ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,323
Najnowszy użytkownik: EwelinaH

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
01.04.2020 19:00:55
W dziale sprawy wewnętrzne » PHP-Fusionpl jest przyklejony temat.

Giggsy
01.04.2020 14:45:45
Witam wszystkim, Życzę zdrowia wszystkim i mam pytanie: Czy mogę napisać posta w dziale: tylko o Extreme-Fushion, bo chciałem założyć temat, a nie mogę. Za odpowiedź z góry dzięki. Pozdraw

JazOOn
29.03.2020 00:14:13
Zdrowia!

EwelinaH
25.03.2020 07:47:09
witam :-)

jantom
22.03.2020 16:07:05
Starczy tej aktywności na dziś - 3 posty, jeszcze baza nie wyrobi Wink

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
W galerii po dodaniu nie wyświetlają się zdjęcia
johness
Mam taki problem: Tworzę galerię, wczytuję zdjęcia tylko ich nie wyświetla. Na serwerze poprzez usługę FTP ich nie ma. Myślałem na początku, że to może problem w CHMOD, ale to nie to. Wszystkie CHMODy ustawiłem zgodnie z dołączoną do instalki instrukcją. Brakuje również miniatur - pewnie z tego samego powodu. Proszę o pomoc i proszę żeby się nie wyżywać - dopiero zaczynam! Może ktoś wie co źle robię. Sad

PS. Podczas instalacji mogłem coś pomieszać z CHMODami czy to może teraz skutkować?


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 30.08 - 00:06

Edytowane przez Pieka dnia 05.12.2009 14:49:22
 
http://www.johness.mp3.wp.pl/
Wścibski Gość
Dodany dnia 04.04.2020 01:34:20
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Pieka
Jeszcze raz sprawdz, czy masz CHMOD 777 na katalogach:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jesli Twoj serwer znajduje sie na home.pl to dodatkowo musisz utworzyc w glownym katalogu strony katalog tmp.
Zakladam, ze nie dodajesz ich przez link w nawigacji "Dodaj zdjęcie", poniewaz tak dodane trafiaja do katalogu submissions i aby trafic do galerii wymagaja akceptacji przez administratora w PA.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2008 22:11:49
 
www.php-fusion.pl
johness
Dzięki za zainteresowanie Smile
Już mówię jak wygląda sytuacja. Wszystkie te katalogi mają CHMODy 777. Serwer mam postawiony na internetdsl.pl. Moje podejrzenia kieruję na instalację podczas której mogłem nie ustawić CHMODów odpowiednio. Czy to mogło wpłynąć na teraźniejsze problemy? Jeżeli tak to wykonam całą instalację od nowa. Proszę o podpowiedź.
 
http://www.johness.mp3.wp.pl/
Pieka
johness napisał/a:
Dzięki za zainteresowanie Smile
..Serwer mam postawiony na internetdsl.pl....

Sprawdz ten temat/post: http://www.php-fu...post_84538
Jest identycznie jak w przypadku home.pl, czyli musisz utworzyc katalog tmp w glownym katalogu strony.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2008 23:15:40
 
www.php-fusion.pl
johness
Działa !!!! Pieka jesteś Wielki SmileGrin
 
http://www.johness.mp3.wp.pl/
lowryw11
Kilka dni temu serwer z którego korzystam zmienił ustawienia safe_mod z on na off. Co za tym idzie moja galeria licząca wtedy 2000 zdjęć upadła i to dość solidnie. Szczerze mówiąc szukałem na forum rozwiązania próbowałem kilku metod tu proponowanych i nic nie przyniosło żądanego efektu. Zdjęcia nie są kopiowane na serwer za pomocą dodawania w PA, sprawdzałem chmody i wszystkie się zgadzają. Tworząc album katalog jest tworzony na serwerze, jednak dodając zdjęcia do uprzednio utworzonego albumu zdjęcie nie jest kopiowane do folderu na serwerze. Działają miniatury albumów, miniatury zdjęć zaś tworzone nie są. Proszę o jakąś radę
Po kliknięciu na zdjęcie wyświetlany jest komunikat.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Adres strony
http://www.koliba...

Dodatkowo usuwając wszystkie zdjęcia i albumy w PA liczba zdjęć zawsze pozostaje 1. Tworząc albumy linki do albumów tworzone sa z nr np 167, natomiast na serwerze utworzony katalog ma nr 166????


PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 13.11 - 00:01

Edytowane przez lowryw11 dnia 12.11.2008 22:40:13
 
http://cwiru.pl/koliba/news.php
Pieka
lowryw11 napisał/a:
Kilka dni temu serwer z którego korzystam zmienił ustawienia safe_mod z on na off. Co za tym idzie moja galeria licząca wtedy 2000 zdjęć upadła i to dość solidnie. Szczerze mówiąc szukałem na forum rozwiązania próbowałem kilku metod tu proponowanych i nic nie przyniosło żądanego efektu...

Cos marnie szukales... Ten przyklejony temat ma wiecej niz kilka dni: http://www.php-fu...d_id=19933
Edytowane przez Pieka dnia 13.11.2008 00:00:28
 
www.php-fusion.pl
lowryw11
Pomoc nieoceniona, ponieważ dzięki niej przywróciłem całą galerią do stanu poprzedniego. Pozostał jednak jeszcze problem z tworzeniem nowych albumów i dodawaniu do nich zdjęć.
jak już napisałem wyżej występuje u mnie coś takiego:

Tworząc albumy, linki do albumów tworzone są z nr np 167, natomiast na serwerze utworzony katalog ma nr 166 ??? Po ręcznej zmianie nazwy katalogu można dopiero dodawać zdjęcia. Można jeszcze raz poprosić o pomoc w rozwiązaniu tego problemu??

Stopka jest z powrotem jak być powinna
Edytowane przez lowryw11 dnia 13.11.2008 00:51:02
 
http://cwiru.pl/koliba/news.php
wojt683
Witam!
Zainstalowałem php-fusion-7-00-1-pl na serwerze home.pl i zaparkowałem domenę. Wchodząc na stronę wpisując http ://mojekonto.home.pl/php-fusion-7-00-1-pl/files działa wszystko jak należy. Jednak po wejściu na stronę po wpisaniu adresu zaparkowanej domeny pojawiają się błędy w galerii. Przy akceptacji wrzuconych zdjęć wyskakuje błąd. CHMODy ustawione jak należy, plik tmp znajduję się na serwerze.

Wchodząc => http://wojtn.home.pl/php-fusion-7-00-1-pl/files/news.php działa jak należy,
Wchodząc => http://www.gdphotography.pl/news.php
wyskakuje błąd w galerii.

Problem pojawił się po modyfikacji pliku photogallery.php.
Zrobiłem jednak wcześniej kopię tego pliku i przywróciłem pierwotny plik, jednak to nic nie dało. A modyfikacja polegała na dopisaniu jednej funkcji, która zmieniała sposób sortowania zdjęć w katalogach.

Nie jestem informatykiem, proszę o pomoc Smile
Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2008 21:46:15
 
www.gdphotography.pl
Pieka
Jestem na Twojej stronie i wszystko wydaje sie dzialac w porzadku, w tym rowniez galeria. Wyczysc pamiec FF.
Oczywiscie pomijam fakt braku miniatur albumow zdjec, z tym, ze to juz kwestia chmodow & tmp.
Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2008 22:10:46
 
www.php-fusion.pl
wojt683
Pamięć FF wyczyszczona, a problem pozostał.
Miniaturki albumów planuje ustawić raczej stałe.
 
www.gdphotography.pl
Pieka
wojt683 napisał/a:
Pamięć FF wyczyszczona, a problem pozostał.
Miniaturki albumów planuje ustawić raczej stałe.

Jaki problem? Przeciez brak zdjec w galerii nie jest spowodowany przez PHP-Fusion, tylko Twoje wstawianie. Chyba, ze tylko Ci sie wydaje, ze wstawiles oryginalny plik galerii, a w rzeczywistosci jest tam "zepsuty" przez Ciebie.
Edytowane przez Pieka dnia 09.11.2009 18:45:13
 
www.php-fusion.pl
wojt683
Wrzucam zdjęcia wchodząc tu http://wojtn.home.../news.php. Potem jako administrator akceptuje i jest ok. Zdjęcie trafia do albumu w galerii.
Jeżeli wrzucę zdjęcie tu http://www.gdphot...l/news.php przy akceptacji w PA wyskakuje błąd. Wcześniej nie miałem pliku tmp - wtedy wyskakiwał mi taki sam błąd.
 
www.gdphotography.pl
Pieka
Jesli dodajesz jako uzytkownik, czyli z poziomu strony glownej, korzystajac z linka "Dodaj zdjęcie", to musisz miec na katalogu submissions rowniez odpowiednie chmody, czyli 777. Sprawdz, bo ewidentnie wyglada to na ich brak.
Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2008 22:17:41
 
www.php-fusion.pl
wojt683
CHMODy ustawione są jak należy.
Dalej nie działa. Frown

Zainstalowałem na chwilę (w celu sprawdzenia) drugą stronę php-fusion-7-00-2-pl, w akcie desperacji wszystkie katalogi i pliki ustawiłem na 777, problem pozostaje niestety.
Może lepiej skontaktuje się z home.pl
Edytowane przez wojt683 dnia 23.11.2008 22:49:59
 
www.gdphotography.pl
Pieka
wojt683 napisał/a:
..Zainstalowałem na chwilę (w celu sprawdzenia) drugą stronę php-fusion-7-00-2-pl, w akcie desperacji wszystkie katalogi i pliki ustawiłem na 777, problem pozostaje niestety.
Może lepiej skontaktuje się z home.pl

Jesli masz katalog tmp i chmody 777 na ponizszych katalogach:
- images,
- photoalbum,
- submissions.
I nadal wystepuje ten problem, to rzeczywiscie najlepiej bedzie skontakowac sie z hostingiem.
Edytowane przez Pieka dnia 24.11.2008 00:07:00
 
www.php-fusion.pl
wojt683
Myślałem, myślałem i problem rozwiązałem.

Folder /tmp znajdował się tam gdzie /php-fusion-7-00-1-pl,
stąd wchodząc przez => http://wojtn.home...s/news.php działało wszystko jak należy.

W panelu domeny w home.pl miałem ustawione przekierowanie na podkatalog /php-fusion-7-00-1-pl/files.
W związku z tym brakowało folderu /tmp w /files.
Utworzyłem go i teraz wchodząc przez => http://gdphotogra... wszystko śmiga jak należy.

Sorry za zawracanie głowy Smile
Edytowane przez wojt683 dnia 24.11.2008 20:52:40
 
www.gdphotography.pl
Pieka
A jednak katalog tmp nie znajdowal sie w glownym katalogu strony... Wazne, ze juz jest ok.
 
www.php-fusion.pl
azbeest
Witam mam taki sam problem jak opisany powyzej.
Wszystkie opisane na frorum rady nie pomogly chmod zgodne z instrukcja, safe_mod off, godtanir tmp tez nie pomaga.
Czy ktos ma moze jeszcze jakis pomysl?
Z gory dzieki.
Edytowane przez khaman dnia 21.12.2008 13:52:36
 
misq
No dobra ale juz trafilem na ten temat i moze tutaj mi nie skasuja posta (na to licze) a wiec mam problem wlasnie z tymi galeriami.Robie nowa galerie robi sie katalog w plikach ktorego CHMOD nie mozna zmienic. Jest wgrywam zdjecie poprzez "Dodaj zdjecie" niby dodaje sie bez problemow ale mimo to nie ma go w galerii. Co prawda jest w katalogu "submissions" ktory ma CHMOD777 no ale chyba powienien byc w katalogu galerii? Nie wiem w czym twki problem.

edit: Jakies sugestie ? ;d
Edytowane przez misq dnia 04.09.2009 23:30:18
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl