Zobacz temat
Zbyt wiele połączen do bazy
|
|
asdfgh1 |
Dodany dnia 01.09.2008 06:38:37
|
Przedszkolak Postów: 26 Data rejestracji: 17.04.2008 15:16 |
Witam, dziś pojawił sie błąd na moim portalu: Mój portal to www.e-prisonbreak... Nie bardzo wiem o co chodzi, mam płatny serwer, neteasy LARGE który w ofercie nie miał zadnych ograniczen dla bazy danych. Co zrobic ? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 09:37:33
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 01.09.2008 06:55:55
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Musisz zoptymalizować swojego fusiona, za dużo rzeczy dodałeś i one generują zapytania do bazy, płatny serwer-ile kosztuje konto. W tej chwili nie ma jeszcze ruchu, a bład widnieje-serwer(konto) do kitu,chyba, że przywaliłeś rzeczywiście moc tych zapytań? Bez ograniczeń jest tylko chwytem reklamowym i nie ma co się łudzić, że konto tanie ich mieć nie będzie. Propozycja netlooka za 79zł rok jest bardzo stabilna-choć nie jest to rakieta moje przedszkolanki, lokują teraz tam strony przedszkoli. |
|
|
asdfgh1 |
Dodany dnia 01.09.2008 06:58:42
|
Przedszkolak Postów: 26 Data rejestracji: 17.04.2008 15:16 |
A wiec tak: Czy dałem az tak duzo rzeczy ? Nie wydaje mi sie... No własnie - ruchu jeszcze nie ma. Serwer 35,38zł miesiecznie brutto... Jak moge optymalizowac fusiona ? Jako ciekawostke podam, ze w tym samym momencie wysiadla druga baza na ktorej stoi forum phpbb by przemo |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 01.09.2008 07:05:48
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Na forum jest mod bartka, który pokazuje ilość zapytać do bazy możesz go użyć i popatrzeć ta cena za miesiac powinna jednak Ci gwarantować pewien komfort, ja mówiłem o cenie za rok minimum i pewności, być może w tej chwili Twój hosting ma problemy z serwerem mysql i jest to przejściowe. I tak w tej chwili nic nie zrobisz, bo nie wejdziesz, pozostaje, przygotowanie i optymalizacja na localhoście. |
|
|
m_i_n |
Dodany dnia 01.09.2008 10:05:21
|
Bywalec Postów: 836 Pomógł: 3 Data rejestracji: 15.02.2006 10:04 |
Ten komunikat sugeruje ze jest za duza ilosc polaczen ale kto powiedzial ze to on je generuje? Baza zapewno obsluguje wielu klientow. Druga sprawa, jesli wyskoczylo Ci to raz i tylko przez kilka minut to nie ma sie czym przejmowac, bycmoze hostingowiec prowadzi jakies prace i takie rzeczy sie zdarzaja (i na 99% bym obstawiał ten scenariusz). Zajechac MySQL'a byle fusioniem nie jest tak prosto znowu. Poza tym, tam sie rozchodzi o ilosc polaczen a nie iloc zapytan wiec co tu chcesz optymalizowac?. Fusion na kazde wywolanie tworzy i zamyka jedno polaczenie z bazą. Musial by chyba napisac sobie pętla ktora otwiera mnostwo polaczen z baza zeby z jego winy sie to pojawilo. A tak poza tematem, chetnie bym w fusionie widzial jakis mechanizm cachowania stron, tak aby wlasnie nie musial sie z baza laczyc za kazdym razem. Niektore podstrony, mozna by spokojnie cachowac, np: custom pages, z jakims tam interwalem odswierzania oczywiscie. Btw. Ładna stronka Edytowane przez m_i_n dnia 01.09.2008 10:07:07 |
|
Przejdź do forum: |