
Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2005 23:41:04
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl