ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zbyt wiele połączen do bazy
asdfgh1
Witam,

dziś pojawił sie błąd na moim portalu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Mój portal to www.e-prisonbreak... Nie bardzo wiem o co chodzi, mam płatny serwer, neteasy LARGE który w ofercie nie miał zadnych ograniczen dla bazy danych. Co zrobic ?

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 09:37:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Musisz zoptymalizować swojego fusiona, za dużo rzeczy dodałeś i one generują zapytania do bazy, płatny serwer-ile kosztuje konto.
W tej chwili nie ma jeszcze ruchu, a bład widnieje-serwer(konto) do kitu,chyba, że przywaliłeś rzeczywiście moc tych zapytań?
Bez ograniczeń jest tylko chwytem reklamowym i nie ma co się łudzić, że konto tanie ich mieć nie będzie.
Propozycja netlooka za 79zł rok jest bardzo stabilna-choć nie jest to rakieta moje przedszkolanki, lokują teraz tam strony przedszkoli.

wlodekp.europa.pl
asdfgh1
A wiec tak:
Czy dałem az tak duzo rzeczy ? Nie wydaje mi sie...
No własnie - ruchu jeszcze nie ma.
Serwer 35,38zł miesiecznie brutto...
Jak moge optymalizowac fusiona ?

Jako ciekawostke podam, ze w tym samym momencie wysiadla druga baza na ktorej stoi forum phpbb by przemo Frown

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Na forum jest mod bartka, który pokazuje ilość zapytać do bazy możesz go użyć i popatrzeć ta cena za miesiac powinna jednak Ci gwarantować pewien komfort, ja mówiłem o cenie za rok minimum i pewności, być może w tej chwili Twój hosting ma problemy z serwerem mysql i jest to przejściowe.
I tak w tej chwili nic nie zrobisz, bo nie wejdziesz, pozostaje, przygotowanie i optymalizacja na localhoście.

wlodekp.europa.pl
m_i_n
Ten komunikat sugeruje ze jest za duza ilosc polaczen ale kto powiedzial ze to on je generuje? Baza zapewno obsluguje wielu klientow.

Druga sprawa, jesli wyskoczylo Ci to raz i tylko przez kilka minut to nie ma sie czym przejmowac, bycmoze hostingowiec prowadzi jakies prace i takie rzeczy sie zdarzaja (i na 99% bym obstawiał ten scenariusz).

Zajechac MySQL'a byle fusioniem nie jest tak prosto znowu. Poza tym, tam sie rozchodzi o ilosc polaczen a nie iloc zapytan wiec co tu chcesz optymalizowac?. Fusion na kazde wywolanie tworzy i zamyka jedno polaczenie z bazą. Musial by chyba napisac sobie pętla ktora otwiera mnostwo polaczen z baza zeby z jego winy sie to pojawilo.

A tak poza tematem, chetnie bym w fusionie widzial jakis mechanizm cachowania stron, tak aby wlasnie nie musial sie z baza laczyc za kazdym razem. Niektore podstrony, mozna by spokojnie cachowac, np: custom pages, z jakims tam interwalem odswierzania oczywiscie.

Btw. Ładna stronka Smile
Edytowane przez m_i_n dnia 01.09.2008 10:07:07

http://www.bbproject.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl