ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Błąd przy dodawaniu newsa
lukasz-bo
Przy dodawaniu newsa pojawia mi się komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie mam bladego pojęcia o co chodzi. Rzecz pojawia się przy podglądzie newsa, kiedy wkleję więcej informacji. O co chodzi?
pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 07.09 - 09:42

Edytowane przez Pieka dnia 07.09.2008 09:39:35

www.lubelski-pingpong.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 07:50:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Polecam nauke podstaw jezyka angielskiego i oczywiscie szukanie zarowno na stronie jak i w Google. Komunikat mowi, ze brakuje w katalogu administration pliku news.php:

Wstaw ponownie ten plik, pamietajac, ze ma sie tam znalezc odpowiedni z katalogu administration, a nie wyswietlajacy newsy na glownej stronie, poniewaz ich struktury jak i zastoswanie sa calkiem odrebne.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lukasz-bo
Wpadłem na to Smile Problem tkwi w tym, że plik news.php był w odpowiednim miejscu - nadpisałem go jednak na wszelki wypadek. Problem nie pojawia się kiedy wpisuje "z palca" lead - w takiej sytuacji udaje się zrobić podgląd i jest ok. Kiedy dokleję resztę informacji - pojawia się błąd.
Pozdrawiam
Edytowane przez ICEK dnia 07.09.2008 10:08:21

www.lubelski-pingpong.pl
Pieka
lukasz-bo napisał/a:
..Problem nie pojawia się kiedy wpisuje "z palca" lead - w takiej sytuacji udaje się zrobić podgląd i jest ok. Kiedy dokleję resztę informacji - pojawia się błąd...

Mozesz to rozwinac? Gubie sie juz przy, cytuje: "..wpisuje "z palca" lead..".
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lukasz-bo
Smile Kiedy wpisuje tekst z klawiatury - np. wstęp do newsa jest ok. Jednak kiedy wklejam jakąś większą część informacji używając CTRL+C (jakieś wyniki zaczerpnięte z innego dokumentu) przy próbie podglądu pojawia się ten błąd.

www.lubelski-pingpong.pl
Pieka
lukasz-bo napisał/a:
Smile Kiedy wpisuje tekst z klawiatury - np. wstęp do newsa jest ok. Jednak kiedy wklejam jakąś większą część informacji używając CTRL+C (jakieś wyniki zaczerpnięte z innego dokumentu) przy próbie podglądu pojawia się ten błąd.

Sprawdz tak:
1. Wyczysc pamiec przegladarki, aby upewnic sie, ze nie wczytuje strony z pamieci, tym samym powielajac wczesniejszy blad.
2. Wstaw temat newsa, a do czesci podstawowej i rozszerzonej po jednym zdaniu, moze byc kopiowane np. od nas. Wykonaj podglad.

Podczas dodawania korzystasz z TinyMCE, czy tez z podstawowego edytora?
Edytowane przez Pieka dnia 07.09.2008 10:43:58
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lukasz-bo
Korzystam z TinyMCE. Wyczyściłem cashe. Wygląda to tak:
1. Wpisuje z klawiatury tekst do części podstawowej - zaznaczam, robię CTRL+C
2. Do części rozszerzonej za pomocą CTRL+V wklejam to samo - robię podgląd - i jest w porządku.
3. Z worda kopiuje sobie jedno zdanie i wklejam do części rozszerzonej (CTRL+C, CTRL+V) - robię podgląd - i jest błąd.
4. To samo zdanie wpisuje z klawiatury do części rozszerzonej - robię podgląd i jest w porządku...

Właśnie udało mi się dodać newsa za pomocą podstawowego edytora... Chyba coś z kopiowaniem w TineMCE.
Pozdrawiam
Edytowane przez ICEK dnia 07.09.2008 11:33:39

www.lubelski-pingpong.pl
Pieka
lukasz-bo napisał/a:
..Właśnie udało mi się dodać newsa za pomocą podstawowego edytora... Chyba coś z kopiowaniem w TineMCE...

W takim razie najwidoczniej TinyMCE niepoprawnie interpretuje znaki Worlda. Korzystaj ze standardowego.
Osobiscie nigdy nie korzystam z TinyMCE, podstawowy jest dla mnie calkowicie wystarczajacym edytorem.

Edit: Sprawdzilem na stronie testowej jak to wyglada i nie ma najmniejszych problemow z podgladem podczas dodawania badz edycji newsa. Wkleilem tekst z pliku doc opisujacego upgrade routera, a nastepnie sam utworzylem taki plik i wszystko jest ok, zobacz: http://pieka.ugu....
Byc moze zle wstawiles zawartosc katalogu TinyMCE lub z jakiegos wzgledu masz tam stare pliki. Nadpisz go.
Edytowane przez Pieka dnia 07.09.2008 12:08:00
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lukasz-bo
Dzieje się coś dziwnego... Właśnie próbowałem zmienić treść panelu bocznego - przy podglądzie pojawił się błąd:

panel_editor.php tez znajduje się w odpowiednim miejscu.
Pozdrawiam
Edytowane przez ICEK dnia 07.09.2008 15:30:44

www.lubelski-pingpong.pl
Pieka
1. Zwroc sie z tym do hostingu.
2. Zmien przegladarke.
3. Zmien system.

Wiecej rad Ci nie dam, poniewaz problem lezy po Twojej stronie, a nie PHP-Fusion.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl